Annonce
Østjylland

Rektor er skuffet: Gejsten forsvinder hos gymnasieeleverne

Eleverne i 1.g og 2.g kommer efter alt at dømme ikke tilbage på Odder Gymnasium før sommerferien, og det er rektor Lars Bluhme skuffet over. Foto: Mads Dalegaard
Gymnasium vil finde ny motivation til de unge, der stadig får virtuel undervisning. Desuden vil man bruge regler om nødpasning for de hårdest ramte elever.

Odder: Eleverne i 1.g og 2.g på Odder Gymnasium kommer efter alt at dømme ikke til at mødes igen førend til august. Det konstaterer en skuffet rektor, Lars Bluhme, som er bange for, at de unges motivation forsvinder. Eleverne på de to årgange er ikke med i de genåbningsplaner, der er lagt frem.

- Set ud fra Odder Gymnasium og personligt, så er jeg meget skuffet. Det er eleverne også, så det er træls. Jeg forstår godt, at det er ikke er alle, der kan komme i gang. Men det er så ærgerligt, for vi kan godt være her. Jeg havde allerede lavet planer for, hvordan jeg kunne have dem her i et ret stort omfang i løbet af en skoledag, siger Lars Bluhme.

Han havde fundet nogle store telte, som gymnasiet kunne leje, men det bliver ikke til noget.

- Det er lidt bekymrende, for når de kommer i gang i august, har de været væk i fem måneder. Den virtuelle undervisning er fin nok, så længe man har en fælles referenceramme og kan sige: Gør som I plejer. Men vi kan mærke på eleverne, at det går ud over motivationen og gejsten, siger Lars Bluhme.

Den virtuelle undervisning er fin nok, så længe man har en fælles referenceramme og kan sige: Gør som I plejer. Men vi kan mærke på eleverne, at det går ud over motivationen og gejsten.

Lars Bluhme, rektor Odder Gymnasium

Bløde hoveder

Derfor har han skrevet til eleverne og bedt dem om at komme med gode ideer og forslag. Desuden vil lærerne lægge hovederne i blød.

- Vi sætter os ned og ser på, hvordan vi kan lave den virtuelle undervisning, så den er mere engagerende og motiverende. Det kan være, vi skal lave fælles morgensang eller gymnastik. Vi er nødt til at give eleverne noget. Hvis de ikke kan komme til gymnasiet, så må vi komme til dem. Vi kan lave en virtuel fredagscafé, hvor de sidder med en sodavand eller en øl, siger rektor.

Lars Bluhme har også kigget på reglerne om nødpasning af unge under 18 år.

- Vi må godt tage nogle af vores elever, der er virkelige pressede, ind, så de sidder på skolen. Det kan kun blive en mindre del, men det har jeg tænkt mig at benytte mig af, siger Lars Bluhme.

Desuden vil gymnasiet anvende de nye afstandsregler på en meter. Det betyder, at en 3.g-klasse kan fordeles ud i to klasselokaler i stedet for tre.

Annonce
Kultur For abonnenter

Passionerede fugleentusiaster danner rammen om fortælling om frihed: En stork flyver ikke pludselig til Færøerne, fordi den har lyst

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Torsdagens coronatal: Antal corona-indlagte falder til det laveste siden først i august - yderligere fire er døde

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Se alle billederne: Så slidt er byens engang flotteste 'dame' i dag - men en opfriskning er på vej

Aarhus For abonnenter

Madanmeldelse: En retro-oplevelse med en wienerschnitzel på størrelse og tykkelse med et dameblad

Alarm 112

Røver truede sig til penge ved 7Eleven: Stak af inden politiet dukkede op

AGF

David Nielsen hylder modstander efter pokalsejr: - Jeg får kuldegysninger over en fodboldklub som Frem

Aarhus

Sprayede maling i hovedet på lokomotivfører: Ung graffitimaler taget på fersk gerning på Aarhus H

Aarhus For abonnenter

Truels og Emil skal begge opereres: Den ene er indkaldt til undersøgelse om næsten tre år - den anden om syv år

Debat

Hørningskolen skal have nye rammer, men: Man sætter ikke en fod størrelse 43 ned i en sko størrelse 41

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Sport

Trøjborgs pølsevogn er blevet til kaffebar: I begyndelsen hadede de nye ejere hinanden, nu vil de hygge om Aarhus' bohemekvarter

Danmark

Kulturministeren er skræmt over danske børns Youtube-forbrug: - Jeg er bange for algoritmer, jeg ikke forstår

AGF

Reportage fra et vindblæst Valby Stadion: Der var ild i de store pinde og i særdeleshed i Oliver Lund, da AGF røg videre i pokalen

Aarhus For abonnenter

Trængslen vokser på Brabrandstien: Så mange alvorlige uheld er der sket de seneste tre år

Aarhus

Galophest er folkeeje i Aarhus: 130 ejere og Karin Salling spiller en rolle i eventyret

Annonce