Annonce
Østjylland

Rektor er skuffet: Gejsten forsvinder hos gymnasieeleverne

Eleverne i 1.g og 2.g kommer efter alt at dømme ikke tilbage på Odder Gymnasium før sommerferien, og det er rektor Lars Bluhme skuffet over. Foto: Mads Dalegaard
Gymnasium vil finde ny motivation til de unge, der stadig får virtuel undervisning. Desuden vil man bruge regler om nødpasning for de hårdest ramte elever.

Odder: Eleverne i 1.g og 2.g på Odder Gymnasium kommer efter alt at dømme ikke til at mødes igen førend til august. Det konstaterer en skuffet rektor, Lars Bluhme, som er bange for, at de unges motivation forsvinder. Eleverne på de to årgange er ikke med i de genåbningsplaner, der er lagt frem.

- Set ud fra Odder Gymnasium og personligt, så er jeg meget skuffet. Det er eleverne også, så det er træls. Jeg forstår godt, at det er ikke er alle, der kan komme i gang. Men det er så ærgerligt, for vi kan godt være her. Jeg havde allerede lavet planer for, hvordan jeg kunne have dem her i et ret stort omfang i løbet af en skoledag, siger Lars Bluhme.

Han havde fundet nogle store telte, som gymnasiet kunne leje, men det bliver ikke til noget.

- Det er lidt bekymrende, for når de kommer i gang i august, har de været væk i fem måneder. Den virtuelle undervisning er fin nok, så længe man har en fælles referenceramme og kan sige: Gør som I plejer. Men vi kan mærke på eleverne, at det går ud over motivationen og gejsten, siger Lars Bluhme.

Annonce

Den virtuelle undervisning er fin nok, så længe man har en fælles referenceramme og kan sige: Gør som I plejer. Men vi kan mærke på eleverne, at det går ud over motivationen og gejsten.

Lars Bluhme, rektor Odder Gymnasium

Bløde hoveder

Derfor har han skrevet til eleverne og bedt dem om at komme med gode ideer og forslag. Desuden vil lærerne lægge hovederne i blød.

- Vi sætter os ned og ser på, hvordan vi kan lave den virtuelle undervisning, så den er mere engagerende og motiverende. Det kan være, vi skal lave fælles morgensang eller gymnastik. Vi er nødt til at give eleverne noget. Hvis de ikke kan komme til gymnasiet, så må vi komme til dem. Vi kan lave en virtuel fredagscafé, hvor de sidder med en sodavand eller en øl, siger rektor.

Lars Bluhme har også kigget på reglerne om nødpasning af unge under 18 år.

- Vi må godt tage nogle af vores elever, der er virkelige pressede, ind, så de sidder på skolen. Det kan kun blive en mindre del, men det har jeg tænkt mig at benytte mig af, siger Lars Bluhme.

Desuden vil gymnasiet anvende de nye afstandsregler på en meter. Det betyder, at en 3.g-klasse kan fordeles ud i to klasselokaler i stedet for tre.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Tæt trafik på Helgenæs skaber debat

Annonce