Annonce
Aarhus

Rektor på Arkitektskolen: Riv Navitas ned - den er en fejltagelse

Riv Navitas ned. Sådan lyder et kontroversielt forslag fra rektoren på Arkitektskolen Aarhus. Foto: Axel Schütt

Navitas er en stor fejltagelse, og det er bedst, hvis den forsvinder helt. Sådan lyder det fra rektor på Arkitektskolen Aarhus, Torben Nielsen.

Annonce

AARHUS: - Dur ikke, væk!

Det var den besked, kongedatteren i H. C. Andersen berømte eventyr Klods-Hans havde til hovedpersonens brødre.

Og det er den samme besked, som rektor for Arkitektskolen Aarhus, Torben Nielsen, har til byggeriet Navitas på havnen. Bygningen dur ikke. Den skal væk. Helt bogstaveligt.

I et debatindlæg på politikenbyrum.dk kalder Torben Nielsen den 38.000 kvadratmeter store bygning for både en arkitektonisk og en funktionsmæssig fejltagelse.

Rektoren forslår desuden, at fonde, virksomheder eller Aarhus' borgere skal købe Navitas for at rive den stjerneformede bygning, der blev indviet så sent som i 2014, ned.

Når de studerende, der ventes at forlade Navitas over en årrække for i stedet at rykke ind i Universitetsbyen, er flyttet ud, forudser han, at Navitas kommer til at stå tilbage som 'et trist vidnesbyrd om, hvorfor det var en rigtig dårlig idé at placere en uddannelsesinstitution på en af de vigtigste placeringer på havnen.

- Skulle man ikke for én gangs skyld erkende, at man lavede en fejl og gøre noget ved det, spørger Torben Nielsen i sit debatindlæg.

Erstatningen kunne for eksempel være en bypark, foreslår rektoren. Eller også kunne investorer købe bygningen, rive den ned og i stedet give Aarhus 'en perle på linje med Dokk1', som Torben Nielsen formulerer det.

Du kan læse hele debatindlægget her.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Coronaen har stadig godt fat i Aarhus: Ny stor stigning i antal smittede

Aarhus

Kæmpe smitteudbrud på populær bar: Genbrug af drikkeglas og ingen afspritning

CORONAVIRUS

Live: Corona-virus gik nærmest amok på Aarhus-bar - antallet af smittede er nu oppe på 25  

Annonce