Annonce
Aarhus

Rektorer afventer situationen for nye elever, men satser på fysisk fremmøde

Til studiestart på onsdag vil gården på Aarhus Katedralskolen ikke summe af elever som den plejer. Elever fra 2. og 3.g har de kommende to uger hjemmeundervisning på grund af de stigende coronatal i Aarhus. Rektor håber, at 1. g'erne kan møde ind i næste uge, så de kan møde hinanden og deres lærere. Arkivfoto: Kim Haugaard
Elever i 2. og 3.g skal blive hjemme foran computerskærmen i 14 dage. Om 1.g'erne må komme i skole er endnu uvist, men det håber gymnasierektor, da de nye elever har brug for at møde hinanden og ikke har erfaring med virtuel undervisning.
Annonce

AARHUS: "Barer, cafeer og restauranter holder åbent, mens min datter på 17 år i 2.g på et Aarhus-gymnasium ikke må møde i skole? Vi undrer os. Mest af alt er min datter frustreret og målløs", lyder det fra en forælder i en mail til avisen.

Gymnasieeleverne har i foråret brugt meget tid hjemme foran skærmene og udsigten til at skulle tage hul på det nye skoleår med virtuel undervisning vækker ikke jubel.

Men det kommer de til - i hvert fald de første 14 dage - for rektorerne på gymnasierne i Aarhus har på et fælles møde aftalt, at de naturligvis følger sundhedsmyndighedernes anbefalinger.

Det betyder, at al undervisning for 2.g og 3.g fra skolestart og til med uge 34 foregår virtuelt.

Skolestart for 1.g udskydes i første omgang til mandag 17. august. På Aarhus Katedralskole drejer det sig om ni klasser med nye gymnasieelever.

Annonce

1.g'ere i svær situation

Dermed afventer gymnasierne situationen i denne uge for at se, om 1.g'erne også skal blive hjemme, eller om de må møde ind i næste uge.

Det håber rektor på Aarhus Katedralskole, Lone Eibye Mikkelsen, stærkt på, at de kan.

- Vi har jo det problem, at vi slet ikke kan komme i kontakt med vores 1.g'ere. De skal her ind for at komme på vores it-system, siger hun.


1.g'erne kender hverken skolen, lærerne eller kammeraterne, så de er i en svær situation og er nødt til på en eller anden måde at komme herind. Så det håber vi, at de kan i næste uge, i kortere eller længere tid

Lone Eibye Mikkelsen, rektor


De århusianske gymnasierektorer mødes i løbet af ugen for at tage bestik af situationen for 1.g'erne. Bliver smittetallene ikke bedre, kan man risikere, at 1.g'erne heller ikke må møde op fysisk.

- Men det håber vi bestemt ikke. 2. og 3.g'erne kan fra på onsdag starte op med virtuel undervisning. Det er selvfølgelig ikke optimalt, men det er bedre end ikke at blive undervist. 1.g'erne kender hverken skolen, lærerne eller kammeraterne, så de er i en svær situation og er nødt til på en eller anden måde at komme herind. Så det håber vi, at de kan i næste uge, i kortere eller længere tid, understreger Lone Eibye Mikkelsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

René blev tilbageholdt for ikke at gå med mundbind: Hvor går grænsen for vagternes beføjelser?

Debat

Favrskov: Selvbestemmelsen er på retur

Aarhus

Nu skal festen slutte: Borgmesteren beder de unge om at gøre 'det urimelige'

Aarhus For abonnenter

Søns misbrug har kostet Bente og Søren penge, søvn og tårer: - Man føler sig magtesløs og mistænkt for at være dårlige forældre

Annonce