Annonce
Debat

Religionsfrihed. Islam skal ingen indflydelse have i samfundet

Pernille Vermund

Danmark er et kristent land. Sådan skal det fortsætte med at være.

Kristendommen er vores kulturgrundlag, den er vores historie, den er vævet sammen med vores folkestyre og den står med Folkekirken i Grundloven, som noget særligt. Det er vigtigt, at kristendommen forbliver levende og står som det samlende for danskerne.

Religionsfriheden er også vigtig. Staten skal ikke blande sig i, hvad folk tror på. Man skal have lov til at have sin gud i fred og kunne mødes frit med folk af samme tro og dyrke sin religion, så længe gudsdyrkelsen ikke går ud over andres frihed eller bruges til at opfordre til vold.

Men vi har et problem med islam. Islam er både en religion og en ideologi. Islam som ideologi søger aggressivt indflydelse på vores samfunds indretning og udfordrer samfundsværdier som demokrati, ligeværd og retsstaten.

Vi har i dag mange muslimer i Danmark, og vi oplever muslimske lande og bevægelser, der aktivt støtter opbygningen af islamiske trossamfund både i Danmark og i andre europæiske lande.

Islamiske pengetanke betaler for opførelse og drift af moskeer, de udsender imamer, og over internettet leverer de budskaber målrettet muslimer i Europa om at gå imod demokratiet, friheden og ligeværdet og i stedet vende sig imod den muslimske kultur og Sharia.

Parallelsamfund i Danmark er en realitet. Der er områder i Danmark, hvor de danske værdier, vores demokrati, vores respekt for individet og retssamfundet er sat ud af kraft og erstattet med islams ideologi - sharia.

Vi oplevede det på Nørrebro, hvor politikere og politi stod magtesløse overfor muslimske banders hærgen med vold og skyderi i gaderne. Det viste sig, at sikkerheden i området blev kontrolleret af muslimske klaner, som endte med at forhandle fred i en moské.

Senest har en retssag i Randers oprullet, hvordan en imam medvirkede til at tvangsgifte en muslimsk pige, som havde benyttet sin frihed i Danmark til åbent at erkende og udleve sin seksualitet som lesbisk. Hun blev voldeligt mishandlet af sin egen familie og slæbt i moskeen, hvor imamen rituelt gennemførte en tvangsvielse af pigen til en mand, hun ikke ønskede.

Vi har et problem med islam, og vi kan ikke acceptere, at det fortsætter ad den vej. Hvis vi ladet islam få indflydelse på samfundet, er det vores frihed - alle danskeres frihed - som bliver knægtet.

Religionsfriheden er vigtig, og den vil jeg ikke begrænse, men jeg mener, at vi er naive, hvis vi ikke tager os sammen og skrider ind overfor islams stigende indflydelse i samfundet. Islam er gift for frihed og demokrati. Derfor bør vi sige fra over for islamiske krav om kønsopdelt svømmeundervisning, muslimske tørklæder på offentligt ansatte og halalmad i offentlige institutioner. Og så bør vi naturligvis stoppe med at tildele privilegier til islamiske trossamfund.

I dag betaler moskeer hverken ejendomsskat eller grundskyld. Udenlandske imamer kan få opholdstilladelse på særlige vilkår. De betaler hverken selskabsskat, fondsbeskatning, lønsumsafgift eller arveafgift, og de islamiske trossamfund kan frit modtage pengegaver, som giverne kan trække fra i skat.

Det er ikke et brud på religionsfriheden at tage privilegierne fra de islamiske trossamfund og stå fast på vores danske kultur og ligestilling. Det er en forbrydelse mod de danske værdier at lade være.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland For abonnenter

Bilisterne kæmper om udendørs parkeringspladser: Samtidig står supersygehusets p-hus halvtomt

Aarhus

Nyt miljøvenligt våben mod glatte fortove: Vulkansk aske erstatter salt og sand

112

Skulle tisse men fik ølkrus i hovedet: Tumult i nattelivet endte med kvælertag

Annonce