Annonce
Østjylland

Rema har købt jord til ny butik i Søften

<p>Rema 1000 flytter over på den anden side af Skolevej - til højre i billedet.</p>

Butiksbyggeri afventer godkendelse af lokalplan for centerområde.

Annonce

At dagligvarebutikken Rema 1000 er en populær butik i Søften er ingen hemmelighed, og faktisk er den så populær, at Rema-kæden nu bygger en ny butik på den anden side af Skolevej, fordi den ganske enkelt ligger bedre og er mere synlig i bybilledet.

Selskabet Rema Ejendomme købte for nogen tid siden ejendommen på Skolevej 4, og har nu afsluttet handlen om opkøb af Flemming Dams Clemensgaard på Skolevej 6, nu mangler kun den afgørende underskrift på at overtage dødsboet på Skolevej 2. Derefter afventer selskabet, at lokalplanen for det nye område bliver godkendt, før byggeriet kan starte.

Annonce

Lang ventetid

Direktør for Rema Ejendomme Stefan Sørensen forventer, at den nye butik er klar til foråret eller måske næste sommer afhængig af, hvordan vinteren bliver.

»Den nye butik bliver mere synlig, men vi er da kede af at skulle forlade den nuværende butik på Ekkovej, for ejeren af ejendommen Visti Gertsen har behandlet os rigtig pænt,« siger Stefan Sørensen.

Byudviklingen af området Skolevej nr. 2, 4 og 6 har været undervejs i flere år, og flere har pointeret, at det er vigtigt, at tilkørslen til en ny butik sker fra Århusvej, og udkørslen sker til Skolevej, så bilerne så at sige kører i ring.

I første omgang havde Favrskov Kommune lavet en aftale med Dansk Supermarked, så de have option og dermed forkøbsret på området for at kunne bygge en Netto der. Af uopklarede årsager blev det ikke til noget.

Stefan Sørensen ønsker ikke at kommentere, hvorvidt planerne om en Netto i Søften fik Rema Ejendomme til at vurdere Søften-butikkens placering og dermed satte gang i processen med at bygge og flytte Rema 1000 over på den anden side af Skolevej.

Annonce

Trafik

Trafikken til den nuværende Rema 1000 på Ekkovej er et stort problem, ikke mindst de bakkende lastbiler skaber næsten dagligt farlige situationer ved Skolevej/Ekkovej.

Da byrådet i april i år godkendte en såkaldt helhedsplan for centerområdet i Søften, blev trafikken også nævnt, og de to lokalpolitikere Sten Thomasen (S) og Thomas Storm (V) mindede om, at en tilkørsel fra Århusvej er det mest optimale, når der bygges på det nye centerområde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Dyr redningsaktion: Bravo Tours sender kæmperegning til skatteyderne

Annonce