Annonce
Aarhus

Ren Aarhus-nostalgi: Historisk restaurant er sat til salg

Le Pagnol ligger lige over for Aarhus Rutebilstation, så gæsterne kan lade bilen stå, når de besøger restauranten. Foto: Restaurant Sælgeren
Spisested, der tidligere husede et af de klassiske Aarhus-værtshuse, men som i dag byder på mad fra det franske køkken, er sat til salg.

AARHUS: Går du rundt med en drøm om at drive en restaurant i en historisk Aarhus-ejendom, der i årevis har huset restaurant og værtshus, så er det måske lige nu, du skal slå til. Det er i hvert fald nu, at du har muligheden for at købe restaurant Le Pagnol, der har til huse i Sønder Allé 29.

Restauranten er udbudt af Restaurant Sælgeren, der med restaurationsbranchen som speciale formidler salg af alt fra små caféer, hoteller, restauranter til luxus-restauranter.

I salgsmaterialet beskrives restauranten som et sted med "idyllisk stemning på øverste hylde."

Annonce

"Denne smukke restaurant i to etager, placeret i en smuk bygning midt i Aarhus centrum, indbyder gæsterne til en unik oplevelse. Med direkte indgang fra gaden op i entreen, kan du her tage imod dine gæster og de vil med det samme mærke den varme stemning, der er i lokalerne," hedder det videre.

Billig husleje

Ifølge Sonny Safa, der er stifter og partner i Restaurant Sælgerne, får den kommende køber meget for pengene på de to etager. Prisen er 850.000 kroner og med en månedlig husleje på 17.000 kroner.

- Det er en billig husleje i forhold til beliggenheden, og selvom restauranten ligger tæt på Aarhus Street Food, har den ikke været ramt af kundenedgang, som andre restauranter i området har, fortæller han.

Le Pagnol byder i dag på mad fra det franske køkken. Foto: Jens Thaysen

Stedet er renoveret for ikke så mange år siden.

- Der er blevet renoveret på begge etager, og så er der skiftet inventar, så det hele fremstår mere antikt og passer godt til det franske køkken, siger Sonny Safa.

Annonce

Raflebægre, cigaretter og øl

Men hvorfor er det så et historisk sted?

Jo, før stedet skiftede navn til Le Pagnol og begyndte at servere mad fra det franske køkken, hed restauranten i en årrække Café Fureby. Endnu inden blev der raflet, røget og drukket øl i rigelige mængder i ejendommen, der dengang husede værtshuset Cafe Lolland, der i 1970'erne havde rød facade med velkendte reklamer for Dansk Dortmunder og den dengang evige Jolly Cola.

Et klassisk værtshus og et af de mange steder, hvor verdenssituationen blev ordnet aften efter aften. Trods et hårdt ry, var det også et sted med hjertevarme og masser af hjælpsomhed for den, der måske manglede et sæt startkabler til atter at få gang i bilen, eller de der bare skulle have et godt råd.

Og så var Cafe Lolland et af den slags værtshuse, hvor man lige skulle ind og have en enkelt til at fordrive tiden med, inden bussen havde afgang på rutebilstationen lige overfor. Og det er med garanti sket ofte, at en enkelt blev til adskillige, men hvad betød det? Nåede værtshusgæsten ikke den første afgang, så kørte der helt sikkert en bus senere.

Annonce

Begyndte som smugkro

Officielt har der været udskænkning siden 1885, men før den tid fungerede huset såmænd også som smugkro, så det er et sted der emmer af historie.

La Pagnol emmer af historie på begge etager. Foto: Restaurant Sælgeren

Le Pagnol har plads til 70 gæster i alt fordelt på to etager. Kælderetagen er oplagt til større selskaber, julefrokoster og fødselsdage. Her byder indretningen på ægte fransk stemning.

Restauranten drives i dag fra kl. 17:00 til kl. 21:30 alle ugens dage, men muligheden for at tilføje frokost-åbning er til stede.

Kælderen er velegnet til større selskaber. Foto: Restaurant Sælgeren
Annonce
Aarhus For abonnenter

Uro om kulegravning af omstridt psykolog: Sagen står til at blive skrinlagt - men er alle sten vendt i Aarhus?

Danmark

Lørdagens coronatal: 3744 nye smittetilfælde og 13 dødsfald

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Alvorlig ulykke med hestevogn midt i juletravlt Aarhus

Aarhus For abonnenter

Guide til Michelin-kokkenes favoritspisesteder i Aarhus: Her tager vi hen i vores fritid

Aarhus

Politiker slår i bordet: - Træf beslutning om ny jernbane nu. Alt andet er urimeligt over for Solbjerg

Byudvikling

Så får midtbyen flere idrætsfaciliteter: Den gamle arkitektskole skal tages i brug

Kom med ud i en mørk skov ved Polens grænse, få nyt om de rige, og så er der mere fra kommunalvalget til dig, som ikke kan få nok

Debat For abonnenter

Stiften mener: Sygeplejerskerne har fat i den lange ende

Debat

Brev fra Syddjurs til Wermelin: Det nye byråd vil ikke have en naturnationalpark

Aarhus For abonnenter

Frustrationer står i flammer: Ulovlig strejke og trussel om masse-opsigelser på hospitalet i Skejby

Nu må også femårige vaccineres mod corona, men beslutningen kan være svær for forældre

Aarhus

Dagens corona-tal: Laveste antal smittede i Aarhus i to uger

AGF For abonnenter

Karakterbogen: Tre AGFere spillede over par mod Silkeborg - to leverede en decideret ringe indsats

Debat

En lærer færdes på en møgbeskidt århusskole: Er der overhovedet en nedre standard for rengøring på byens skoler?

Annonce