Annonce
Aarhus

Reparation af færge trækker ud: Molslinjen må aflyse afgange hele weekenden

Express 4 sejlede torsdag ind i kajen i Odden Færgehavn. Uheldet koster nu aflysninger hele weekenden. Foto: Henning Bagger/Scanpix
Efter at Express 4 torsdag sejlede ind i molen i Odden Færgehavn, må rederiet aflyse flere afgange både lørdag og søndag.

AARHUS: Torsdag sejlede Molslinjens Express 4 ind i molen i Odden Færgehavn. Ingen kom til skade i forbindelse med uheldet, men påsejlingen betød, at færgen måtte tages ud af drift med aflysninger til følge.

I første omgang blev resten af Express 4's torsdags-afgange aflyst. Kort tid efter måtte rederiet så også aflyse fire dobbeltture mellem Jylland og Sjælland. Håbet var da, at Express 4 som minimum ville være klar til at blive sat ind på ruten igen fra søndag morgen.

Fredag middag viser det sig nu, at Molslinjens håb var lidt for optimistisk. I hvert fald har rederiet nu aflyst færgeafgange hele weekenden.

Lørdag gælder det fire afgange - to fra Aarhus og to fra Sjælland. De aflyste afgange fra Aarhus er klokken 9 og klokken 12.30.

Søndag er der seks aflyste afgange - heraf tre fra Aarhus. Det drejes sig om afgangene klokken 10, 13.30 og 17.15.

Annonce

Sejlede på værft for egen kraft

Efter uheldet i Odden Færgehavn fik Express 4 lov til at sejle for egen kraft tilbage til Aarhus og efterfølgende til værftet i Frederikshavn.

Kommunikationschef hos Molslinjen Jesper Maack oplyste til Århus Stiftstidende torsdag, at de kunder, der på forhånd har booket billet, alle bliver informeret og anvist alternative muligheder.

Han opfordrede samtidig rejsende til at tjekke Molslinjens hjemmeside, inden de tager hjemmefra.

- Vi opdaterer løbende på hjemmesiden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Nye patienter i isolation: Danskere testes for coronavirus i Aarhus

Leder For abonnenter

Kunstværk er vigtigere end kunstkøn

Lad os bare slå det fast fra start: ja, der er stadig åbenlyse udfordringer med ligestilling i dagens Danmark. Det er der på mange områder, og på mange områder er der heldigvis også bevægelser mod mere ligestilling. Måske ikke på alle områder, og måske er der heller ikke lige meget fart i bevægelserne mod det bedre, men der er bevægelse mange steder. Et af de steder er i kunstens verden, og seneste eksempel er hentet i hovedstaden, hvor Københavns Kommune har et udvalg; Rådet for Visuel Kunst, der støtter og køber kunst af "høj kvalitet" (som der står skrevet på kommunens hjemmeside) Rådet for Visuel Kunst køber kunst til kommunens mange institutioner og kontorer og har nu besluttet, at der fremover skal være kønskvoter på den kunst, som Københavns Kommune køber. Det vil sige, at der fra nu af skal være en kønslig ligefordeling mellem de indkøbte værker. At kunstnerens køn skal være et parameter, når der købes et kunstværk. Men måske burde Rådet for Visuel Kunst vende øjnene 180 grader og kigge nærmere på kønsfordelingen blandt dem selv. Der er nemlig otte medlemmer af rådet, hvoraf kun to er kvinder. De seneste seks år har rådets seks mænd og to kvinder købt 190 kunstværker, hvoraf 109 er udført af en mand, og 81 er udført af en kvinde. Det er ikke kønslig ligefordeling til sidste decimal, men det er vel ikke et udtryk for et kønsligt fravalg af kvinder. Havde den kønslige fordeling af kunstværker været mere lige, hvis rådet havde været mere lige kønsfordelt? Måske. Måske ikke. Men når det drejer sig om kunst, så bør kunstnerens køn ikke spille nogen rolle overhovedet. Kunstværket er vigtigere end kunstnerens køn, og selv om intentionen bag beslutningen om et ligeligt kønsfordelt indkøb af kunstværker er prisværdig, så er beslutningen også latterlig, netop fordi den siger, at kønnet er vigtigere end værket - og hvorfor så købe værket? Nu risikerer Københavns Kommune at købe kunstværker af "mindre høj kvalitet", fordi der er truffet en beslutning om kønslig ligefordeling, og dermed kommer kunsten i anden række. Det er vel ikke meningen.

Aarhus

Endnu en vej lukket af regnen: Vandet står højt på Nymarksvej

Aarhus For abonnenter

Vandchef vil forebygge katastrofer: Ønsker flere engsøer ved Aarhus

Aarhus

En stemning af første skoledag: 169 århusianere havde en fest med at blive danske statsborgere

Aarhus For abonnenter

Ombudsmand trækkes ind i sag om privatisering af veje i Aarhus: Er der sket lovbrud og fiflet med sandheden?

Annonce