Annonce
Debat

Replik til leder: Nej, Paludan er ikke hele problemet, men han er det mest outrerede udtryk for det

"Men hvornår er dårlig opførsel blevet til noget, der skal beskyttes efter Grundloven? Det står der vist ikke noget om i den", skriver Mogens Bang. Arkivfoto: Morten Stricker
Annonce
Læserbrev: Dette er en kommentar til lederen "Paludan er ikke problemet" 8. juni af chefredaktør i Aarhus Jan Schouby.
Paludan er ikke problemet? Nej, han er ikke hele problemet, men han er det mest outrerede udtryk for det.
Han er topmålet eller lavmålet, alt efter hvordan man ser på det, af det had mod muslimer, som i pressen går under navn af islamkritik.
Pæne mennesker bruger ikke den slags metoder. Pæne mennesker udtrykker sig pænt, men formålet er det samme: at nedgøre vore muslimske medborgere.
Bagefter kan så Paludan og diverse båtnakker tage over og tage sig af det grove.
Ytringsfrihed er efter Muhamedtegningerne blevet synonym med dårlig eller manglende opdragelse. Redaktøren taler jo om "en af de såkaldte demonstrationer imod islam".
Men hvornår er dårlig opførsel blevet til noget, der skal beskyttes efter Grundloven? Det står der vist ikke noget om i den.
Ytringsfrihed; at brænde andre menneskers hellige bøger af, kan det være omfattet af ytringsfrihed? Det ville svare til, at jeg, der er erklæret ateist, stillede mig op og pissede på Bibelen, eller hvad nu hvis en muslim gjorde det?
Ikke at jeg ville drømme om det, for hvorfor træde på folks tro, hvorfor såre deres inderste følelser unødigt? Hvorfor ikke bare respektere deres ret til at have deres overbevisning i fred?
Under "demonstrationen" blev en mand skudt af politiet. Hvorfor skød de?
Er politiet ikke så godt uddannet, at det skulle være muligt for dem at afvæbne en mand, der står og fægter med en kniv?
De var vel flere, skulle det så have været helt umuligt?
Ydermere blev de oplyst om, at manden er psykisk syg (har bl.a. fremgået i artikel i Ekstra Bladet, red.) og var helt ufarlig. Hvorfor så den eskalation?
Det bør tages med, når der skal tages stilling til de begivenheder, der fulgte. Det handler nemlig om manglende respekt for dem, der sagde, at manden var ufarlig. Når så han ovenikøbet blev skudt i stedet for at blive afvæbnet, måtte det jo gå galt.
Det, der skal til, kære redaktør, er ikke flere straffe og hjemsendelser. Det er, at det samfund, som har afvist dem og til stadighed gør det, åbner for de muslimske borgere og optager dem i fællesskabet, viser dem respekt.
Det er de ikke vant til.
Det løser ikke alle problemer, men det er et sted at begynde. Husk, at den korteste vej mellem to mennesker, er et smil.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Muligt gennembrud i sag om skuddræbt rapper: To sigtede mænd frygter for deres liv

Aarhus

Ekspert om corona-bølgen i Aarhus: - Overraskende, kraftfuld og meget pludselig

Aarhus For abonnenter

Tonicha går med mundbind i bussen: 25-årig ven døde af corona

Aarhus

Efter øget smittetryk i Aarhus: Storcenter Nord lukker legeland og fjerner borde

Annonce