Annonce
Aarhus

Reportage fra Aarhus' gader: 3 ud af 10 steder var ligeglade med coronapas og bordbestilling

Åen i Aarhus, hvor Radio4s reporter var ude for at teste, om kravet om bordbestilling og coronapas bliver overholdt. Personerne på billedet har ikke noget med episoderne omtalt i artiklen. Arkivfoto: Axel Schütt
I en uge har madglade og tørstige danskere igen kunne besøge resturanterne, cafeerne og værsthusene. Radio4 sendte en reporter ned i midtbyen for at undersøge om kravene til indendørs servering bliver overholdt. 3 ud af 10 besøgte steder blev han lukket ind uden coronapas eller bordbestilling.

AARHUS: Radio4's reporter Ehsan Faizzad tog i tirsdags ned i midtbyen, for at besøge de genåbnede restauranter og barer. Det gjorde han uden et gyldigt coronapas og uden at have bestilt bord en halv time inden besøget. 3 ud af 10 steder blev han lukket ind.

- Ja, det må du godt, bare tag en plads derhenne, lød det fra den ene bartender i reportagen.

Bartenderen spurgte kun efter fornavn og telefonnummer, så de kunne orientere ham, hvis en af de andre gæster var smittet med coronavirus.

Annonce

Det andet sted der lukkede ham ind, på trods af at han ikke overholdte kravene for indendørs servering, var en restaurant, der sælger økologisk fastfood.

-Bare noter hans navn og telefonnummer, og skriv bord til én person klokken 13, fik ekspedienten at vide af sin leder.

På den måde lignede det, at reporteren havde bestilt et bord, 10 minutter inden han gik ind.

Det tredje sted han blev lukket ind, var på sushirestauranten BlueFin på Borggade i Aarhus. Her blev han tilbudt at spise indendørs, hvis han ville sætte sig ned og vente de 30 minutter i resturanten.

- Du må gerne sidde ned, så kommer jeg med maden om en halv time, sagde den ansatte fra BlueFin.

Reporteren var altså rundt ved ti forskellige spisesteder i Aarhus og blev lukket ind tre af stederne.

Lyt her til hele reportagen, hvor ejeren af BlueFin-restauranterne i Danmark, Wang Zhang, bliver spurgt, hvordan det kan være, at de lukker personer ind, der hverken har gyldigt coronapas eller bordbestilling.


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce