Annonce
AGF

Reportage fra et vindblæst Valby Stadion: Der var ild i de store pinde og i særdeleshed i Oliver Lund, da AGF røg videre i pokalen

Oliver Lund har scoret til 3-0 mod BK Frem. AGF-holdets tredje scoring inden for fire minutter i første halvleg. Det lagde låg på kampen. Foto: AGF/Dejan Obretkovic
AGF slog torsdag aften uden nævneværdige problemer BK Frem med 3-0 - og er videre i pokalturneringen. Tre scoringer inden for fire minutter satte hjemmeholdet fra den fjerdebedste række til vægs.

FODBOLD: Det er 14 og et halvt år siden, at BK Frem og AGF, de to stolte traditionsklubber, sidst tørnede sammen på grønsværen på Valby Stadion. I den næstbedste række, 1-1 endte løjerne på en søndag eftermiddag foran mere end 2400 tilskuere. På græs, i fint vejr. AGF-målscorer: Peter Graulund.

Dengang hed det godt nok Valby Idrætspark, men tiderne skifter, fint nok, og det har det også gjort for den hæderkronede arbejderklub fra det vestlige København, for det er mange, mange år siden, at de stribede drenge var en magtfaktor i dansk fodbold – i dag roder de seksdobbelte danske mestre rundt nede i 3. division. Og spiller i øvrigt på et heftigt granuleret kunstgræs.

Men den sportslige elendighed har dog ikke smittet af på tribunerne. Her oser det af fodbold. Klubfølelse. Selvværd. Og i perioder af torsdagens pokalopgør også af cannabis. Jo, der blev pulset hidsigt på den helt store cigar oppe på de bagerste stole på hovedtribunen, men også fart på nede i hjørnet i ølboden., hvor "individualisterne" skænkede op.

Annonce

Ild i den, om man så må skrive, stemningen til langt mere end den fjerdebedste række. 3319 tilskuere på plads denne aften. Imponerende.

Sådan er det i BK Frem. De bakker op. Fra Valby Langgade til Sydhavnen.

Og de er næsten lige så gamle som AGF.

Stiftet tilbage i 1886 som ”Fremskridtsklubbens Cricketklub”, faktisk som en platform for at give unge Venstre-politikere mulighed for at holde møder, men fik allerede året efter også fodbold på programmet, hvorefter herligheden skiftede navn til Boldklubben Frem.

Med tiden udviklede det sig så til en decideret arbejderklub, flyttede fra Østerbro til Vesterbro, og under 2. verdenskrig gik turen så til Valby Idrætspark.

Her har de været lige siden. De var senest i Superligaen i 2003.

En, to, tre på fire minutter

At dømme ud fra niveauet mod AGF, kommer det til at tage en rum tid, før BK Frem atter er at finde på den øverste fodboldhylde. Pokaloverraskelser har det jo ellers med at dukke op her og der, bare spørg FC København, der dagen forinden havde fået én på kassen af Nykøbing FC, men i den stride nordvestenvind på Valby Stadion var der aldrig tvivl om udfaldet. Stor mod lille.

Der var klasseforskel mellem Superliga og den fjerdebedste række. Og kampen var reelt allerede afgjort midt i første halvleg: Efter 22 minutters spil stod der således 0-3 oppe på den digitale lystavle. Tre fuldtræffere inden for fire minutter.

Og det var det. Det kunne selv ikke den mest stolte arbejderknægt rejse sig fra.

Scoringerne? Jamen, de kommer her:

Oliver Lund, i dagens anledning skubbet frem på en højre kant, leverede en fornem assist, perfekt til bagstolpen, hvor islandske Jon Dagur Thorsteinsson stod klar, satte foden på, nem scoring, århusiansk føring. 19 minutter spillet.

Og minuttet efter var der så igen gevinst. I tågerne fra førnævnte pletskud udnyttede gæsterne et groggy hjemmehold, endnu en bold på tværs, denne gang fra Thorsteinsson, og lige ind i støvlerne på Dawid Kurminowski. 2-0, tiltrængt scoring til polakken.

Og som om det var ikke var nok, skulle der kun gå yderligere to minutter før totalen hed 3-0 i AGF-favør: Oliver Lund sendte bolden i kassen efter et hjørnespark. Slut, prut, men trods alt langt fra pokalfinale.

Annonce

Masser af ændringer

Det var et koncentreret AGF-hold, der effektivt punkterede spændingen, et i øvrigt fuldstændigt modelleret mandskab i forhold til mandagens 2-0-sejr i Silkeborg.

Kun Jesper Hansen, Nicolai Poulsen, Jon Dagur Thorsteinsson og Oliver Lund havde fået genvalg, men de mange nye navne – dog alle etablerede spillere – havde fokus det helt rigtige sted, orkede ikke at skrive sig ind i annalerne med endnu en slap pokalpræstation i de tidligere runder.

Især Oliver Lund imponerede med fine detaljer, finesse ude mod højre, bød altså ind med både en assist og en scoring, og spillede i det hele taget med det engagement og den gnist, der også er nødvendig, når man møder lavere rangerende hold i denne turnering, AGFerne har vundet i alt ni gange.

Det gik faktisk så vidt, at der gik forventningsfuld summen i den fra AGF-fansene, hver gang han fik fik bolden. Som var det Lionel Messi eller Kasper Kusk eller en aller anden brasilianer med affarvet hår.

"Hvad finder han nu på, ham Lund?" Og det var ikke så lidt. Det var hæl og tå og den slags, men igen: Det var også Frem, der var modstanderen.

Annonce

Kasper Kusk og Jacob Pind

Der var også store plusser til en yderst velfungerende bagkæde, hvor Frederik Tingager og Thomas T. Kristensen førte an, ligesom U19-spilleren Asger Beck kom på banen efter en halv times spil i stedet for en skadet Frederik Brandhof – og gjorde en ganske fin figur.

Så der var også en luns til én af opkomlingene. Alt i alt en perfekt pokalaften for AGF.

Ellers noget?

Ikke videre. Anden halvleg ændrede ikke på tingens tilstand. Der var chancer i begge ender af banen, men publikum - heriblandt op mod 600 AGF-supportere - fik ikke flere scoringer at varme sig på, selvom der blev råbt på "4-0" i den ene lejr, mens alle andre forsøgte at skubbe hjemmeholdet frem til bare en enkelt scoring. Men nej, det blev ikke.

AGF skulle kun bruge fire minutter og en hyperpotent Oliver Lund til at gøre den helt store forskel til at sikre videre avancement i Valby.

Og den sidste lille krølle på den historie: Hjemmepublikummet kårede efter kampen anfører Jacob Pind til bedste Frem-spiller.

Så var der lidt mere at ryge og gå hjem på. Man keder sig aldrig i Valby.

Pokalturnering, 3. runde

BK Frem – AGF 0-3 (0-3)

Mål: 0-1 Jon Dagur Thorsteinsson (19.), 0-2 Dawid Kurminowski (20.), 0-3 Oliver Lund (22.)

Frem (4-4-2): Rasmus Wedege - Mohammed Youssef (Frederik Sundstrup, 55.), Emil Schou Jørgensen, Kristoffer Dirksen, Matthias Andersen (Rasmus Grønne Jensen, 55.) – Isak Tånnander (Oliver Møller-Jensen, 81.), Jacob Pind, Jakob Skovgaard Larsen, Armend Aslani (Christian Helev, 79.) – Frederik V. Kristensen, Oliver Andersen (Rasmus Grønne Jensen, 79.)

AGF (4-1-4-1): Jesper Hansen – Anthony D’Alberto (Jing Machar Reec, 85.), Frederik Tingager, Thomas Kristensen, Jesper Juelsgård – Nicolai Poulsen – Oliver Lund (Alexander Munksgaard, 66.), Patrick Olsen, Frederik Brandhof (Asker Bech, 31.), Jon Dagur Thorsteinsson (Eric Kahl, 66.) – Dawid Kurminowski (Patrick Mortensen, 66.)

Advarsler: Ingen

Dommer: Jesper Nielsen

Tilskuere: 3.319 i Valby Idrætspark

Annonce
Kultur For abonnenter

Tøfting fortryder intet: Hans dramatiske fortid bliver til scener på Svalegangen

Danmark

Søndagens coronatal: Efter syv dage med over 4000 nye coronatilfælde falder smittetallet

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Ejerne af populær Aarhus-restaurant åbner nyt spisested på Åboulevarden

Byudvikling For abonnenter

Ulla er talsmand for fællesråd: Christiansbjergs protest mod fortætning får politikere til at vakle

Aarhus

Det begyndte med falsk alarm: De første år med aids i Aarhus

Aarhus

Rådmand i Aarhus har fået corona: - Nu står den på isolation og onlinemøder

Kæmpe smitteudbrud efter julefrokost med gymnasieelever: 38 bekræftet smittet med omikron-variant

Aarhus For abonnenter

Fremtidens tog kræver kæmpe ombygning af Aarhus H, og den kommer til at støje: Nu er sidste chance for at klage

Aarhus

TV2 sagde blankt nej til The Julekalender: - Hun syntes, det var noget jysk bondelort

Dall: Nu kulminerer måneders dårligdomme for Mette Frederiksen

Aarhus

Markant fald i antallet af nye corona-tilfælde i Aarhus: Men der er desværre ingen grund til at juble

Aarhus For abonnenter

Madanmeldelse: Er dette spisested virkelig bedre end Frederikshøj?

Alarm 112

Voldsom brand totalskader villa i Thorsø: Politiet sigter 68-årig beboer

Annonce