Annonce
Østjylland

Restaurant-besøg på Endelave eller Tunø? Så skal du først til fastlandet efter en negativ coronatest

En times sejlads hver vej, og så skal man køre fra Snaptun til nærmeste testcenter. Det er vilkårene, hvis man er øboer eller turist på Endelave og skal have fat en maksimalt 72 timer gammel negativ coronatest. Arkivfoto: Morten Pape
Skal man for eksempel på restaurant på Endelave eller Tunø, når det engang bliver muligt, vil det for nogen kræve, at man først har været på fastlandet efter en negativ coronatest.

Endelave/Tunø: Turisterne begynder snart at indtage Endelave og Tunø, og øboerne kan se frem til, at de lokale spisesteder og småerhverv genåbner efter nedlukningen. Det vækker et interessant spørgsmål:

Hvad bliver der af testmuligheder på de to øer?

Et scenarie kunne være, at man holder ferie på kaninøen og gerne vil slutte ugen med en tur på den lokale Endelave Kro, når den om få uger må åbne først for udendørs servering og siden for hele restauranten.

Det vil kræve et gyldigt coronapas, der for de flestes vedkommende fås ved at kunne fremvise en negativ coronaprøve, der ikke er mere end 72 timer gammel. Og hvor skal man så få den, når man nu har været en uge på Endelave?

Annonce

En tur med færgen

Svaret fra Per Sabro Nielsen, der er lægefaglig direktør for Præhospitalet i Region Midtjylland, er, at man i hvert fald ikke får den på Tunø eller Endelave.

- Vi har ikke læger eller beredskaber til, at vi kan lave testning på øerne. Skal man et eller andet på fastlandet, må man blive testet i den forbindelse, siger han og sender dermed dem, der er fastboende, eller som skal på mere end tre dages ferie, en ekstra tur med færgen.

- Hvis de skal til fastlandet i et andet ærinde, så må de planlægge det sådan, at de kan komme ind og blive kviktestet. De fleste tager nok derover på en weekendtur, og så er det nødvendigt med en test lige inden, men ikke mere end det, siger den lægefaglige direktør.

Annonce

Mange testcentre på fastlandet

Meget kan nå at ændre sig i forhold til testmulighederne, men som det ser ud lige nu, må øboerne altså affinde sig med at søge mod det første og bedste testcenter på fastlandet.

Når man lander med Endelavefærgen i Snaptun, er de nærmeste hurtigtestcentre i Hornsyld, Hedensted og Horsens. Dem styrer Falck, der på sin hjemmeside opdaterer åbnings- og ventetider.

Spørg redaktionen

Horsens Folkeblad har modtaget følgende spørgsmål fra Kim Vind igennem "Spørg redaktionen":

"Ved I, hvad der bliver lavet af testmuligheder på Endelave? Vi har jo brug for testmuligheder, når nu turistsæsonen starter. Hvis vi skal tage færgen to gange om ugen for at blive testet, går der to hele dage med det. Endelave Aktiv Ø starter snart, og Kaninoen er startet."

Du kan også dele din undren med journalisterne på avisen. Det kan du gøre via hjemmesiden spoerg.hsfo.dk.

I Horsens, Hedensted og Juelsminde er der mulighed for en PCR-test, der skal bookes på forhånd.

For Tunø-beboere og -turister kan man blive hurtigtestet i Hou, hvor der dog er begrænset åbningstid. Næste mulighed er Odder, hvor der både er mulighed for hurtig- og PCR-test.

Informationer om testcentrenes adresser og åbningstider findes på www.covid-19-kort.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
AGF

Langt mere snert i AGF-holdet i Randers, men drømmen brast om en finale på eget græs

AGF

AGF-cheftræner: Vi lagde alt, men tabte finalepladsen for en uge siden

Aarhus

Forvirring om smittetal - men det går den gale vej: To sogne trues af tvangsnedlukning

Annonce