Annonce
Aarhus

Restaurant Gastromé: Michelinbesøg efter kun seks dage

Restaurant Gastromé i Rosensgade havde ikke åbent i mere end seks dage, før Michelinguidens anmelder kom forbi.

»Det er fuldstændig uhørt. To dage efter havde vi besøg på »Det gamle mejeri«. Så vi har gået med et håb om, at det kunne lade sig gøre. Men alligevel har vi også haft den tilgang til det, at det ikke ville være realistisk, at stjernen kom så hurtigt til os,« siger Søren Jacobsen, der sammen med med William Jørgensen åbnede Restaurant Gastromé i Rosensgade i august.

De to århusianske kokke driver også »Det Gamle Mejeri« ved Vilhelmsborg.

Men stjernen kom hurtigt og lidt over ni i morges, kunne de to kokke og resten af holdet lade champagnepropperne springe.

»Vi sad ellers kl. 9 og tænkte: »Nå ok de ringede ikke.« Men tre minutter over ni ringede telefonen fra et engelsk nummer og afbrød den slukørede stemning. Bagefter var vi i fuldstændig ekstase,« fortæller Søren Jacobsen.

»Personligt for William og jeg betyder det helt vildt meget. Det har været en uopnåelig ting - især når man ligger i Aarhus. Så for os og holdet har det enorm betydning. Det er et kæmpe skulderklap,« siger Søren Jacobsen og fortsætter:

»Men for virksomheden og det vi skal lave, ændrer det ikke noget. Vi skal bare arbejde videre. Vi laver det vi godt kan lide.«

Han og makkeren William Jørgensen, har ikke bevidst arbejdet hen imod at komme i Michelinguiden.

»Det er ikke dem, der betaler regningen, det er vores faste århusianske gæster. Hvad der kommer oven i af turister fra udlandet, er vi bare glade for, og der får stjernen helt klart en betydning. Men det ændrer ikke på vores koncept eller madlavning,« forklarer Søren Jacobsen.

Når boblerne er drukket er det på med forklædet.

»Jeg kan se på vores bookinger, at vi nok får lov at arbejde i aften. Men lige nu giver vi bare los. Folk skal have lov til at kramme færdig og få et glas,« siger Søren Jacobsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Et år med corona: Århusianske personligheder har alle lært vigtigheden af at stå sammen

Navne

Aarhus-forfatter Louis Jensen er død

Annonce