Annonce
Aarhus

Restaurant Latin åbner igen: Derfor var der lukket

<p>Latin på det kendte hjørne har været lukket siden 12. september, men fra på torsdag er den åben igen. Foto: Kim Haugaard</p>

Efter at have været lukket siden 1. september åbner Restaurant Latin nu igen i det århusianske Latinerkvarter.

Annonce

På adressen Klostergade 2A står ejeren Philip Tahi igen i restauranten og tager glad mod gæsterne.

»Fra på torsdag kl. 18 er vi tilbage med vores velkendte franske mad, vin og varme stemning,« siger han.

Restauranten har været lukket efter uoverensstemmelser med ejeren af ejendommen, men det vil Tahi ikke ind på. Han har vundet en sag i fogedretten og kan derfor diske op med duge, tallerkner og glas på bordene igen.

Efter godt to måneders pause er Philip Tahi også klar med et nyt hold i restauranten.

Det består blandt andet af hans tidligere kok og nu køkkenchef fra Restaurant Salon Salon, Rasmus Nilsson:

»Jeg har en masse gastronomiske ideer, jeg gerne vil lege med i Latins køkken. Men mest af alt skal Latin være Latin, med sin klassiske rustikke atmosfære og den franske sjæl,« siger han, der arbejdede på Latin indtil for to år siden.

Philip Tahi har drevet Latin i 23 år og ser frem til at genskabe den stemning og ånd, som Latin er kendetegnet for af de mange gæster.

»Folk er vilde med vores fiskesuppe og blåmuslinger, og dem har vi naturligvis igen. Derudover er vi vant til at skifte menukort hver måned, og sådan bliver det. Nu kommer der en travlt tid med julefrokoster og sammenkomster, og det er vi klar til,« siger Philip Tahi.

Selv om han endnu ikke har åbnet, har mange spurgt til restauranten, så han har allerede bestillinger.

»Nu kører vi hårdt på indtil nytår, og i januar, når der er lidt mere stille, lukker vi nogle få dage og maler og shiner restauranten op,« siger Philip Tahi.

På længere sigt skal Latin fortsætte med fransk mad på fortovet, hyggelig atmosfære og festlige aftener, indtil gæsterne går hjem.

»Sådan som folk kender os,« siger Philip Tahi med entusiasme og tilfredshed i stemmen over at kunne begynde på en frisk.

»Vi glæder os til at se både gamle og nye gæster samt venner af huset igen og give dem den oplevelse, de plejer at få hos os,« siger Philip Tahi.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Trusler, verbale overfald og spytklatter:  Konflikter mellem pårørende og ansatte på udskældte plejehjem

Aarhus For abonnenter

Håndboldklub er afhængig af forældres frivillige indsats for at få økonomien i mål: Vil du helst sælge burgere eller rydde op efter motionsløb?

Annonce