Annonce
112

Restaurant og bil angrebet med 'syrelignende' væske: 39-årig anholdt

Restauranten ligger på Frederiks Allé, men har fået lov at åbne igen. Det tyder ikke på at væsken var farlig. Foto: Google Maps
Ingen kom til skade ved to angreb med en syrelignende væske, som skete søndag aften.

AARHUS: En restaurant på Frederiks Allé blev søndag aften udsat for et angreb med noget, der minder om syre. Det fortæller Østjyllands Politi i dagens døgnrapport.

Klokken 20.55 fik politiet en anmeldelse om, at der var kommet en person ind i restauranten og havde hældt en syrelignende væske ud over gulvet, væggen og kasseapparatet. Da politiet kom frem, var ejeren kørt ud til Rydevænget i Aarhus V, fordi han havde fået at vide, at hans bil var blevet udsat for et lignende angreb.

Derfor blev området omkring bilen spærret af, og Beredskabsstyrelsens kemiske beredskab gik i gang med at undersøge, hvilken væske der var tale om. Da de havde taget prøver, blev bilen kørt væk fra stedet, hvorefter medarbejderne fra Beredskabsstyrelsen kørte videre til restauranten for at tage prøver af væsken der.

Begge prøver afventer man nu svar på, men den umiddelbare vurdering lyder på, at væsken ikke var farlig, og der kom heller ikke nogen til skade ved angrebet.

På baggrund af afhøringer og vidneforklaringer fandt Østjyllands Politi efter episoden frem til en 39-årig mand, der kender ejeren af restauranten, og som mistænkes for at stå bag de to tilfælde af hærværk.

Han blev klokken 00.43 anholdt på sin adresse i Viby og kørt ind til afhøring. Han er sigtet for hærværk og blev løsladt efter afhøringen.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Gå- og cykelgader i midtbyen

Søren Kierkegaard har sagt: ”Af alle latterlige Ting forekommer det mig at være det allerlatterligste at have travlt.” Mit ærinde er at få person-mobilitet i midtbyen til at glide på en god måde. Og derfor foreslår jeg kombinerede gå- og cykelgader i store dele af det centrale Aarhus. Det skal omfatte midtbyens gamle og smalle gader, hvor der ikke er plads til at etablere cykelstier og reelt heller ikke til gennemgående biltrafik, hvis gående skal kunne færdes sikkert her. Det omfatter ikke de nuværende gågader, som fortsat skal være forbeholdt gående. Ej heller nuværende cykelstier. Men de erstatter de nuværende ’cykelgader’, som ikke rigtigt fungerer, fordi trafikken her fortsat foregår på bilernes præmisser og skaber farlige situationer. Se på Mejlgade. Kun de bløde trafikanter har adgang. Fodgængere, løbehjul, skateboard, cykler og måske andre små el-køretøjer blander sig mellem hinanden. Området og gaderne er markeret og utvetydigt skiltet, så selv de mest retningsforvirrede turister forstår det. Fodgængerne har som den ’svageste’ gruppe fortrinsret. Ellers er konceptet, at alle tager hensyn til hinanden – det er den eneste regel. Og det indbefatter naturligvis, at der kun må køres eller cykles i et beskedent tempo. Beboerne kan sive ind og ud med deres biler. Ligesom den nødvendige varetransport. Desuden kan der være adgang for små grønne el-taxaer med en særlig tilladelse, så alle har mulighed for adgang. Og naturligvis skal der være nogle få større trafikårer ind i centrum til den øvrige bil-, bus- og cykeltrafik. Som vi kender det i dag. Kan denne ’sammenblanding’ nu lade sig gøre? JA. Jeg har set det fungere i Bergen, som har en masse bycykler, som kører overalt uden problemer. Og jeg mener, at når vi blot ved, hvad betingelsen er, nemlig at der her skal være plads til alle, så får vi dét til at fungere. Det er vores ansvar, hver især. Det kræver, for det første, at vi tager ansvaret på os og viser hensyn, og for det andet, at vi giver os tid – og her kommer Søren Kierkegaard ind – da det ikke lader sig gøre, hvis vi er fortravlede og stressede. Vi kan godt tage 10 minutter tidligere afsted. Vi kan godt tage det roligt, når der opstår uforudsete ting og forhindringer - for det gør der altid, før eller siden - det er et vilkår i trafikken. Vi kan anerkende, at vi ikke hjælper nogen som helst – og da slet ikke os selv - ved at fare sted og konstant have travlt. Tværtimod. Det hindrer os i at være til stede og omgås andre på en god, rummelig og hensynsfuld måde. Udover hensynsfuldheden gælder trafikkens gyldne hovedregel selvfølgelig; nemlig at køre, gå eller bevæge sig efter forholdene. Og det gør vi altså bedst på den Kierkegaardske måde…

112

Stor politiaktion i Aarhus og Trige: Anholdt for virksomhedsindbrud og omfattende salg af kokain

Annonce