Annonce
112

Restaurant og bil angrebet med 'syrelignende' væske: 39-årig anholdt

Restauranten ligger på Frederiks Allé, men har fået lov at åbne igen. Det tyder ikke på at væsken var farlig. Foto: Google Maps
Ingen kom til skade ved to angreb med en syrelignende væske, som skete søndag aften.

AARHUS: En restaurant på Frederiks Allé blev søndag aften udsat for et angreb med noget, der minder om syre. Det fortæller Østjyllands Politi i dagens døgnrapport.

Klokken 20.55 fik politiet en anmeldelse om, at der var kommet en person ind i restauranten og havde hældt en syrelignende væske ud over gulvet, væggen og kasseapparatet. Da politiet kom frem, var ejeren kørt ud til Rydevænget i Aarhus V, fordi han havde fået at vide, at hans bil var blevet udsat for et lignende angreb.

Derfor blev området omkring bilen spærret af, og Beredskabsstyrelsens kemiske beredskab gik i gang med at undersøge, hvilken væske der var tale om. Da de havde taget prøver, blev bilen kørt væk fra stedet, hvorefter medarbejderne fra Beredskabsstyrelsen kørte videre til restauranten for at tage prøver af væsken der.

Begge prøver afventer man nu svar på, men den umiddelbare vurdering lyder på, at væsken ikke var farlig, og der kom heller ikke nogen til skade ved angrebet.

På baggrund af afhøringer og vidneforklaringer fandt Østjyllands Politi efter episoden frem til en 39-årig mand, der kender ejeren af restauranten, og som mistænkes for at stå bag de to tilfælde af hærværk.

Han blev klokken 00.43 anholdt på sin adresse i Viby og kørt ind til afhøring. Han er sigtet for hærværk og blev løsladt efter afhøringen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Ligestillingsministeren skylder stadig svar

Det glæder mig, at mit indlæg (4. november, red.) om regeringens sløvsind på ligestillingsområdet nåede frem til rette vedkommende. Ligestillingsministerens modsvar (8. november, red.) lader dog noget tilbage at ønske, så jeg håber, han læser med endnu en gang. Mogens Jensen forstår mig helt rigtigt, når han tager mig til indtægt for, at ligestillingen ikke halter i Danmark. Faktisk er Danmark det næstmest lige land i EU, kun, overgået af Sverige, ifølge en ny undersøgelse fra EU’s ligestillingsinstitut. Senest har Megafon også bedt danskerne tage stilling til, om kampen for ligestilling mellem kønnene er gået for vidt. Når 43 procent af de adspurgte erklærer sig enige i det udsagn, fortæller det mig, at danskerne generelt oplever en høj grad af lighed. Det kan Mogens Jensen jo tage med, før han taler ligestillingen længere ned, end virkeligheden tillader. Selv om det generelt går godt med ligestillingen i Danmark, mener jeg stadig, der er plads til forbedring. Det ville Mogens Jensen også vide, hvis han læste, hvad jeg skrev. Meget belejligt undlader ministeren fuldstændig at forholde sig til mine tre eksempler på steder, hvor ligestillingen er udfordret. Ligestillingsministeren skylder stadig et svar på, hvad han vil gøre for at hjælpe de mange kvinder i visse etniske minoritetsmiljøer, som lever i social kontrol uden frihed til at bestemme selv. Når Mogens Jensen undlader at forholde sig til en af vor tids største ligestillingsudfordringer, er det så, fordi han ikke har nogen svar på at løse problemstillingen? I så fald vil jeg opfordre ham til at komme i gang med arbejdet. Jeg mangler også Mogens Jensens svar på, hvordan han vil hjælpe de prostituerede, som ikke ønsker at forlade miljøet, men som i stedet ønsker rettigheder svarende til deres pligter. Hykleriet skriger jo til himlen, når socialdemokraterne med den ene hånd tager imod skattebetaling fra de prostituerede og med den anden hånd peger stigmatiserende på dem. På trods af uenigheden vil jeg rose Mogens Jensen for at afsætte midler til en undersøgelse af internetfora, hvor navnlig unge mænd opildner hinanden til diskrimination og seksuelle krænkelser mod kvinder. Det hører ingen steder hjemme, og det vil jeg gerne rose ministeren for at reagere på. Når det er sagt, savner jeg stadig Socialdemokraternes reflekterede bud på at løse nogle af vor tids største ligestillingsudfordringer. Det gælder ikke mindst i landets ghettoområder, hvor ligestilling langt fra er normen. Jeg er med på, at socialdemokraterne tror, de kan løse problemerne ved at bruge flere penge, men er det virkelig Mogens Jensens alvor at løse de store sociale udfordringer med et kursus og en kampagne til 600.000 kroner? Endelig vil jeg gerne opfordre ministeren til at tale ligestillingen op i stedet for ned. Det er muligt, at ligestillingen halter i Mogens Jensens hoved, men det generelle billede viser Danmark som et af verdens bedste lande, når det kommer til rettigheder og muligheder for alle mennesker.

Kultur

To gange L.O.C. på hjemmebane

Annonce