Annonce
112

Restaurant og bil angrebet med 'syrelignende' væske: 39-årig anholdt

Restauranten ligger på Frederiks Allé, men har fået lov at åbne igen. Det tyder ikke på at væsken var farlig. Foto: Google Maps
Ingen kom til skade ved to angreb med en syrelignende væske, som skete søndag aften.

AARHUS: En restaurant på Frederiks Allé blev søndag aften udsat for et angreb med noget, der minder om syre. Det fortæller Østjyllands Politi i dagens døgnrapport.

Klokken 20.55 fik politiet en anmeldelse om, at der var kommet en person ind i restauranten og havde hældt en syrelignende væske ud over gulvet, væggen og kasseapparatet. Da politiet kom frem, var ejeren kørt ud til Rydevænget i Aarhus V, fordi han havde fået at vide, at hans bil var blevet udsat for et lignende angreb.

Derfor blev området omkring bilen spærret af, og Beredskabsstyrelsens kemiske beredskab gik i gang med at undersøge, hvilken væske der var tale om. Da de havde taget prøver, blev bilen kørt væk fra stedet, hvorefter medarbejderne fra Beredskabsstyrelsen kørte videre til restauranten for at tage prøver af væsken der.

Begge prøver afventer man nu svar på, men den umiddelbare vurdering lyder på, at væsken ikke var farlig, og der kom heller ikke nogen til skade ved angrebet.

På baggrund af afhøringer og vidneforklaringer fandt Østjyllands Politi efter episoden frem til en 39-årig mand, der kender ejeren af restauranten, og som mistænkes for at stå bag de to tilfælde af hærværk.

Han blev klokken 00.43 anholdt på sin adresse i Viby og kørt ind til afhøring. Han er sigtet for hærværk og blev løsladt efter afhøringen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Parkering på fiskerihavnen. Er vi blot en stime gubbier i akvariet?

Det forekommer mig ret bizart, at to rådmænd offentligt diskuterer, hvem der mon er skyldig i den ene fejl efter den anden, samtidig med at vi borgere blot ser på cirkusset. Det var i ingens interesse, at parkeringsforholdene blev ændret på Fiskerihavnen. Men af en eller anden finurlig bureaukratisk grund ændrede man det uden argumentatorisk grund. Vi så det også med projekt Aarhus Folkepark, hvor der heldigvis blev oprettet borgergrupper mod indgriben i vores grønne områder. Burde det overhovedet være nødvendigt at oprette protestgrupper? Burde borgerdemokrati/-inddragelse ikke være en ren selvfølge? Heldigvis landede Lind Invest og Salling Fondene lidt ro på bølgen i akvariet. Men også her går det stærkt, og før vi fik set os om, hed projektet pludselig Kongelunden. Jo, demokratiets vej i akvariet vil ingen ende tage. Gubbierne svømmer konstant rundt og følger bare strømmen af fodringen fra oven. Det er, som om byrådets aktører i akvariet helt har glemt, at de er medaktører og skal varetage miljøet i vandet til gavn for alle. Det kunne være ønskeligt, at man lyttede noget mere til borgerne og stillede dem overfor flere valg, så det ganske enkelt var flertallet, der havde en sidste stemme, i forhold til om det skal være den ene eller den andens byudviklers forslag, der bliver realiseret i de forskellige enormt store projekter, der skal udvikle byen. Vi skal alle være her, og vi skal alle behandles med respekt.

Annonce