x
Annonce
Indland

Restauranten Alchemist får to michelinstjerner i første hug

Ole Martin Wold/Ritzau Scanpix

Det er meget sjældent, at en restaurant uden stjerner som Alchemist springer direkte til to michelinstjerner.

Restauranten Alchemist scorer to michelinstjerner i første hug. Det står klart mandag aften efter afsløringen af årets nordiske michelinguide.

Annonce

Det er højst usædvanligt, at en restaurant, som ingen stjerner har i forvejen, springer direkte til to stjerner.

Kokken bag Alchemist, Rasmus Munk, kunne næsten heller ikke selv begribe det.

- Da vi ikke blev råbt op ved én stjerne, tænkte jeg: "Nå, det var det. Det var nul".

- Det er ikke noget, man har turdet håbe på eller drømme om, så det er uvirkeligt lige nu. Nu skal vi spise god mad, drikke champagne og så er der jo service igen på onsdag med fuldt hus, siger han.

Alchemist lukkede i efteråret 2017, men slog atter dørene op i juli 2019.

Da Alchemist mandag i sidste uge åbnede for bordreservationer i perioden 1. april til 11. juli 2020, blev bordene revet væk på to minutter.

Restauranten ejes af Rasmus Munk og forretningsmanden Lars Seier.

Årsagen til, at restauranten får den store anerkendelse, kræver få ord fra Michelins side.

- Chefkok Rasmus Munk tilbyder en helt unik oplevelse af mad, kunst og teater, lyder det på Twitter.

For at få de to stjerner skal man levere mad af utrolig høj kvalitet, og man har ifølge den gastronomiske guide skabt en restaurant, som er værd at køre en omvej for.

En anden dansk restaurant, som kan gå hjem med en ny stjerne, er Gentofte-restauranten Jordnær, som opgraderer fra én til to michelinstjerner.

Ud over den ekstra stjerne modtog kokken Tina Kragh Vildgaard, som sammen med sin mand netop står bag Jordnær, en særpris for ekstraordinært god service.

Restaurant Geranium beholder sine tre stjerner. Restauranten er en ud af kun to trestjernede restauranter i Norden. Den anden ligger i Sverige.

Chefkokken på Geranium, Rasmus Kofoed, var også på scenen for at modtage særprisen Chef Mentor Award.

Fra fødevareminister Mogens Jensen (S) lyder et stort tillykke til alle de danske kokke og restauranter.

Han glæder sig især over, at 11 danske restauranter - inklusiv Færøerne - har fået tildelt den grønne femkløver, som markerer, at restauranterne har lavet særlige tiltag for at fremme bæredygtighed i deres køkkener.

- Dansk gastronomi har det godt og er i verdensklasse. Jeg hæfter mig også ved, at mange danske restauranter får anerkendelse for bæredygtighed.

- Jeg håber, bæredygtighedspriserne afspejler sig ude i det folkelige køkken, lyder det.

Der er blevet uddelt i alt 62 michelinstjerner til Norden i år. Der er omkring 500 tostjernede michelinrestauranter i verden.

26 danske restauranter har i alt fået 35 stjerner, hvilket samlet er det samme antal som sidste år.

Studio at the Standard og Era Ora – der begge ligger i København - har mistet deres stjerner.

Restauranten Substans i Aarhus er ikke nævnt i guiden, fordi de er lukket midlertidigt på grund af flytning.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Kæmpe tak til undervisere og ”forældre-tutorer” for den store indsats

Vores børn og unges trivsel og læring er vigtig. Også selvom vores hverdag er vendt på hovedet. Og vi endnu ikke ved, hvor længe nedlukningen kommer til at vare. Det er imponerende at se den enorme indsats, som de danske gymnasie- og skolelærere lægger for dagen i øjeblikket. Hvordan de engagerer børn og unge. Hvordan de skaber en så normal hverdag, som det overhovedet er muligt. I en unormal tid. På vores lokale gymnasium har lærerne været klar fra første dag. Med virtuel undervisning, virtuelt gruppearbejde og travle skoledage. Med undervisere, der er i hopla. Hvor der er plads til sjov. Alt imens de unge bliver udfordret af ny viden. Det er bare flot. Det samme hører jeg fra flere forældre til børn i fri- og folkeskoler. Der er fuld damp på. Lærerne knokler for at sikre, at børnenes hverdag kører. Selvfølgelig er der skønhedsfejl, plads til forbedring. Men fremfor alt er det utrolig positivt at se, hvordan teknologien bliver brugt. Hvordan alle kaster sig over de nye udfordringer. Men jeg taler også med forældre, der mildt sagt er presset af at være hjælpelærere mange timer hver dag. Samtidig med at de selv skal passe fuldtidsarbejde med opgaver, der skal løses. Virtuelle møder med kollegaer og kunder, der skal holdes. At den nye hverdag kan være svær at få til at gå op. Og det er der vel sådan set ikke noget at sige til. Alle løfter ekstra opgaver i denne tid. Vi må hjælpes ad. Vi må være klar til at trykke på PYT-knappen, de gange hvor vi eller andre ikke kommer i mål, som vi kunne ønske os. Det tror jeg såmænd også, at lærerne i den anden ende er klar over. Men lige nu, midt i den globale sundhedskrise, bør vi trods alt glæde os over, at mange skoler og gymnasier lykkes med at engagere børn, unge og forældre – i et stærkt og nødvendigt samarbejde. Det er sammenhold.

Aarhus

Så klappede fælden: Serie-svindler fanget efter forvirrende løgne i Aarhus

Aarhus

Øllet kunne alligevel blive billigere: Lørdag er de gyldne dråber gratis på Aarhus-værtshus

Annonce