Annonce
Aarhus

Restauranter deler mad ud til sundhedspersonale: - Det ville være åndssvagt at smide maden ud

Søren Jacobsen fra Restaurant Atrium er gået sammen med CSR Aarhus om at dele 150 portioner mad ud til læger og sygeplejersker. Foto: Flemming Krogh
CSR Aarhus har købt 150 portioner mad, der vil blive delt ud til læger og sygeplejersker ved Aarhus Universitetshospital efter arbejde.
Annonce

AARHUS: Der er meget snak lige nu om madspild for restauranter, der ikke kan komme af med deres råvarer. Det har Restaurant Atrium fundet en løsning på i samarbejde med CSR Aarhus.

CSR Aarhus har nemlig købt, hvad der svarer til 150 portioner mad, som vil blive delt ud til sundhedspersonalet ved Skejby, når de skal hjem fra vagt.

- Jeg synes, det er en god ide. Det tjener flere formål. Det hjælper restauranter med at komme af med deres råvarer, så det mindsker madspild, og det gør nogle mennesker glade. Så kan de få sig lidt ekstra lækkert med hjem at hygge sig med, siger Claus Hommelhoff, der står bag CSR Aarhus.

Ideen opstod, da en af mændende bag Atrium, Søren Jakobsen, sammen med sine kollegaer overvejede, hvad de skulle gøre med deres overskydende råvarer.

- Vi har det generelt dårligt med at smide mad ud. Så snakkede vi om, hvad vi gør med alt den mad, vi har liggende. Så vi kontaktede nogle folk, der måske ville hjælpe, som har lidt samme tankegang som os. Vi vil hellere få maden ud ad døren til kostpris, så det ikke går til spilde. Det ville være åndssvagt, siger Søren Jakobsen.

Det var en ide, som Claus Hommelhoff gerne ville bakke op om.

- Søren tog fat i mig og spurgte, om jeg havde lyst til at donere nogle portioner ud af de 150. Men så tænkte jeg, at jeg bare kunne tage dem alle. Det er helt naturligt, at vi skal hjælpe hinanden og vise solidaritet. Det har vi brug for. Ingen af os kan redde verden alene, men hvis vi alle sammen gør en indsats, så kan vi redde hele verden, siger Claus Hommelhoff.

Og hvad står der så på menuen for de hårdtprøvede sundhedsfolk på hospitalet?

- De får forskellige franske oste fra marked i Paris. Så får de nogle forskellige salamier, mortadella blandt andet, og nogle forskellige nødder og pesto. Der vil også være noget hjemmebagt foccacia og noget røget laks med røget æggeblommecreme, siger Søren Jakobsen.

Søren tog fat i mig og spurgte, om jeg havde lyst til at donere nogle portioner ud af de 150. Men så tænkte jeg, at jeg bare kunne tage dem alle. Det er helt naturligt, at vi skal hjælpe hinanden og vise solidaritet. Det har vi brug for. Ingen af os kan redde verden alene, men hvis vi alle sammen gør en indsats, så kan vi redde hele verden.

Claus Hommelhoff

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF For abonnenter

Fem ting, David Nielsen kan bruge ferien på at gruble over: Blandt andet målmandsposten, spillestilen og Europa-udfordringen

Debat

Debat: Retfærdighed for seniorer

Annonce