Annonce
Aarhus

Restauranterne i Aarhus tripper - gæsterne tøver

Café Drudenfuss i Graven summede af liv allerede mandag formiddag. Foto: Bo Amstrup/Scanpix 2020
Mandag lukkede den århusianske restaurantionbranche op igen med begejstrede ansatte. Nu skal de næste dage vise, hvor sultne århusianerne er efter at komme ud.

AARHUS: Mandag lukkede mange af de århusianske restauranter op igen, og det var med medarbejdere, der utålmodigt trippede for at komme i gang igen. De smilede ligefrem, selvom det var mandag.

Gæsterne var også klar. Men ikke i det omfang, som man havde håbet, lyder de første meldinger.

Hos bookingselskabet Dinnerbooking, der står for bordbestillingerne for en lang række spisesteder i Aarhus, kunne man mærke liv i systemerne igen, men stadig langt fra niveauet, inden nedlukningen.

I begyndelse af marts var der cirka 1.000 bookinger om dagen i Aarhus, mens det de seneste dage har ligget på mellem 300-500.

- Vi havde måske håbet, at tallene havde været lidt højere. Men det vi ser, er forventeligt, hvis vi sammenligner med, hvad vi hører fra vores nabolande, siger presseansvarlig hos Dinnerbooking, Sofie Twisttmann Hansen.

Hun fortæller, at man ikke forventer, at restauranterne får lige så travlt som normalt lige med det samme, fordi mange restauranter ikke tager lige så mange gæster ind, og fordi gæsterne stadig tøver med at tage ud at spise.

Samme billede så man i hvert fald i Norge, hvor man i den første uge med genåbnede restauranter havde mellem 50-60 procent af det normale kundeniveau. I Norge forventer man dog at ramme 80 procent af gæsterne den kommende periode.

Annonce
Der var igen gæster i restauranterne i Aarhus mandag, men der går formentlig lidt, inden man er tilbage på samme niveau som før krisen. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Glade medarbejdere

Hos Dining Six, der tæller Restaurant Klokken, Basso og Köd i Aarhus, har man mærket, at folk ikke har været lige så hurtige til at bestille bord.

- Vi ligger på et fint niveau, og der har været god efterspørgsel på vores restauranter, men det er stadig under normalt niveau, fortæller direktør Morten Pedersen.

Han glæder sig til gengæld over, at medarbejderne er vendt tilbage med fornyet energi og store smil, selvom de må vente lidt med at byde gæster velkomne.

- Vi ventede længe på retningslinjerne, og i forhold til leverandører og nye tiltag, så har vi besluttet, at vi først åbner op for gæster på onsdag, siger Morten Pedersen, der fortæller, at man har fjernet borde i nogle af restauranterne for at sikre mere plads mellem de spisende.

Gang i den på Drudenfuss

På Café Drudenfuss i Graven har man også fjernet borde. Til gengæld havde man allerede mandag formiddag godt besøg af gæster.

- Vi har taget vores forholdsregler, og der er håndsprit på baren, og så kan vi se, at gæsterne har en god forståelse for situationen, fortæller bartender, Oliver Hannibal.

Man havde endda mere travlt end på en normal mandag med dårligt vejr.

- Man kan mærke, at folk har savnet at komme ud, og vi har alle glædet os til at komme på arbejde igen, siger bartenderen.

Radio4 sendte mandag også en reporter ud for at se, hvordan restaurantgæsterne i Aarhus klarede restriktionerne til genåbningen. Lyt med herunder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland For abonnenter

Pendlerne om letbanen: Langt bedre end sit rygte, men informationsniveauet kunne være bedre

Annonce