Annonce
Livsstil

Restaurantjubilæum: Latinerkvarterets franske åndehul fylder 25 år

Et lille stykke af Paris - lige i hjertet af Latinerkvarteret og Aarhus. Arkivfoto: Kim Haugaard

Der åbner og lukker restauranter på stribe i Aarhus, men en af de vedholdende er Klostergades Restaurant Latin, der søndag fejrer 25 års fødselsdag.

AARHUS: EM-feberen havde knap lagt sig, og festuge-rusen var i fuld gang, da lille restaurant i sensommeren 1992 slog dørene op på hjørnet af Klostergade og Studsgade lige midt i Latinerkvarteret.

Navnet var meget passende Latin, og stedet bød på bedste franske vis på for eksempel muslinger eller foie gras ved små borde, der stod helt tæt enten indenfor eller på det smalle fortov udendørs.

Latin er siden blevet en institution i Aarhus, og bortset fra en bortforpagtning fra 2003 til 2007 har stifteren Philip Tahi stået bag roret hele vejen. Hans grundidé var, at Latin skulle være et åndehul i byen, samt et intimt, skævt og uformelt sted.

Daglig leder Rasmus Roed Nilsson fortæller i en pressemeddelelse, at sådan er det stadigvæk.

- Vi kan se år efter år, at folk fra nær og fjern kommer tilbage hertil. Stedet er blevet et folkeeje, og vi kender vores gæster, når de kommer. Det er blandt andet dem, der holder restauranten i live, og det vil vi fejre, siger han.

Det kommer til at ske søndag 19. november, hvor der inviteres på en formel bid mad og et glas vin.

Annonce

Stedet er blevet et folkeeje, og vi kender vores gæster, når de kommer.

 
Den intime og franske stemning på Latin er efter 25 år fortsat velbevaret. Arkivfoto: Kim Haugaard
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce