Annonce
Navne

Restauratør med hang til det skæve

I forvejen ejer han fest- og eventstedet Turbinehallen i Filmbyen. Fra januar skal 42-årige Søren Anker stå for forpagtningen af café og restaurant i Musikhuset Aarhus. Foto: Kim Haugaard

Det behøver ikke være så traditionelt. Nogenlunde den device har Søren Anker tænkt sig at køre menuen efter, når han fra januar bliver ny forpagter i musikhuset.

Han er en seriøs mand. Han fortæller om sin forretning Turbinehallen med stor passion, ligesom man også tydeligt fornemmer den entusiasme, der garanteret har ligget i ansøgningen til Musikhuset Aarhus, da han søgte om at blive ny forpagter. Han fortæller om alt med stor alvor.

Men ansigtet lyser alligevel op i et stort grin, da talen falder på, hvornår han begyndte at interessere sig for kokkerierne.

»Allerede som seksårig stod jeg i køkkenet og hjalp min mor med at lave mad. Jeg har faktisk fået 13 i husgerning,« griner 42-årige Søren Anker.

Han lægger vægt på friske råvarer og så det skæve.

»Jeg havde jo faktisk lige en snak med musikhuset om den ældre generation. Men min oplevelse er, at de gerne vil udfordres, når de går ud og spiser. De vil gerne overraskes. Det behøver ikke være så traditionelt,« siger Søren Anker.

Første sushibar
I dag er han ejer af fest- og eventstedet Turbinehallen i Filmbyen. Efter samme koncept driver han også det gamle Auktionshus i Mejlgade og Teatersalen i Østergade. Han er manden, der åbnede Århus' første sushibar, ligesom han har været indehaver af Anker og Co. - byens ost og fiskebutik i M.P. Bruuns Gade.

»Der har altid været en rebel i mig, og det har nok været det, der har drevet mig til at være selvstændig,« siger Søren Anker.

Han lægger ikke skjul på, at han som selvstændig ikke har meget fritid:

»Man knokler og knokler, så der er ikke meget tid ved siden af. Men sådan er det.«

Eller det vil sige. Sådan har det været. For cirka fire år siden skete der noget i Søren Ankers liv, der med hans egne ord ændrede hans verden radikalt.

Stifinder
»Jeg tog en stifinder-uddannelse, og det ændrede med fuldstændig min verden. Jeg lærte blandt andet at give ansvar fra mig. Alt havde indtil da været total topstyret af mig,« fortæller Søren Anker.

Og det var sådan set hverken ret godt for forretningen, ham selv eller de ansatte.

»Hvorfor skulle de gøre sig umage med noget, når de vidste, at jeg kom om lørdagen og lavede det hele om,« spørger den 42-årige restauratør.

Efter stifinderuddannelsen uddelegerede Søren Anker ansvaret til sine ansatte. Bed kommentarerne i sig.

»Det var da vildt svært i starten. Men jeg indførte en lille sort bog, hvor jeg skrev de ting ned, som jeg faldt over. Hver onsdag havde vi så et møde, hvor vi tog de ting op, som jeg havde skrevet i bogen. Det blev meget mere konstruktivt på den måde.«

Kitesurfer
På den måde fik Søren Anker også mere tid til at være sammen med familien, der tæller kone og to døtre på ni og 13 år. Den ældste kitesurfer han med.

»Hun er faktisk danmarksmester. Men for mig handler det om at komme ud og få noget vind og vand i hovedet. Komme et helt andet sted hen også mentalt,« siger Søren Anker.

Fra januar indtager han så en af byens store kulturudbydere. Men hvad kan han selv lide?

»Der er jeg igen til det lidt skæve. Jeg kan blive fuldstændig benovet af opera og klassisk, hvor man bare får den der lussing af en oplevelse,« siger Søren Anker.

Senest er det dog noget langt mere populært og poppet han har været til. Michael Jackson for fuld udblæsning i »Thriller« i musikhuset.

»Det havde jo været oplagt at lave noget tema i forbindelse med sådan et arrangement. Klæde alt personale ud og lave en specialmenu,« siger Søren Anker.
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Nederlag til styrelse: Skandalelæge må fortsætte med at omskære drengebørn

Leder For abonnenter

Parkering i Skejby: Gylden mulighed for at få parkering til at fungere

En arbejdsplads med næsten 9.734 medarbejdere samlet på et areal, der svarer til cirka 500 parcelhusgrunde. Det er ikke svært at forestille sig, at det vil give problemer på mange forskellige områder. Men når det drejer sig om selve en af grundpillerne i vores velfærdssamfund; nemlig et sygehus, så tillader vi faktisk ikke, at der er alt for mange problemer. Så forventer vi - alle vi skatteborgere - at tingene bare kører efter en snor, der hverken knækker eller flosser det mindste. Men sådan er det selvfølgelig ikke i virkelighedens verden og slet ikke, når sygehuset er Aarhus Universitetshospital, der siden den tankemæssige fødsel har oplevet at få fjernet millioner og atter millioner af kroner, så det har meget svært ved at leve op til betegnelsen et supersygehus. Aarhus Universitetshospital er ét af de absolut bedste sygehuse i Danmark med nogle af de absolut bedste indenfor deres fag og specialer. Ingen tvivl om det. Men de senere år har Aarhus Universitetshospital fået et ry for også at være mangelfuldt og problemfyldt. Ikke på grund af personalet, men på grund af en økonomi og nogle økonomiske krav fra stat, der gør, at der alt for ofte har været sparerunder, nedskæringer og omorganiseringer. Samtidig har hospitalet kæmpet for at blive færdigbygget med de forsinkelser og fejl, som - desværre - alt for ofte er på store byggerier i Danmark. Nu står sygehuset færdigbygget, men der er stadig mulighed for forbedringer. Især på parkeringsområdet, som vi beskrev i mandagsudgaven af Århus Stiftstidende. Det har sygehusets ledelse, Region Midtjylland og Aarhus Kommune endelig erkendt og har derfor bedt konsulentvirksomheden Cowi om at udtænke noget bedre og langt mere funktionelt end det eksisterende. Som en - heldigvis - sjælden bruger af Aarhus Universitetshospital er det ikke svært at pege på skiltningen, som et forbedringspunkt. Ikke så meget antallet af skilte, mere størrelse og selve indholdet. Som ansat ved man godt, hvor man skal hen. Som indlagt er det mere eller mindre ligegyldigt, da andre oftest afleverer én. Som pårørende og gæst er man straks mere udfordret. Men hospitalet er førdigbygget og parkeringspladserne er lavet, så nu kan Cowi studere det adfærdsmønster, vi bilister har, når vi ankommer til et sygehus. Cowi har alle muligheder for at lave en analyse, der helt ned til de enkelte pladser kan optimere det for både ansatte og pårørende, så begge grupper får optimale parkeringsforhold tæt på supersygehuset. Alt andet vil være ærgerligt.

Danmark For abonnenter

Skandalelæge sagde det var mavesyre: 11 dage senere fødte Kristine sin døde søn

Annonce