Annonce
Debat

Restriktionerne truer: Andet end julen varer til påske

Journalist Hans Petersen Foto: Axel Schütt
Annonce

Lige nu er der to pejlemærker for coronaen. Det ene er 1. april, det andet 27. juni.

Julen varer til påske, og selv om skærtorsdag er 1. april, vil det næppe være en aprilsnar, hvis nogen vil påstå, at de skrappe restriktioner for at undgå covid19-smitte vil vare til påske.

Mette Frederiksen og kompagni får kritik af politiske modstandere for, at de hele tiden forlænger restriktionerne. Nemmere havde det været for beslutningstagerne at lægge længere frister ind, så 7. februar for eksempel havde været 27. februar. Men det er forståeligt, at de hele tiden lader udviklingen i antallet af smittede, syge og døde bestemme, hvor langt restriktionerne skal række. Så er der en mulighed for og et håb om, at den næste dato passer. Horisonten er ikke så lang og dermed overskuelig og til at leve med.

Selv om den gennemsnitlige temperatur for vinteren er faldet med et par grader, vil det mørke, triste, kolde og klamme vejr formentlig fortsætte en rum tid endnu, så det vil næppe være en overraskelse, hvis resten af denne måned samt februar og marts fortsætter med samme corona-melodi i mol.

Først når foråret nærmer sig, og vi kan være mere ude end nu, er der vist håb om, at vi kan slå os løs igen. Moderat, altså.

For så kommer den anden dato ind i billedet: 27. juni.

Det er der, hvor de kloge hoveder i Sundhedsstyrelsen i samarbejde med andre sundhedsfaglige videnskabsfolk har fundet ud af, at alle over 16 år vil være vaccineret mod corona. Eller i hvert fald de fleste, for nogle nægter. Og alt er selvfølgelig under forudsætning af, at vi kan købe de nødvendige vacciner, og at de bliver givet efter planen.

Men det er den dato, vi kan se hen imod med fortrøstning i sindet og smil på læben. For det er dér, sommeren er her, og vi - stadig med visse forbehold - kan muntre os i hinandens længe savnede selskab.

Selvfølgelig har der været lempelser inden da, og det mere normale liv er så småt vendt tilbage.

Men hvis vi er heldige, er det omkring 27. juni, vi kan gå til festival og fodbold næsten som i "gamle dage".


Først når foråret nærmer sig, og vi kan være mere ude end nu, er der vist håb om, at vi kan slå os løs igen. Moderat, altså.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce