Annonce
AGF

Revanchelysten AGF-back: - Vi skal give Esbjerg den tur, Silkeborg ikke fik

Alexander Munksgaard er den eneste AGF-spiller, der i denne sæson har spillet samtlige Superliga-minutter. Arkivfoto: Ole Nielsen.
I to ud af de sidste tre Superliga-kampe i efteråret må AGF betegnes som favoritter.

FODBOLD: Til både torsdagens og fredagens AGF-træning var der masser af offensive elementer. Torsdag sluttede holdet med afslutningsøvelser, og fredag var der både offensive skabelonøvelser og spil på halv og kvart bane med masser af afslutninger.

Og man forstår det godt. Kun tre Superliga-hold har lukket flere mål ind i denne sæson end søndagens modstander fra Esbjerg, der i sidste weekend også sagtens kunne have lukket flere mål ind mod Silkeborg, end det ene, det blev til.

- Vi kan lige så godt sige det, som det er. Vi er favoritter i kampen mod Esbjerg og også kampen efter mod Lyngby. Vi har slået de hold, der ligger omkring os, men vi har tabt nogle point i kampe mod hold, der ligger under os, og det skal vi rette op på, siger AGF-backen Alexander Munksgaard.

Det mest tydelige af de pointtab er naturligvis det overraskende nederlag til Silkeborg foran et propfyldt Ceres Park. En historie, alle århusianere vist efterhånden kender. Men de seneste tre Superliga-kampe har det givet ni point og fortjente sejre.

- Vi skal komme ud med den power, vi har vist i de seneste kampe, og så skal vi tage lidt revanche for det Silkeborg-nederlag. Jeg vil ikke sige, at den kamp sidder i kroppen på os, men det var naturligvis en skuffelse, og folk sagde jo, "at det var typisk AGF". Så vi skal ud og give Esbjerg den tur, som Silkeborg ikke fik, siger Alexander Munksgaard.

Annonce

Tre kampe - Ni point?

Udover Esbjerg og Lyngby venter FC Midtjylland på udebane i sidste spillerunde. Alexander Munksgaard hopper dog ikke i fælden, da denne journalist lidt kækt siger, at det vel "bare" bliver ni point i de sidste tre kampe.

Det affejer han med et lige så kækt grin.

- Ja, det lyder da godt.

- Det kræver hårdt arbejde. Esbjerg og Lyngby ligger tæt på hinanden, og de vil gerne prøve at presse os, og der skal vi vide, at vi i de to kampe er favoritter, siger Alexander Munksgaard.

Han kan dog glæde sig over, at AGF i den første kamp mod søndagens modstander fra Esbjerg vandt med 1-0 på Ceres Park. Det holdt hårdt, og Esbjerg brændte et hav af chancer, før Jeppe Højbjerg skabte en uforklarlig fejlaflevering, der endte for fødderne af Jakob Ankersen.

Den første kamp mod Lyngby endte dog ikke så lykkeligt tilbage i august måned. Et tidligt føringsmål af Jon Dagur Thorsteinsson blev sat over styr efter to hurtige mål i anden halvleg af Jesper Christjansen og Frederik Gytkjær.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Alle tiders jul med pressefotograferne

Læserbrev

Parkering på fiskerihavnen. Er vi blot en stime gubbier i akvariet?

Det forekommer mig ret bizart, at to rådmænd offentligt diskuterer, hvem der mon er skyldig i den ene fejl efter den anden, samtidig med at vi borgere blot ser på cirkusset. Det var i ingens interesse, at parkeringsforholdene blev ændret på Fiskerihavnen. Men af en eller anden finurlig bureaukratisk grund ændrede man det uden argumentatorisk grund. Vi så det også med projekt Aarhus Folkepark, hvor der heldigvis blev oprettet borgergrupper mod indgriben i vores grønne områder. Burde det overhovedet være nødvendigt at oprette protestgrupper? Burde borgerdemokrati/-inddragelse ikke være en ren selvfølge? Heldigvis landede Lind Invest og Salling Fondene lidt ro på bølgen i akvariet. Men også her går det stærkt, og før vi fik set os om, hed projektet pludselig Kongelunden. Jo, demokratiets vej i akvariet vil ingen ende tage. Gubbierne svømmer konstant rundt og følger bare strømmen af fodringen fra oven. Det er, som om byrådets aktører i akvariet helt har glemt, at de er medaktører og skal varetage miljøet i vandet til gavn for alle. Det kunne være ønskeligt, at man lyttede noget mere til borgerne og stillede dem overfor flere valg, så det ganske enkelt var flertallet, der havde en sidste stemme, i forhold til om det skal være den ene eller den andens byudviklers forslag, der bliver realiseret i de forskellige enormt store projekter, der skal udvikle byen. Vi skal alle være her, og vi skal alle behandles med respekt.

Aarhus For abonnenter

Tøfting går til Herning: Men Gå-Petersen gik fra Aarhus til Paris og tilbage igen med to øl og en serveringsbakke

Annonce