Annonce
Aarhus

Revisorer rejser tvivl om fortsat drift af Northside

Northside 2020 blev som alle andre af landets store festivaler aflyst på grund af corona-pandemien. Nu rejser revisorer i festivalens årsrapport tvivl, om der bliver en festival i 2021. Foto: Flemming Krogh
"Væsentlig usikkerhed vedrørende fortsat drift", hedder det i det netop offentliggjorte årsregnskab for festivalen Northside.
Annonce

AARHUS: Covid-19 pandemien har lammet store dele af det kulturelle landskab, blandet andet også landets festivaler.

Allerede 7. april meldte Northside ud, at årets festival 4.-6. juni var aflyst på grund af corona.

Festivalen offentliggjorde senere samme måned, at første navn på næste års festivalplakat var Kashmir og mange valgte, at overføre deres 2020-billet til næste års festival.

Fra Northside-direktør Brian Nielsen lød appellen til gæsterne:

"Til dig, der allerede har købt billet, betyder det meget for festivalen, hvis du vil beholde din billet – den gælder nemlig til Northside i 2021. Det hjælper os i forhold til planlægningen af 2021 at vide allerede nu, at du kommer."

Men nu sår revisorer fra Pricewaterhouse Coopers (PWC, red.) tvivl, om der overhovedet bliver en festival i 2021.

For konsekvenserne af covid-19 "medfører væsentlige usikkerheder, der kan rejse betydelig tvivl om selskabets muligheder for at fortsætte driften", skriver revisorerne i Northsides årsrapport, der blev fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling 27. august.

Regnskabet viser, at selskabet bag festivalen har et overskud på 1.645.020 kroner. Ved årsskiftet 2019/20 havde selskabet en egenkapital på 4.487.052 kroner.

Til gengæld viser regnskabet også, at der er såkaldte "kortsigtede gældsforpligtelser" på  16.648.836 kroner.

Avisen ville gerne have haft en kommentar til regnskabet fra festivalens direktør Brian Nielsen, men det er ikke muligt, skriver Northsides presseteam i en mail.

Fakta om Northside

Down the Drain begyndte i 2010 med den første Northside-festival i Aarhus. I 2015 åbnede selskabet Odense-festivalen Tinderbox.

Den internationale festival-arrangør Scorpio, var tidligere medejer af Northside og Tinderbox.

I maj 2019 blev Northside og Tinderbox en del af den store, amerikansk-ejede festivalkæde Superstruct Entertainment, da den hidtidige ejer solgte de to festivaler.

Brian Nielsen er fortsat direktør for Northside. Han havde hidtil været aktionær i Down the Drain Holding, der ejer festivalerne Tinderbox, Northside og Haven. Dette selskab er nu 100 procent ejet af Superstruct Entertainment, som igen er ejet af kapitalfonden Providence Equity Partners i New York.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus For abonnenter

Trods anbefalinger om det modsatte: Skole i Ry har sendt tre klasser på lejrtur

Annonce