Annonce
Sport

Richie Porte vinder Tour Down Under for anden gang

Brenton Edwards/Ritzau Scanpix
Richie Porte takker Mads Pedersen og sine øvrige holdkammerater for den samlede sejr i Tour Down Under.

Australieren Richie Porte (Trek) vinder for anden gang cykelløbet Tour Down Under i Australien.

Det står klart efter sjette og sidste etape af cykelløbet natten til søndag dansk tid, hvor australieren passerede målstregen som nummer to.

34-årige Richie Porte sender en stor tak til verdensmester Mads Pedersen og sine øvrige holdkammerater, fordi de hjalp ham, da den samlede sejr så ud til at være langt væk.

- Det er en fantastisk følelse at vinde løbet igen. Det var en hård dag, og flere gange troede jeg, at den samlede sejr ikke var mulig. Men drengene skal have stor kredit for næsten egenhændigt at få mig tilbage i front.

- Folk er hurtige til at udpege Mads Pedersen som min støtte, fordi han er verdensmester, men alle mine andre holdkammerater var også fantastiske, siger Richie Porte i en pressemeddelelse fra Trek.

Søndagens etape sluttede på stigningen Willunga Hill, hvor den britiske rytter Matthew Holmes var den eneste udbryder, som Porte ikke kunne hægte af.

Inden dagens etape lå sydafrikanske Daryl Impey (Mitchelton-Scott) på førstepladsen med to sekunder ned til Porte, men på løbets sidste etape kunne Impey ikke følge tempoet på sidste stigning og tabte mere end 30 sekunder.

Richie Porte vandt Tour Down Under for første gang i 2017.

I 2015, 2016, 2018 og 2019 sluttede han som nummer to.

Ingen af feltets fire danske ryttere er blandt de ti øverste i den samlede stilling, ligesom danskerne heller ikke fik placeret sig i top-10 på løbets sidste etape.

Bedre gik det dog natten til lørdag dansk tid for de danske ryttere.

Her kom Michael Mørkøv (Quickstep) på fjerdepladsen og fik noteret samme tid som vinderen, mens Mads Pedersen fik etableret et udbrud og på et tidspunkt havde et forspring på to minutter.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Regnvejr - det er alvorligt, det her

Ikke, at AGF ikke kan spille fodbold. Ikke, at kommunen er så forhippet på, at alle skal bo i midtbyen, at man nu pønser på at bebygge ganske små åndehuller lige bag Salling ved Telefonsmøgen. Nej – den menneskeskabte globale opvarmning ser nu ud til at true os. Hvis ikke de enorme regnmængder hører op, så bliver vores flade land én stor mudderpøl, hvor det ikke er til at eksistere. Jeg troede ellers på, at det først ville ramme Maldiverne, der bliver oversvømmet af havet, og dernæst landene nedenfor Himalaya, der vil komme til at mangle vand, når gletcherne er smeltet ned og Ganges, Mekong med andre floder er tørret ud. Høje temperaturer og varme giver nedbør, og det ene lavtryk efter det andet er væltet ind over os ude fra Atlanterhavet og Nordsøen (Vesterhavet) i en sådan grad, at vi kun iført gummistøvler kan bevæge os udenfor befæstede arealer. Holstebro, Horsens, Vejle og Kolding er oversvømmet, og hundredvis af villa-, sommerhus- og kolonihaver står under vand. I Århus Stiftstidendes tillæg Danmark sås torsdag 20. februar på bagsiden et luftfoto af et oversvømmet kolonihaveområde i Kolding. Hvorfor ikke bringe et sådant billede på forsiden i respekt for alvoren i det her? I en leder samme dag opfordrer Hans Petersen til at lade en rendegraver køre ind på en mark og afhjælpe en villa-nabogrund, der er truet af oversvømmelse fra marken. Ja – men hov, kan den rendegraver i det hele taget køre på marken? Og kan landmanden køre på marken? Hvad med vintersæden, den er vel regnet og rådnet væk? Det vil give enorme tab på valutabalancen, hvis ikke vores ellers udskældte landbrug kan komme i marken. Vi må virkelig krydse fingre for, at forårs- og sommersolen vil komme til at skinne i rigt mål, så der kommer gang i fordampningen, gerne samtidig med noget blæsevejr, ellers giver det blot yderligere nedbør. På en måde har vi (den ældre generation) fortjent det. Det er selvforskyldt og ville jo være ganske uretfærdigt, hvis det kun rammer vores børn og børnebørn. Vi har i den grad bygget op til den globale opvarmning med et liv i luksus og overflod. Nu kommer regningen så. For klimaet dette efterår og vinter er så ekstremt, ligesom sommeren 2018, at begge dele må skyldes den menneskeskabte globale opvarmning. Naturen er og bliver den stærkeste, trods al vores viden og teknologi. Piller vi ved den, viser den tænder.

Aarhus For abonnenter

Socialområdet i Aarhus skal spare 45 millioner kroner: Men politikerne er slet ikke færdige

Aarhus For abonnenter

Ældrerådmand vil ikke af med penge til socialområdet: - Det er da dybt uretfærdigt

Annonce