Annonce
Navne

Ridderkors til Favrskov-politikere

De seks riddere fra Favrskov. Foto: Preben Stentoft

Seks politikere i Favrskov Kommune har modtaget Ridderkorset for deres politiske indsats gennem en længere periode.

Der er tale om fire nuværende byrådsmedlemmer og to tidligere medlemmer.

Blandt dem er kommunens borgmester, Nils Borring, der har været medlem af kommunalbestyrelsen siden 1. januar 1998. Det begyndte i den daværende Hammel Kommune, og ialt har han været byrådsmedlem i Hammel og i Favrskov i mere end 20 år. Heraf snart ni år som borgmester i Favrskov.

Desuden er Niels Flade Nielsen udnævnt til ridder af Dannebrog. Han kom i kommunalbestyrelsen i Hammel fra 1. januar 1986 og har dermed været kommunalpolitiker i 32 år. Heraf har Flade Nielsen været udvalgsformand i 24 år og viceborgmester i fire år.

Ridder er også Anne Kirstine Bruun de Neergaard, der har været kommunalbestyrelsesmedlem i perioden januar 1986 og indtil 31. december 2017. Det begyndte i den daværende Hvorslev Kommune og fortsatte i Favrskov. Anne Kirstine Bruun de Neergaard har været udvalgsformand i fire år. Anders Nørgaard har også modtaget ridderkorset. Han har sammenlagt næsten 30 års anciennitet i kommunalbestyrelsen, startende i Hinnerup Kommune.

Lars Storgaard blev medlem af kommunalbestyrelsen i Hvorslev fra 1. januar 1998 og har dermed været kommunalpolitiker i 20 år. Heraf 12 år som viceborgmester og fire år som formand for Det særlige Børn- og ungeudvalg. Han har fungeret som formand for arbejdsmarkedsudvalget siden 1. januar 2018.

Desuden er Flemming Nørgaard benådet - som det hedder - med ridderkorset. Han blev medlem af kommunalbestyrelsen i Hvorslev fra 1. januar 2002 og fortsatte i Favrskov efter kommunesammenlægningen. Han har været 1. viceborgmester siden 1. januar 2018.

Dannebrogordenen blev indstiftet af Christian V i 1671 efter tilskyndelse fra rigskansler Peter Griffenfeld. Ordenstegnet har form af et kors, og Dannebrogs rød-hvide farver præger ordenens bånd og kors.

Ridderkorset uddeles til blandt andre borgmestre og kommunalbestyrelsesmedlemmer, der har ydet en særlig fortjenstfuld indsats gennem en længere periode.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce