Annonce
AGF

Riddersholm: Stage og Grabara har gjort forskellen

Sønderjyskes træner Glen Riddersholm under Superligakampen mellem AGF og SønderjyskE på Ceres Park i Aarhus. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix.
Sønderjyskes cheftræner mener, at hans hold har været bedst, men har manglet effektivitet i de to opgør mod AGF i indeværende uge. Og så sender han store roser i retning af århusianernes målmand og anfører.

FODBOLD: Den tidligere AGF-cheftræner, nu manden ved roret i Sønderjyske, Glen Riddersholm, var selvsagt en skuffet mand ovenpå det andet nederlag på få dage til århusianerne.

2-1 vandt AGF. Sejrsmålet sat ind kort før tid af indskiftede Mustapha Bundu.

- I anden halvleg satser vi alt, hvad vi kan, satser med to angribere og får også de chancer, der skal til for at afgøre kampen, men jeg må sige, at Kamil Grabara i AGF-målet og ikke mindst Jens Stage har virkelig gjort ond på os i de her to kampe. Uden dem på banen, tror jeg ikke, at AGF havde vundet. De har gjort forskellen. Det er Jens Stage, der redder en bold inde på målstregen, og han kommer bare i vejen for alt inde på midtbanen, og Grabara har jo haft fire-fem store redninger i kampene, lød det efter slutfløjtet fra Riddersholm.

AGFs polske målmand diskede op med to pragtredninger i slutfasen af opgøret. Begge gange stod han ansigt til ansigt med Mart Lieder.

- Vi mangler effektivitet. Vi mangler skarphed. Det må vi erkende. Der har AGF været bedre, sagde Sønderjyske-træneren.

- I forhold til de omstændigheder, hvor vi lider under at vi mangler sejre, er jeg tilfreds med at se et hold, der rejser sig efter at være kommet bagud på AGFs første skud på mål. Det gør ondt. Og der skal vi grave dybt. Det gør spillerne, og vender hurtigt tilbage. Præstationen og indholdet var jo til point. Det tror jeg, at enhver kan se, mente Riddersholm, der hoppede og dansede og spyede ild, da Sønderjyske kort før tid blev reduceret til ti mand, da Marcel Rømer fik rødt kort efter en voldsom tackling på Mustapha Bundu.

Han var ikke enig i udvisningen.

- Jeg ser det som et professionelt frispark. Når jeg ser det på tv igen, er det kun til et gult kort. Det er helt ude ved sidelinjen og det er væk fra målet. Det er ikke andet, end det.

Et overtal AGF udnyttede til at score sejrsmålet.

- Vi går efter sejren på det tidspunkt, og vi har ikke flere ting at stabilisere med rent defensivt. Bundu laver en solopræstation, scorer lidt heldigt, og det var hårdt, for det var som om, at AGF scorede hver gang, de skød på mål. Det er vildt. Jeg har snakket med et par AGF-spillere, der erkender, at de har været heldige, og at vi har været bedst over to kampe. Men det klinger lidt hult at stå her som taber og skulle udlægge teksten. Vi har jo fået nul point, sagde Riddersholm.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

Danskerne er rigere end nogensinde før: Alligevel sparer vi

Økonomi: Det går fremragende med danskernes økonomi for tiden. Ifølge Nationalbanken har vi aldrig haft flere penge mellem hænderne, og den gennemsnitlige dansker er god for 1,6 millioner kroner, når opsparing, værdipapirer og pensionsopsparing regnes sammen. Alligevel lader forbrugsfesten vente på sig, og danskernes formuer fortsætter med at stige. Det er der ifølge økonomisk ekspert Karsten Engmann Jensen flere grunde til. - Vi danskere er blevet vanvittigt gode til spare op. Under finanskrisen skete der et stort spring fra, at danskerne lånte mange penge til forbrug til, at de i stedet begyndte at spare op. Samtidig stiger danskernes formue, fordi de får rigtig meget ud af deres boligøkonomi. De, der ejer en bolig, har nærmest boet gratis de sidste 10 år, fordi huspriserne er steget mere, end der er brugt på husleje. Vi har også et system i Danmark, hvor arbejdspladserne indbetaler penge til pension. Vi har mange dygtige pensionsselskaber, som er ejet af medlemmerne, og formuerne står stille og roligt og vokser, siger han. Samtidig med at danskernes formue vokser, vokser deres gæld dog også. Alligevel vurderer Peter Jayaswal, direktør for ejendomsfinansiering i Finans Danmark, også, at det går godt med danskernes økonomi. Det skyldes blandt andet, at vi afdrager mere på vores gæld end på noget andet tidspunkt siden finanskrisen. - Der er høj beskæftigelse og lav ledighed. Folk sparer meget op, og de bruger en større del af pengene på at afdrage på lån. De afdragsfrie lån er på retur, siger han. På trods af de bugnende opsparingskonti og færre afdragsfrie lån mener forbrugerøkonomen Karsten Engmann Jensen dog ikke, man kan sige, at danskerne er blevet mere økonomisk fornuftige. - Det er meget låneregler, der har ændret det her. De fleste har allerede glemt, at der var finanskrise. Den halvdel, der ikke har glemt det, har glemt, at den kan komme igen. Mange har gavn af de skærpede regler omkring, hvor meget man kan låne. Vi er ikke blevet mere fornuftige, men reglerne gør, at vi ikke kan lave de samme fejl som tidligere, siger han. Uanset, hvem der har æren for danskernes forbedrede økonomi, vurderer Rasmus Kofoed Mandsberg, økonom i Nationalbanken, at det vil være en fordel, den dag en ny økonomisk krise rammer. - De seneste fem år er danskernes gæld blevet mere robust i den forstand, at en større del af gælden er med fast rente, ligesom der afdrages på en større del af gælden. Det er alt andet lige med til at gøre de danske låntageres privatøkonomi mere robust over for økonomisk modvind og usikkerhed på de finansielle markeder, siger han.

AGF

AGF må undvære en håndfuld profiler i træningskamp

Aarhus For abonnenter

Mads mistede sin lillebror til sjælden kræftsygdom: 'Jeg har aldrig oplevet noget, der var mere smertefuldt'

Annonce