Annonce
Aarhus

Rift om Dronning Sonjas kunst

Dronning Sonja af Norge og Magne Furuholmen ved præsentationen af udstillingen "Texture". Foto: Bo Amstrup/Scanpix

Syv værker solgt allerede på førstedagen af udstilling i Aarhus.

Annonce

AARHUS: Der er rift om den norske Dronning Sonjas kunst. Allerede på første dag af udstillingen i Galleri MøllerWitt i Christiansgade i Aarhus blev der solgt syv værker af de 23, der er med.

Alle værker er grafik. Otte er skabt af den 80-årige dronning, otte af den 55-årige Magne Furuholmen, der er både billedkunstner og musiker og har en fortid i popgruppen "a-ha". Syv værker er skabt af de to i fællesskab.

Der blev solgt værker af begge på førstedagen. Hverken kunstnerne eller galleriet tjener på salget. Pengene går udelukkende til Stiftelsen "Queen Sonja Print Award" (QSPA), som har til formål at fremme interessen for og formidling af grafisk kunst.

- Det er imponerende med så uselvisk arbejde, siger galleriejer Lars Møller Witt, der stiller lokaler til rådighed.

Den danske kunstner Svend-Allan Sørensen, der bor i Odense og underviser på Århus Kunst Akademi, har tidligere modtaget 400.000 kroner fra QSPA.

Efter pressemødet torsdag eftermiddag besøgte Dronning Sonja kunstmuseet Aros, hvor en af hendes landsmænd, Erlend Høyersten, er direktør. Hun så udstillingen "Bacon, Freud and the London Painters" med efterkrigstidens særlige udtryk. Den er skabt i samarbejde med Tate London.

Derefter deltog Dronningen og Magne Furuholmen i ferniseringen af deres udstilling. Her talte blandt andre kunstneren Bjørn Nørgaard, der har skabt en del kunst til det danske kongehus, blandt andet gobelinerne med danmarkshistorien på Christiansborg.

Fredag rejste Dronning Sonja videre til København, hvor hun skulle overvære en koncert.

De grafiske værker kan opleves indtil 25. november i galleriet. Der er åbent lørdag, men lukket søndag.

Priserne er faste. Værker på 50 gange 50 centimeter koster 32.000 kr., mens de større værker på 112 cm gange 76 cm koster 56.500 kr. De store er lavet i fællesskab af de to nordmænd. Udstillingens navn "Texture" henviser til, at værkerne er en kombination af tekst og natur. Dronningen tager udgangspunkt i naturen, men Furuholmen lægger grafiske elementer som bogstaver ind i værkerne.

Udstillingen

Udstillingen "Texture" kan ses i Galleri MøllerWitt, Christiansgade 18, Aarhus, til 25. november. Åbningstider: Tirsdag-fredag 11.30-17, lørdag kl. 11-16.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Debat: Yemen - et enkelt valg

Debat

Zoo som p-plads

Aarhus For abonnenter

Analyse: Socialdemokraterne i Aarhus ved godt, at de er bagud på point

Aarhus

Efter ny corona-stramning: Alle århusianske gymnasier udskyder skolestart i 14 dage

Annonce