Annonce
Byudvikling

Rift om pladser til møder om skyskraber: Sådan kommer du med

Århusianerne inviteres nu til folkemøde og byvandring for at se nærmere på det kommende højhus på Mindet. Foto: Ejendomsselskabet Olav de Linde
Olav de Lindes højhus på Mindet 6 modtog intet mindre end 237 høringssvar i den offentlige høring. Langt størstedelen af disse var negative. Det forsøger ejendomsselskabet nu at lave om på med folkemøder og byvandring.

AARHUS: Højhuset på Mindet 6 har den seneste tid været på manges læber. Det, der bliver Aarhus' højeste hus med sine cirka 150 meter, modtog intet mindre end 237 høringssvar, da kommunen for nyligt havde projektet i offentlig høring.

Lang størstedelen af de mange svar var negative, og derfor afholder Ejendomsselskabet Olav de Linde nu folkemøder og byvandringer, da Olav de Linde mener, at projektet er blevet misforstået.

- Vi har med interesse læst høringssvarene. Vi kan se, at vi ganske enkelt ikke har været gode nok til at fortælle, hvordan det kommende byggeri vil bidrage til det gode liv i byen og binde byen sammen med havnen, siger Olav de Linde.

Annonce

På trods af minimal reklame er der faktisk allerede stor interesse for folkemøderne.

- Vi åbnede for tilmelding i onsdags, men begynder først sådan rigtig at reklamere med det her henover weekenden. Der er allerede cirka 60 tilmeldinger, så det kan godt være, at vi skal have åbnet for flere møder, forklarer Esben Kjeldsen, der er direktør for ejendomsselskabet.

Indtil videre er der planlagt seks folkemøder og fire byvandringer.

Gratis tilmelding

Folkemøderne og byvandringerne er gratis at deltage i, man skal blot tilmelde sig og ankomme med et gyldigt coronapas for at deltage.


Mange tror, at vi bare vil bygge et kedeligt højhus. Det er ærgerligt. Og det vil vi gerne prøve at rette op på, siger Olav de Linde

Olav de Linde


Folkemøderne er begrænset til 25 deltagere ad gangen grundet corona-retningslinjerne. Derfor afholdes der flere separate møder, så flere borgere får mulighed for at deltage.

- Lige nu har vi planlagt seks møder på Mindet, men hvis det bliver nødvendigt, afholder vi gerne flere. Det er vigtigt, at alle, der vil, har mulighed for at deltage, fortæller Esben Kjeldsen.

For Olav de Linde er det vigtig at få forklaret borgerne, hvad projektet egentlig går ud på.

- Mange tror, at vi bare vil bygge et kedeligt højhus. Det er ærgerligt. Og det vil vi gerne prøve at rette op på, siger Olav de Linde.

De allerede planlagte folkemøder finder sted på Mindet 6:

  • Tirsdag 18. maj 2021 klokken 14.30, 15.30 og 16.30
  • Onsdag 19. maj 2021 klokken 14.30,15.30 og 16.30

Mens byvandringerne i området omkring Mindet 6 finder sted:

  • Torsdag 20. maj 2021 fra klokken 13.00, 14.15, 15.30 og 17.00.

Bestil billet her

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

Påkørt betjent opereret i hjernen: Han er stadig i livskritisk tilstand

Aarhus

Far og bror til sigtet i sag om påkørt betjent: Vi fik overtalt Mohamad til at melde sig

Annonce