Annonce
Aarhus

Rift om pladserne på byens caféer og restauranter: - Om det så havde sneet var vi her

Lærke Enggaard er tilbage på arbejde som tjener hos Café Faust. Foto: Flemming Krogh
Caféerne og restauranterne ved åen i Aarhus havde travlt onsdag - og for nogles vedkommende det næste lange stykke tid. Café Faust er fuldt booket til og med næste weekend.

AARHUS: Ved åen i Aarhus summede det onsdag af liv, mere end det har gjort rigtig længe. Caféer og restauranter åbnede endeligt for gæster igen, og det var der mange, der valgte at benytte sig af.

Under tæpper og varmelamper sad mange århusianere og nød deres frokost eller bare en enkelt øl ved den til tider solbeskinnede å.

For på trods af blæst og lidt omskifteligt vejr havde klart de fleste valgt at sætte sig udenfor. Hvilket kan hænge sammen med, at det kræver bordbestilling at få lov til at sidde indenfor.

Annonce

- Vi har ikke bestilt bord eller noget. Vi tænkte at der nok skulle være plads udenfor, sagde Karoline-Amalie Vest.

Det skal fejres

Karoline-Amalie Vest var ude og fejre genåbningen sammen med sin gymnasieveninde Frederikke Christensen. Og de havde altså meget at nå.


Vi har faktisk lige siddet og snakket om, at om det så havde sneet i dag, så havde vi nok siddet her alligevel

Frederikke Christensen


- Vi er ude og fejre, at der er åbnet igen, så vi tager en hel dag ude. Vi har jo et halvt år, vi skal have indhentet, så vi var her allerede klokken halv 11 i morges, fortalte Karoline-Amalie Vest, der ikke havde noget imod vejret. For de to veninder skulle der noget mere til at holde dem hjemme.

Karoline-Amalie Vest og Frederikke Christensen havde besluttet sig for, at de onsdag skulle bruge hele dagen på byens caféer. Foto: Flemming Krogh

- Vi har faktisk lige siddet og snakket om, at om det så havde sneet i dag, så havde vi nok siddet her alligevel, sagde Frederikke Christensen.

Den store lyst til at komme ud kunne også mærkes hos restauratørerne, hvor der hos nogle er booket til langt ud i fremtiden. En af dem der har rigtig travlt, er Café Faust.

- Vi har valgt at åbne for 200 bookinger om dagen, for at sikre os, at alle kan få en plads indenfor. De pladser er allerede nu fuldt booket frem til næste weekend, fortalte Jesper Minke, der ejer Café Faust.

Det reducerede antal gæster bliver dog ikke ved med at ligge på 200, da Jesper Minke oplever, at flere kunder gerne vil sidde udenfor, også selvom vejret ikke er helt perfekt.

Annonce

Tommelfingeren vender opad

Åbningen af caféerne tiltrak rigtig mange gæster, men forudsætningen for at komme indenfor er jo det famøse coronapas eller en negativ coronatest.

- Alle har bare været super forberedte med coronapas, og folk har simpelthen opført sig så pænt i forhold til de retningslinjer, der nu en gang er, forklarer Jesper Minke.

Han havde i hvert fald ikke noget dårligt at sige om dagen, og er utrolig glad for, at de nu kan åbne igen.

- Åbningsdagen har alt i alt været rigtig god, så helt klart tommel op herfra, siger Jesper Minke.

Clara Broch-Mikkelsen og David Dinesen har glædet sig til genåbningen, da de også selv arbejder i restaurationsbranchen. Foto: Flemming Krogh

Og så tilbage til kunderne under tæpperne. For der var flere ude ude og fejre dagens åbning. For David Dinesen og Clara Broch-Mikkelsen er det hele deres hverdag, der vender tilbage i dag.

- Vi arbejder begge i restaurationsbranchen, så vi har gået og trippet siden 8. december for at komme i gang igen, sagde David Dinesen.

Der er dog ikke tale om den helt store fejring. Ikke endnu i hvert fald.

- Vi får bare lige en enkelt. Selvom de smager godt, så er det jo kun onsdag, fortalte Clara Broch-Mikkelsen.

Annonce

Sports-klar café

I Frederiksgade var der også en forventningsglæde hos den nye medejer af en helt nyåbnet sportscafé, Panenka, opkaldt efter en tidligere tjekkisk fodboldspiller.

- Vi har haft lidt ekstra tid til at gøre klart, men nu er vi åbnet i dag med vores sportsbar og lounge med snacks og fuld køkken. Vi har flere skærme til at vise sport fra, og har 80 reservationer til i eftermiddag og i aften, så vi er spændte, fortæller Thomas Højbjerre fra Panenka.

Der var glæde i byen over genåbningen, som her hos den ny sportscafé i Frederiksgade. Foto: Søren Willumsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce