Annonce
Aarhus

Rigmand køber op i Aarhus: Tre midtbyejendomme købt for trecifret millionbeløb

Ejendommen Vestergade 5 er én af dem, som er med i handlen mellem de århusianske ejendomsinvestorer. Foto: Googlemap

Tre markante byejendomme i Aarhus skifter ejer, så 42 lejere og syv erhvervslejemål får ny udlejer - blandt andet Vestergade 5.

AARHUS: Tre ejendomme i Aarhus - blandt andet Vestergade 5 i hjertet af byen - har skiftet ejer i en større millionhandel.

Det er Poul Thyregod, der står bag e-handelsportalen Proshop, som har købt midtbyejendommen, som blandt andet huser Mulburry-butikken, samt Jægergårdsgade 144 samt Skanderborgvej 19 og 27, hvor der er en stribe boliglejligheder.

Sælgeren er Domis, som Aarhus-rigmanden Claus Hommelhoff står bag, samt investoren Jesper Lindgaard. Sælgerne købte tilbage i 2012 ejendommene for 103,2 millioner kroner af en anden århusiansk ejendomsudvikler, Bricks, skriver Ejendomswatch.

Nu er ejendommene blevet solgt til 125 millioner kroner.

- Jeg er forholdsvis ny i gamet (med ejendomshandel,red.), så jeg går efter noget her i Aarhus, hvor jeg bogstaveligt talt kan køre ned og sparke til soklen. Jeg administrerer det ikke selv, men jeg vil kunne følge med i udviklingen, siger Poul Thyregod til Ejendomswatch, der fortæller at hans samlede portefølje indenfor ejendomme nu er på 300 lejemål med både bolig og erhverv.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hellere nedrivning end alibi-bevaring: Randersvej-eksemplet er komisk

Se nu den stakkels ensomme røde murermestervilla på Kalmargade ved Randersvej. Alene tilbage på en kæmpe byggegrund står den bevaringsværdige villa fra 1933 og vidner om et spøjst forløb fyldt med kompromiser. Hærget, brændt, grafittiovermalet. Fire andre bevaringsværdige bygninger på samme byggegrund måtte lade livet, så omdannelsen af området kunne gå i gang og 171 nye lejligheder og 15 rækkehuse snart kan begynde at vokse op af jorden. Men DEN villa skulle blive, så man ikke fra kommunen gav en bygherre grønt lys til uden videre at fjerne fem boliger, som var udpeget som bevaringsværdige. Men var det nu også den rigtige beslutning? Ingen er i hvert fald særligt tilfredse med resultatet, der er spøjst og en smule fjollet, som formand for foreningen Bykultur Aarhus også tidligere har kaldt det. Den omtalte villa er nemlig bevaringsværdig i kraft af den kontekst, den var opført i. Men når hele konteksten forsvinder, og den i stedet bliver omringet af højt nybyggeri, så er bevaringen decideret komisk. Og nu skal den endda død og pine opføres igen, selvom en brand har spist hele 1. sal, loft og tag og den kommer til at fremstå ny og langt fra original.

Annonce