Annonce
Østjylland

Rikke styrer keramikken

Rikke Vissing Laursen hjælper Stine Jochumsen ved drejebænken. Foto: Søren E. Alwan

Der er plads til alle i Vores Netværk, men man skal komme i sin bedste udgave. Brugerne styrer selv stedet, som netop har fået støtte fra Velux Fonden til sine værksteder.

Odder: Først brugte hun sine sparepenge på ler og glasur, siden har Rikke Vissing Laursen været med til at få et keramikværksted i gang på gågaden. Her ligger mødestedet Vores Netværk, og her kan man arbejde med keramik, sten eller træ.

- Jeg brænder for keramik, det har jeg altid gjort, og så kom det her værksted. Jeg startede med at bruge mine egne sparepenge, det blev min mor noget sur over. Men jeg viste hende, hvad jeg kunne, og så søgte vi penge fra kommunen, fortæller Rikke Vissing Laursen, der endte med at få sparepengene retur.

Hun er en af de faste brugere af lokalerne på gågaden. Vores Netværk er for alle, der har brug for socialt samvær med andre. Det kan være ensomme, personer med psykiske udfordringer eller folk, der vil udvide deres netværk.

- Jeg kom her for at styrke mit netværk. Jeg er et adhd-menneske og får førtidspension, og jeg lider også af depressioner. Her kan jeg sætte mine ressourcer i spil. Her er jeg vigtig, både for stedet og for mig selv. Her har jeg fået en helt ny værdighed i forhold til, da jeg blev syg for 12-13 år siden, siger Rikke Vissing Laursen.

Sindets dag

Onsdag 10. oktober er der verden over World Mental Health Day, også kaldet Sindets Dag. Der fokus på psykisk sundhed, og Vores Netværk på Rosensgade 47 holder åbent hus kl. 12.30-16.Temaet for dagen er sanser, og Mette Bøgh vil fortælle om, hvordan tanker kan påvirke både psykisk og fysisk velbefindende. Man kan også prøve øreakupunktur, mindfullness, makrofotografi og keramik.

Vores Netværk er et netværksskabende kontaktsted for medborgere i Odder Kommune.

Lisa Bach (t.v.) og Rikke Vissing Laursen glæder sig til, at keramikværkstedet får sin egen ovn. Foto: Søren E. Alwan

Får råd til egen ovn

Hun hjælper nogle af de andre, der er i gang med at lave keramik. Rikke Vissing Laursen samarbejder med 10.-klasses centeret og låner dets brændeovn.

- For at få lov til at låne ovnen har jeg været med til at undervise eleverne sammen med deres lærere. Og i år skal vi have et raku-projekt. Det er noget, der får mig til at vokse, siger Rikke Vissing Laursen.

Velux Fonden har givet brugere af Vores Netværk støtte på 45.000 kr., der skal bruges til en keramikovn, en stenslibemaskine samt træværktøj.

Det var en flok pensionister med Grith Zanchetta som primus motor, der stod bag ansøgningen. Gruppen deltager fast på keramikholdet og har sin gang i Vores Netværk.

Stedet styres af brugerne, og mandag-onsdag kl. 11-15 samt torsdag kl. 16-20 er der en eller to faglige kommunale medarbejdere til stede.

Vores Netværk på gågaden henvender sig til alle, uanset om man er ensom, sårbar, vil finde en ny ven eller udvide sit netværk. Foto: Søren E. Alwan
Annonce

Kom i din bedste version

- Hvis man har noget at byde ind med, så gør man det. Vi har en uskreven regel om, at man hjælpes ad med at være den bedste version af sig selv, når man kommer her. Hvis man ikke kan det, så må man hellere tage en dag derhjemme, siger Randi Gaarde, en af de fire medarbejdere.

Mette Bøgh er en af de andre, der bruger stedet. Da der sidste år var åbent hus på stedet i anledning af Sindets Dag, holdt hun foredrag. Hun er en af drivkræfterne bag programmet på Sindets Dag og skal selv komme med et oplæg.

- Jeg kommer her af de samme årsager som Rikke, men jeg er ikke så kreativ. Jeg er bipolar, det har været et liv lidt i rutsjebanen, som heldigvis er stabilt i dag. Det kan jeg takke stedet her for, det har en stor indflydelse, siger Mette Bøgh.

Netværket har 30-40 faste brugere, og mange af dem har en nøgle til stedet, så de ikke er afhængige af kommunens medarbejdere. Brugerne har også en travl facebook-gruppe, og når de har lyst, er der fællesspisning om torsdagen.

- Vi hjælper hinanden med at være rummelige, tilføjer Rikke Vissing Laursen.

Keramikværkstedet har nogle dygtige brugere. Foto: Søren E. Alwan
Keramikerne sætter en signatur på de ting, de laver. Foto: Søren E. Alwan
Rikke Vissing Laursen elsker keramik, og hun hjælper gerne andre. Foto: Søren E. Alwan
Der bliver arbejdet med former og farver i keramikværkstedet. Foto: Søren E. Alwan
Vores Netværk holder til i de lokaler, der tidligere husede Retro Caféen. Foto: Søren E. Alwan
Sonja Meier sætter nogle af sine ting ud i vinduet, så forbipasserende på gågaden kan beundre dem. Foto: Søren E. Alwan
Annonce
AGF For abonnenter

Stiften har været AGF-karaktererne igennem: Her er årets spiller, forårets profil og sæsonens bedste kamp i den rædderlige sæson

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Kommunen køber kæmpe ejendom i Viby for 34 mio. og har van(d)vittige planer for bygningerne

Aarhus For abonnenter

Rift om pladserne: Kommunen slukker Aarhus-restaurants drøm om mere udeservering

Alarm 112

To personer løb over for rødt for at nå bus: Begge blev kørt ned og sendt på skadestuen

Aarhus

Champagne kan nydes i enhver anledning: Interessen for mousserende vine er på vej frem

For abonnenter

Nødråb fra virksomheder: Vi ved ikke, om vi kan få råvarer om en måned. Eller hvad de koster. Og om leverandøren findes om et år

Byudvikling

Kritisk byrådsmedlem afvist til borgermøde om havneudvidelse: - Jeg synes, det er ærgerligt og uklogt

Sport For abonnenter

Se nedrykningsbraget fra 2. division: Middelfart kæmpede mod Brabrand

Sport For abonnenter

Det er fedt med flere på stadion, men dukker de også op i modgang, og når der ikke er fodbold til en flad 20'er?

Kultur

Se video: Northsides nye vartegn har tabt pusten

Cirkusrevy uden Ulf og Lisbet: Velsmurt underholdning, men ingen latterkramper

Byudvikling

Nu kan der bygges tæt i Sonnesgade - men byrådet løfter en pegefinger

Aarhus For abonnenter

Profileret plejehjem i Aarhus sendt til tælling: - Det er næsten værre end Else i liftselen på Kongsgården

Sport

Leverede comeback efter pausen: Langskud og scoring på direkte hjørne gav Brabrand første sejr i 11 kampe

Annonce