Annonce
Kultur

Ringgadebroen bliver oplyst ved solnedgang - indtil 2023

<p>Ringgadebroen bliver oplyst i mange forskellige farver ved solnedgang i 2017 og fremefter. Foto: Michael Harder</p>

Hver aften i 2017 bliver den karakteristiske røde ringgadebro oplyst, når solen går ned. Det sker som et led i fejringen af 2017.

200 lamper kommer fra 12. januar 2017 til at oplyse den karakteristiske røde ringgadebro, som går over godsbanearealet. Broen fra 1938 bliver simpelthen badet i lys.
Annonce
<p>Foto: Michael Harder</p>
Men det bliver forskellige farver hver dag, for lyset kommer fra en kamera registrering af himlens farver i et givent tidsrum, hvor solen går ned.
<p>Foto: Michael Harder</p>
Himlens farver analyseres via et software og distribueres til lamperne, så broens syv buer bliver iklædt naturens egen lyssætning. Værket hedder Hesitation of Light og er lavet af den århusbaserede kunstner Signe Klejs, der fik tilbudt opgaven at skabe et værk, der kunne sætte fokus på godsbaneområdet og den nye bydel, Aarhus K.
Følg projektet på Facebook her

Kunstværk

Ringgadebroens nye udtryk er et kunstværk og en del af fejringen af 2017. Men værket bliver ikke kun en del af 2017. Lyskastningen fortsætter de kommende seks år med finansiering fra Aarhus Kommune.
»Jeg ville forfærdelig gerne være en del af ringgadeprojektet, for her kan man da om noget få en skala etableret,« siger kunstneren Signe Klejs, der aldrig har arbejdet i så stor skala før.
»Jeg arbejder meget gerne i det offentlige rum, hvor kunsten kommer alle til glæde, og ikke kun de der finder frem til udstillingerne,« forklarer hun yderligere.
»Man har et godt blik ind mod Aarhus fra ringgadebroen. Mange har stået deroppe en nytårsaften og været fascineret af fyrværkeriet over byen, eller også har man inde fra byen kigget ud over banegraven, togene og kender broens signatur i landskabet og baneområdet. Det er jo et meget markant stykke arkitektur, så jeg synes der er alle mulige grunde til også at være ærbødig over for opgaven,« siger hun i en pressemeddelelse.
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Parkering på fiskerihavnen. Er vi blot en stime gubbier i akvariet?

Det forekommer mig ret bizart, at to rådmænd offentligt diskuterer, hvem der mon er skyldig i den ene fejl efter den anden, samtidig med at vi borgere blot ser på cirkusset. Det var i ingens interesse, at parkeringsforholdene blev ændret på Fiskerihavnen. Men af en eller anden finurlig bureaukratisk grund ændrede man det uden argumentatorisk grund. Vi så det også med projekt Aarhus Folkepark, hvor der heldigvis blev oprettet borgergrupper mod indgriben i vores grønne områder. Burde det overhovedet være nødvendigt at oprette protestgrupper? Burde borgerdemokrati/-inddragelse ikke være en ren selvfølge? Heldigvis landede Lind Invest og Salling Fondene lidt ro på bølgen i akvariet. Men også her går det stærkt, og før vi fik set os om, hed projektet pludselig Kongelunden. Jo, demokratiets vej i akvariet vil ingen ende tage. Gubbierne svømmer konstant rundt og følger bare strømmen af fodringen fra oven. Det er, som om byrådets aktører i akvariet helt har glemt, at de er medaktører og skal varetage miljøet i vandet til gavn for alle. Det kunne være ønskeligt, at man lyttede noget mere til borgerne og stillede dem overfor flere valg, så det ganske enkelt var flertallet, der havde en sidste stemme, i forhold til om det skal være den ene eller den andens byudviklers forslag, der bliver realiseret i de forskellige enormt store projekter, der skal udvikle byen. Vi skal alle være her, og vi skal alle behandles med respekt.

Annonce