Annonce
Sport

Ringsted blev rundbarberet på Fælleden

Kristoffer Laursen pillede pynten af oprykkerne. Foto: Ole Nielsen

Skanderborg Håndbold leverede en forrygende kamp mod oprykkerne fra TMS Ringsted og havde allerede afgjort kampen tidligt i anden halvleg.

Annonce

Håndbold: Det var et revanchelysten Skanderborg mandskab, der lørdag eftermiddag løb over oprykkerne fra Ringsted og vandt 33-22.

Fra kampens begyndelse satte de deres modstander under et massivt pres. Højt tempo og smæk i afslutninger fik hurtigt skabt momentum på måltavlen, og da man samtidig fik fat i forsvaret og brudt sjællændernes opspil, så de hele tiden skulle ud og sætte et nyt pres op, opstod der en vis febrilskhed hos oprykkerne. Ren guf for en rutineret målmand som Kristoffer Laursen, der flere gange fik sat tyrolerstemningen på max i Skanderborg Fælledhal med schlageren "Er steht Im Tor".

Ringsted-træner Christian Dalmose forsøgte sig med syv mod seks i angrebet, men selvom de var en mand i overtal, så havde hjemmeholdet godt styr på sin modstander. Faktisk kom flere af gæsternes mål på kontra i de første 30 minutter.

Kampen var allerede ved at knække med ti minutter tilbage af første halvleg, men et par dumme tekniske fejl lukkede kort varigt Ringsted tilbage i opgøret. Den spirende optimisme fik dog en på siden af hovedet, da Skanderborg i halvlegens tre sidste minutter scorede tre mål og kunne gå til pause med 18-11.

Sidste mål må især have gjort ondt i omklædningsrummet. Det blev serveret af Cornelius Kragh, der stående tæt på midterlinjen hamrede bolden afsted i allersidste sekund.

Håndboldliga, herrer

Skanderborg - TMS Ringsted 33-22 (18-11)Skanderborg: Mathias Bitsch 7, Morten Balling 4, Morten Kirk Olesen 3, Cornelius Kragh 3, Marcus Mørk 3, Mike Haack 3, Kristian Bonefeld 3, Nikolaj A. Nielsen 2, Jonas Samuelsson 1, Lars Skaarup 1, Mads Kalstrup 1, Frederik Iversen 1, Mathias Smed 1

TMS Ringsted: Nicolai Nørager 7, Morten Nyberg 5, Anton Bramming 3, Morten Jensen 2, Simon Omme 2, Jakob Jessen 1, Benjamin Pedersen 1, Michael Riis 1

Stillingen undervejs: 4-1, 5-5, 13-6, 15-11, 18-11, 25-12, 28-15, 31-20, 33-22

Udvisninger: Skanderborg 2, TMS Ringsted 3

Mathias Bitsch blev topscorer med syv mål for Skanderborg. Foto: Ole Nielsen
Annonce

Tempo, tempo

Det store forspring ved pausen gjorde dog intet ved hjemmeholdets tempo. Fra anden halvlegs begyndelse fastholdt de intensiteten. En taktik, der tydeligvis gjorde ondt på Ringsted, som forgæves forsøgte at tage tempoet ud af opgøret og gøre angrebene så lange som muligt.

Det var dog sjældent med det store udbytte. Skanderborgs defensiv var alt for solid og i stedet måtte gæsterne ofte haste tilbage i egen bås for at undgå en endnu større røvfuld.

En tur, de tog mange gange. Det var småt med succeserne for udeholdet, der havde store problemer med at score, mens Skanderborg havde fundet storspillet frem og nærmest scorede efter behag.

Målmand Kristoffer Laursen kunne også holde pause et stykke tid inden slutfløjt. På det tidspunkt havde han en redningsprocent på 56.

Hans manglende tilstedeværelse til sidst, gjorde dog intet ved resultatet. Ringsted blev rundbarberet med 11 mål, 33-22, og sendt tilbage til Sjælland med store røde ører.

Lars Skaarup og Skanderborg var flyvende lørdag. Foto: Ole Nielsen
Annonce

Forsvarets fortjeneste

- Hvis forsvaret ikke er der, tager hverken Bertram eller jeg nogen bolde. Vi har været udfordret, men i dag arbejdede vi godt og så fik vi nogle af de redninger, der har manglet lidt i de seneste fire fem kampe, sagde kampens store spiller, Kristoffer Laursen efter kampen.

- Det er fedt at have sådan en kamp, når man ikke har været tilfreds med sine egen præstationer. I dag stod jeg derinde med en følelse af, at Ringsted bare kunne komme, lød det med et smil.

Med sejren fik Skanderborg revanchere for mandagens nederlag til Sønderjyske på fornem vis.

- Det har været en hård uge. Hvis vi mener, at vi skal kunne være med omkring slutspillet, så kan vi ikke spille sådan nogle kampe, som vi gjorde mod Sønderjyske. Derfor var det et fint signal at komme tilbage og spille så overbevisende mod Ringsted. Det var dejligt, sagde Kristoffer Laursen.

Cheftræner Nick Rasmussen var især tilfreds med forsvaret.

- Vi dækkede virkelig godt op og Kristoffer kvitterede med de redninger, som vi måske har gået og manglet. Ikke bare i mandags, men også i nogle af de senere kampe. Men det hænger også sammen med forsvaret. Vi prøver med mange forskellige konstellationer, hvor vi sidste år havde lidt mere faste opstillinger. I år har vi skulle prøve os lidt frem og det har kostet lidt. Samtidig er frekvensen meget større, fordi vi kommer til flere chancer og kommer til flere angreb. I dag var vores bedste præstation forsvarsmæssigt, sagde træneren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

AGF-medaljer solgt for formue - og så smed sælger lige en spillertrøje oven i handlen

Aarhus For abonnenter

Forråelse i ældreplejen: - Det er aldrig et spørgsmål om, at nogen er onde

AGF

Ingen Benjamin længere: Hvidt har taget store skridt i AGF

Annonce