Annonce
Aarhus

Ris og ros til ældrerådmands nye forslag om oprydning i ældreplejen

Efter sagen på Kongsgården i Viby Aarhus, meddelte ældrerådmand Jette Skive (DF) fredag, at hun nu sætter gang i gennemgribende ændringer af ældreplejen Aarhus, fordi tilliden skal genoprettes. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
SF mener, ældrerådmanden skal pege på, hvor pengene skal komme fra. Venstre roser for den handlekraft, der udvises, og er klar til et møde med kort varsel.
Annonce

AARHUS: Efter flere sager om svigt af ældre borgere på plejehjem i Aarhus Kommune meddelte rådmand Jette Skive (DF) fredag, at hun vil bruge ti millioner på akutte tiltag i ældreplejen.

Der skal blandt andet ansættes flere medarbejdere i ældreplejen og oprettes en klage- og ombudsmandsfunktion.

Desuden går hun efter at få afsat et "trecifret millionbeløb" til ældreplejen ved de kommende budgetforhandlinger.

Den udmelding har affødt reaktioner fra både SF og Venstre.

- Jette Skive virker helt ærligt til at have mistet styringen over ældreområdet i Aarhus. Nu kaster hun om sig med fantasipenge og matadorpenge. Det nemmeste i verden er at foreslå at bruge flere penge. Men politikere, der gerne vil bruge penge, bør som det mindste pege på, hvor de skal komme fra, siger Jan Ravn Christensen, der er byrådsmedlem for SF og medlem af Sundheds- og Omsorgsudvalget og fortsætter:

- I SF har vi allerede peget på, hvordan vi kan få et markant løft af alle de store velfærdsområder i kommunen med både en minimal skattestigning på 0,2 procent og med en omprioritering fra de tre magistratsafdelinger i kommunen, der ikke håndtere borgernær velfærd. SF tør godt at vælge en skattestigning, for at styrke velfærd. Hvordan vil Jette Skive styrke velfærden?

Annonce

Roser handlekraft

Hos Venstre er man parat til at tage et møde med kort varsel og foreslår, at man inviterer en række parter som blandt andre Sundheds- og Ældreministeren, Kommunernes Landsforening, Ældre Sagen, Styrelsen for Patientsikkerhed samt repræsentanter for beboere og pårørende til en åben og fremadrettet dialog.


Nu kaster hun om sig med fantasipenge og matadorpenge. Det nemmeste i verden er at foreslå at bruge flere penge.

Jan Ravn Christensen, SF


- Venstre vil gerne rose rådmanden for den handlekraft, der her udvises. Det er vigtigt med fokus på at få genskabt tilliden, og det er vigtigt, at der handles, og at vi - i fællesskab -ser fremad - det fortjener hele ældreområdet, og det fortjener borgerne, siger Hans Skou, politisk ordfører for Venstre og fortsætter:

- Vi ser også frem til at få inddraget afrapporteringen fra Implement, der undersøger forløbet på Kongsgården. Det er vigtigt, at vi også inddrager læring fra de sager, der har været rejst på det seneste, når vi skal sikre tilliden fremadrettet. Samtidig vil vi gerne drøfte rådmandens forslag og initiativ, samt de mange andre tanker og forslag der er fremkommet i den seneste tid.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Corona gør comeback i Østjylland: Hvor bekymrede skal vi være for det stigende smittetal?

Livsstil

Sådan føles det at blive gammel

Annonce