Annonce
Aarhus

Risgrød, speltboller og tærter med låg: Emma Hamann laver sin yndlingsmad i Gammel Munkegade

Emma Hamann har åbnet café i Gammel Munkegade. - Jeg går meget op i mad og i små detaljer, og det synes jeg mange andre mangler at gøre, siger hun. Foto: Michael Svenningsen
Det centrale Aarhus har fået ny Instagram-venlig café, der går andre veje end de traditionelle caféveje.
Annonce

AARHUS: Lyserøde borde og lyserøde blomster – selv fugerne mellem klinkerne på toilettet er lyserøde.

Emma Hamann elsker nemlig farven, nøjagtig som hun elsker alverdens mad. De to ting har hun for nylig kombineret og har åbnet sin egen café i Gammel Munkegade.

Lad os bare få på plads med det samme, at hendes bror er Tobias Hamann, kendt af en del tv-seere af Den Store Bagedyst, men han har intet med cafeen at gøre.

Cafeen med navnet ”Hamann, Emma 1990” er 28-årige Emma Hamanns eget værk, og en drøm, hun har gået med det meste af sit voksenliv, fordi hun har en forkærlighed for mad.

- Jeg læste på læreruddannelsen, men fandt hurtigt ud af, at jeg ikke skulle være lærer. Da jeg er meget struktureret anlagt, gjorde jeg den færdig, men så begyndte jeg også at kigge efter lokaler til min café. Jeg fandt et håndværkertilbud af et hus her i Gammel Munkegade, som vi begyndte at sætte i stand i januar, og 19. august slog vi så dørene op, fortæller hun.

Ideen er at servere min egen yndlingsmad, som rækker langt ud over traditionel brunch og cafémad.

Emma Hamann, caféejer

Annonce

Utraditionel cafémad

Når Emma Hamann siger ”vi”, inkluderer det hendes forældre, som hele vejen har hjulpet, og stadig hjælper, til i døgndrift med at få cafeen op at stå. Men cafeen er hendes.

Det ser man ikke blot i hendes evne til at være struktureret og detaljeret i stort set alt og i den dominerende lyserøde farve, men også på selve menukortet.

- Ideen er at servere min egen yndlingsmad, som rækker langt ud over traditionel brunch og cafémad. Det kan for eksempel være en sort risgrød med brændt fersken til morgenmad, speltboller eller tærter, hvor vi ikke bruger mørdej, men bruger rigtigt mel med kim og skaldele, så det knaser og man bliver ordentligt mæt. Og jeg går meget op i smag – hvis man for eksempel skriver ”spicy” på kortet, så skal det sgu være spicy, siger Emma Hamann.

Foreløbig har Hamans, Emma 1990 åbent morgen, middag og eftermiddag.

Cafeen i Gammel Munkegade har andre farver end lyserød., selvom den er dominerende. Foto: Michael Svenningsen
Baggrunden for navnet på cafeen er lige så simpel, som den lyder: Indehaverens efternavn, fornavn og fødselsår. Foto: Michael Svenningsen
Foto: Michael Svenningsen
Foto: Michael Svenningsen
Foto: Michael Svenningsen
Foto: Michael Svenningsen
Foto: Michael Svenningsen
Foto: Michael Svenningsen
Foto: Michael Svenningsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Ny festivalplads spirer frem i Aarhus

AGF For abonnenter

Bagkanten: Check af mulig forseelse; VAR keder fodbolden ihjel

Aarhus For abonnenter

Lang kø til en plads på Aarhus Friplejehjem: - Vi fortæller, at der også kan ske fejl hos os

Annonce