Annonce
Aarhus

Risiko for voldsomt vejr: Find paraplyen frem

Fra torsdag eftermiddag og frem til fredag morgen gør man klogt i at have regnjakke og paraply med sig, da DMI varsler voldsomt regnvejr i Østjylland. Arkivfoto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
En front fra vest skal passere Østjylland natten til Grundlovsdag med risiko for regnmængder, som kan nærme sig det, der normalt falder på en hel måned.
Annonce

ØSTJYLLAND: Efter en lille uge med sol, blå himmel og temperaturter på den rigtige side af 20 grader, så er der er voldsomt vejrskifte på vej.

DMI varsler om risiko for kraftig regn indtil fredag morgen i det meste af Danmark, da en front fra vest skal passere landet. Der kan også lokalt komme torden.

Ifølge DMI ventes der i perioden frem til fredag morgen at falde mellem 15 mm og 40 mm i området.

Definitionen på kraftig regn er nedbørsmængder over 24 mm på 6 timer, eller mere end 30 mm i varslingsperioden (her 24 timer, red).

I gennemsnit falder der 55 millimeter i løbet af en normal juni i Danmark, så det er meget store mængder vand, der kan ramme Østjylland inden for det næste døgn.

Årsagen til det voldsomme vejr skyldes et lavtryk på grænsen mellem Nordtyskland og det nordlige Holland, som torsdag bevæger sig langsomt mod nordnordøst til Jylland, derefter mod nordvest og ud over Nordsøen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Politikere om tv-optagelser af ældrepleje: Langt værre end vi troede

Annonce