Annonce
Aarhus

Riskerer dobbelt straf: Politiet fangede bandemedlem med kniv

Østjyllands Politi måtte natten til mandag have hjælp fra en hundesnude for at finde frem til en grupper personer, der var sluppet væk efter en biljagt. Arkivfoto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Det lykkedes en politihund at snuse sig frem til en gruppe personer, der i første omgang var sluppet fra politiet. I gruppen befandt sig et bandmedlem med kniv. Den 19-årige mand blev efter et grundlovsforhør varetægtsfængslet i fire uger.
Annonce

Opdateret...

BRABRAND: En 19-årig mand, der natten til mandag blev anholdt i Gellerupparken i Brabrand, bliver mandag fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Aarhus sigtet for at have en ulovlig kniv på sig. Da overtrædelsen af knivloven sker under en verserende bandekonflikt, som den 19-årige skønnes at være en del af, fremstilles han i grundlovsforhør med henblik på varetægtsfængsling.

Før betjentene fra Østjyllands Politi fik fat i den 19-årige, måtte en patrulje først ud i en biljagt og der måtte tilkaldes en hundepatrulje.

Ifølge Østjyllands Politis døgnrapport begyndte det med, at en patrulje klokken 2.45 observerede en bil, der kørte over for rødt på Edwin Rahrs Vej i Brabrand. Betjentene satte blinket til og forsøgte at få bilens fører til at standse. I stedet trådte bilisten på speederen og kørte med høj fart ned ad Gudrunsvej. Her standsede bilen på en p-plads, hvor efter seks unge mænd løb i fuld fart fra stedet, inden patruljen kunne nå at få fat på dem.


Hvis den 19-årige bliver dømt i sagen, risikerer han en højere straf, da forseelsen er sket under en bandekonflikt, og det er på den baggrund, at han fremstilles i grundlovsforhør.

Østjyllands Politis døgnrapport


En hundepatrulje blev tilkaldt, og en politihund fik hurtigt færten af de flygtende mænd. Den løb hen til døren ind til en bygning på Bentesvej, og betjentene gik ind i opgangen. Her stod fire forpustede mænd og forsøgte at gemme sig. Mændene, der er i alderen 19-22 år, blev alle anholdt og sigtet for ikke at efterkomme politiets anvisninger.

Under visitationen af den 19-årige mand fandt betjentene en større dolk, som han blev sigtet for at besidde. Samme sigtelse fik den 19-årige også 12. september, hvor han blev fundet i besiddelse af en kniv.

"Hvis den 19-årige bliver dømt i sagen, risikerer han en højere straf, da forseelsen er sket under en bandekonflikt, og det er på den baggrund, at han fremstilles i grundlovsforhør," hedder det i døgnrapporten.

Annonce

Varetægtsfængslet i fire uger

Østjyllands Politi meddeler på Twitter, at den 19-årige blev varetægtsfængslet i fire uger.

- Han erkendte at have haft en kniv på sig i nat, men nægtede det andet forhold. Han kærede ikke kendelsen, lyder det i meddelelsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland For abonnenter

Tømrerfirma konkurs: Byggetvisten på det tidligere Hotel Kongens Ege var med til at slå det sidste søm i kisten

Annonce