Annonce
Aarhus

Rispapirruller

Foto: Skovdalnordic.com

Så blev det min fødselsdag, som jeg faktisk elsker at fejre. Problemet i år er covid-19. For jeg har planlagt en tur til Great Northern og på Creative Space, som hænger i en tynd tråd. Men så må jeg jo regne med, at vores kok, John Kjerrumgaard, forkæler mig med lækker mad på studiet.

Til fire personer

Rullerne:

  • 8 stykker rispapir
  • 400 g rejer
  • 2 dl riseddike
  • 1 lime
  • 2 spsk. sukker
  • 1 tsk. salt
  • 1 lille bakke enokisvampe
  • 1 rød peberfrugt
  • 2 stængler bladselleri
  • 1 dl frisk koriander


Dippen:

  • 2 dl Hellmann’s mayonnaise
  • 2 spsk. chilipasta
  • 1 spsk. olie af ristet sesam

Sådan gør du

Rullerne:

Skær grøntsagerne ud i stave og blancher dem i kogende vand. Dog kun i få sekunder.

Bland riseddike og sukker med limesaft. Rør, til sukkeret er opløst.

Lynmariner grøntsagerne.

Udblød rispapirstykkerne i lunkent vand.

Fyld papirerne på midten med grøntsager, svampe, rejer samt frisk koriander. Luk enderne og rul papirerne stramt sammen.

Så er de klar til at blive spist (uden tilberedning).

Dippen:

Rør alle ingredienserne sammen og server med rullerne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Et år med corona: Restaurantejer, sognepræst, selvstændig og butiksindehaver gør status på året der gik

AGF

David Nielsen efter sejr som kulmination på utrolig uge: - Nogle troede, at hængelåsen var røget af for os

Danmark

Formand for landets intensivlæger: - Børn med corona kan blive efterårets store udfordring

Annonce