Annonce
Sport

Rivalopgør venter i Brabrand: Der er revanche i drengene

Morten Mølkjær og Aarhus Fremad har kun et nederlag i sæsonen. Det var mod Brabrand i pokalturneringen. Foto: Ole Nielsen.
Aarhus Fremad og Brabrand kender hinanden ud og ind. Lørdag møder de hinanden for anden gang på 11 dage.

Fodbold: Det var en ekstremt nervepirrende kamp, da Aarhus Fremad og Brabrand stødte sammen i første runde af pokalturneringen.

Der var forlænget spilletid, et direkte rødt kort og et sejrsmål i det absolut sidste sekund af kampen, hvor Mike Kaljo sparkede et straffespark sikkert ind, selvom Fremad-keeper Elias Rafn Olafsson ellers gættede rigtigt.

Nederlaget stoppede Fremads ubesejrede stime fra sidste sæson. Her blev det til to uafgjorte og en sejr mod bysbørnene.

- Vi har ikke lyst til at tabe til Brabrand, og det er lidt sjovere at møde dem end de andre hold. Spillerne er koncentrerede, og der er noget revanchelyst til holdet, siger Aarhus Fremads cheftræner Morten Mølkjær.

Til kampen bliver det dog formentlig langt fra de samme to hold, der møder hinanden. Morten Mølkjær ændrede selv seks mand til pokalkampen fra runden før, og der er yderligere skiftet 4-5 spillere til lørdagens kamp i forhold til pokalnederlaget. Han regner med, at Brabrand vil gøre det samme.

- Det er ligaen, der for alvor gælder noget. Begge hold skal skrabe point sammen, og pokalturneringen er ofte en turnering, hvor hold fra vores række skal prøve noget af, siger Morten Mølkjær.

Annonce

Små marginaler kommer til at ændre det hele

Begge hold er startet godt i 2. division, hvor Brabrand ligger med seks point og Aarhus Fremad med fire point efter sidste weekends skuffende remis mod Dalum.

Cheftræneren tror, at lørdagens kamp bliver en tæt en af slagsen med masser af intensitet og nerve - akkurat som pokalkampen forrige tirsdag.

- De to hold kan ikke længere overraske hinanden for alvor. Jeg tror det hele bliver afgjort til allersidst på nogle marginaler.

- Det er detaljerne, der kan overraske. For eksempel kan man gøre nogle nye ting på dødbolde, og det kan måske være sådan, kampen bliver afgjort, siger Morten Mølkjær.

Kampen starter klokken 14.00 på Brabrands idrætsanlæg, hvor Aarhus Fremad dog historisk ikke har haft det nemt. Her har de nemlig ikke vundet en kamp siden oktober 2011.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus For abonnenter

Påbud til kommunens sygepleje-indsats i en del af Aarhus: - Kritikken hører til noget af det værste, jeg har set

Leder For abonnenter

Kunstværk er vigtigere end kunstkøn

Lad os bare slå det fast fra start: ja, der er stadig åbenlyse udfordringer med ligestilling i dagens Danmark. Det er der på mange områder, og på mange områder er der heldigvis også bevægelser mod mere ligestilling. Måske ikke på alle områder, og måske er der heller ikke lige meget fart i bevægelserne mod det bedre, men der er bevægelse mange steder. Et af de steder er i kunstens verden, og seneste eksempel er hentet i hovedstaden, hvor Københavns Kommune har et udvalg; Rådet for Visuel Kunst, der støtter og køber kunst af "høj kvalitet" (som der står skrevet på kommunens hjemmeside) Rådet for Visuel Kunst køber kunst til kommunens mange institutioner og kontorer og har nu besluttet, at der fremover skal være kønskvoter på den kunst, som Københavns Kommune køber. Det vil sige, at der fra nu af skal være en kønslig ligefordeling mellem de indkøbte værker. At kunstnerens køn skal være et parameter, når der købes et kunstværk. Men måske burde Rådet for Visuel Kunst vende øjnene 180 grader og kigge nærmere på kønsfordelingen blandt dem selv. Der er nemlig otte medlemmer af rådet, hvoraf kun to er kvinder. De seneste seks år har rådets seks mænd og to kvinder købt 190 kunstværker, hvoraf 109 er udført af en mand, og 81 er udført af en kvinde. Det er ikke kønslig ligefordeling til sidste decimal, men det er vel ikke et udtryk for et kønsligt fravalg af kvinder. Havde den kønslige fordeling af kunstværker været mere lige, hvis rådet havde været mere lige kønsfordelt? Måske. Måske ikke. Men når det drejer sig om kunst, så bør kunstnerens køn ikke spille nogen rolle overhovedet. Kunstværket er vigtigere end kunstnerens køn, og selv om intentionen bag beslutningen om et ligeligt kønsfordelt indkøb af kunstværker er prisværdig, så er beslutningen også latterlig, netop fordi den siger, at kønnet er vigtigere end værket - og hvorfor så købe værket? Nu risikerer Københavns Kommune at købe kunstværker af "mindre høj kvalitet", fordi der er truffet en beslutning om kønslig ligefordeling, og dermed kommer kunsten i anden række. Det er vel ikke meningen.

Aarhus For abonnenter

Vandchef vil forebygge katastrofer: Ønsker flere engsøer ved Aarhus

Aarhus

En stemning af første skoledag: 169 århusianere havde en fest med at blive danske statsborgere

Aarhus For abonnenter

Ombudsmand trækkes ind i sag om privatisering af veje i Aarhus: Er der sket lovbrud og fiflet med sandheden?

Annonce