Annonce
Sport

Rivalopgør venter i Brabrand: Der er revanche i drengene

Morten Mølkjær og Aarhus Fremad har kun et nederlag i sæsonen. Det var mod Brabrand i pokalturneringen. Foto: Ole Nielsen.
Aarhus Fremad og Brabrand kender hinanden ud og ind. Lørdag møder de hinanden for anden gang på 11 dage.

Fodbold: Det var en ekstremt nervepirrende kamp, da Aarhus Fremad og Brabrand stødte sammen i første runde af pokalturneringen.

Der var forlænget spilletid, et direkte rødt kort og et sejrsmål i det absolut sidste sekund af kampen, hvor Mike Kaljo sparkede et straffespark sikkert ind, selvom Fremad-keeper Elias Rafn Olafsson ellers gættede rigtigt.

Nederlaget stoppede Fremads ubesejrede stime fra sidste sæson. Her blev det til to uafgjorte og en sejr mod bysbørnene.

- Vi har ikke lyst til at tabe til Brabrand, og det er lidt sjovere at møde dem end de andre hold. Spillerne er koncentrerede, og der er noget revanchelyst til holdet, siger Aarhus Fremads cheftræner Morten Mølkjær.

Til kampen bliver det dog formentlig langt fra de samme to hold, der møder hinanden. Morten Mølkjær ændrede selv seks mand til pokalkampen fra runden før, og der er yderligere skiftet 4-5 spillere til lørdagens kamp i forhold til pokalnederlaget. Han regner med, at Brabrand vil gøre det samme.

- Det er ligaen, der for alvor gælder noget. Begge hold skal skrabe point sammen, og pokalturneringen er ofte en turnering, hvor hold fra vores række skal prøve noget af, siger Morten Mølkjær.

Annonce

Små marginaler kommer til at ændre det hele

Begge hold er startet godt i 2. division, hvor Brabrand ligger med seks point og Aarhus Fremad med fire point efter sidste weekends skuffende remis mod Dalum.

Cheftræneren tror, at lørdagens kamp bliver en tæt en af slagsen med masser af intensitet og nerve - akkurat som pokalkampen forrige tirsdag.

- De to hold kan ikke længere overraske hinanden for alvor. Jeg tror det hele bliver afgjort til allersidst på nogle marginaler.

- Det er detaljerne, der kan overraske. For eksempel kan man gøre nogle nye ting på dødbolde, og det kan måske være sådan, kampen bliver afgjort, siger Morten Mølkjær.

Kampen starter klokken 14.00 på Brabrands idrætsanlæg, hvor Aarhus Fremad dog historisk ikke har haft det nemt. Her har de nemlig ikke vundet en kamp siden oktober 2011.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Bilister skal ud på omvej: Veje i det vestlige Aarhus er også spærret mandag

Læserbrev

Læserbrev: Det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker

Til forretningsudvalgsmødet i Region Midtjylland 18. februar under punkt 4 omkring regeringens tilførsel af midler til sygeplejersker har vi stemt imod (Marianne Karlsmose fra Kristendemokraterne tog forbehold). Alle øvrige partier stemte for, at psykiatrien ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker til trods for regeringens intention. Baggrunden er, at Region Midtjylland med virkning fra 2021 og frem får i alt 128,9 mio. kr. til at ansætte 215 ekstra sygeplejersker. Det er en virkelig god nyhed for sundhedsvæsnet! Der mangler i den grad hænder, og 128,9 mio. kr. gør helt klart en forskel! I 2020 får vi det halve. Direktionen har indstillet, at alle pengene skal gå til somatikken og fordeles forholdsmæssigt mellem de somatiske hospitaler. Psykiatrien skal også have flere sygeplejersker, men pengene til det skal komme fra psykiatriens eget budget (herunder de penge, psykiatrien har modtaget særskilt på finansloven). Alternativet og Psykiatri-Listen mener, at psykatrien skal have en forholdsmæssig andel af pengene, så psykiatrien kan ansætte endnu flere sygeplejersker. Det drejer sig om 15,5 mio. kr. i varige midler, hvilket svarer til ca. 30 sygeplejerskestillinger. Dermed vil psykiatrien blive løftet med 70 sygeplejersker i stedet for 40. Det mener vi, der er behov for. Der er ingen tvivl om, at der både er behov for flere hænder i psykiatrien og i somatikken - og vi ville godt kunne acceptere en vis skævdeling af midlerne i 2020 og 2021. Men der er tale om varige midler, og det er altså vigtigt, at psykiatrien får sin fulde andel af pengene senest fra 2022, og det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene. Regionsrådet skal behandle sagen på onsdag, og vi vil naturligvis fortsætte med at arbejde for at samle flertal for, at psykiatrien også får del i pengene. I forbindelse med sagen er det vigtigt at huske: - At det er regeringens intention, at pengene til yderligere sygeplejersker både bruges til somatik og psykiatri. - At de somatiske hospitaler i budget 2020 fik et samlet løft på ca. 288 mio. kr., mens psykiatrien fik et løft på 10,6 mio. kr. - At psykiatrien i forbindelse med flytningen fra Risskov til Skejby afleverede en besparelse på otte procent. - At sygeplejerskerne skal ansættes løbende frem mod 4. kvartal 2021 - ikke på én gang.

Aarhus

Borgere frygter oversvømmede boliger: Nu udleverer kommunen sandsække til århusianerne

Østjylland

Politi advarer om risiko for akvaplaning efter uheld på østjysk motorvej: Det er meget farligt

Annonce