Annonce
Aarhus

Robert kæmper for at rydde op på Bellevue: - Det så frygtelig ud i går

Robert Larsen fra Danjord rydder op på stranden, hvor skraldespandene er alt for få og små til at rumme alt det affald, strandgæsterne producere på en sommerdag. Foto: Jens Thaysen
Det varme vejr lokker århusianerne til stranden, men det er ikke alle, der får ryddet op efter sig selv.

AARHUS: Kun morgenens allerførste badegæster ser, hvor slemt det ser ud på Bellevue. Allerede klokken seks om morgenen dukker Robert Larsen nemlig op på stranden og fjerner alt det, sommerbadegæsterne ikke har gidet at slæbe med hjem – eller fundet plads til i skraldespandene.

- For det meste ser det rigtig slemt ud, når vi kommer, siger Robert Larsen.

Der er flere skraldespande på og ved stranden i badesæsonen. Men åbenbart ikke nok.

- Ud over de 20-25 skraldespande, der var her i forvejen, så har vi stillet 14 ekstra op, siger han.

Men det er bare ikke nok. Sommervarmen lokker folk til - ikke kun om dagen, men også om aftenen, hvor der tændes op i engangsgriller. Og det efterlader en del affald.

- Særlig nede på stranden var det slemt i dag, fortæller Robert Larsen, der arbejder for Danjord.

Annonce

For det meste ser det rigtig slemt ud, når vi kommer

Robert Larsen

Hvor slemt kan det være?

Ved Åkrogen var der ikke blevet ryddet op midt på formiddagen.

Det er tydeligt, det ikke kun er strandgæsterne, der har haft en fest her. Poser med affald er flået op af mågerne, så indholdet ligger spredt ud over græsset. Selv på stien må cyklister og gående træde forsigtigt.

- Låget på skraldespandene er konstrueret, så det skulle være svært for mågerne at komme til affaldet, men spandene er overfyldte, så folk stiller affaldet ved siden af dem, fortæller Robert Larsen.

En af de daglige gæster er Anne Hyldahl-Ormslev, som lige har været en tur i vandet.

- Det så frygtelig ud i går. Der er brug for nogen større spande. Når studenterne holder afslutningsfest her, er der sat en container op, forklarer hun.

Robert Larsen er rykket videre til Åkrogen og lukke affaldsbilen ind på strandområdet. Han tager en lille pause fra arbejdet.

- Det var værre inde ved Bellevue, sigerhan.

Det har Anne Hyldahl-Ormslev svært ved at tro.

- Er det rigtigt, er det rigtigt – du godeste, jeg kan slet ikke forestille mig, hvordan det kan være værre, siger hun.

Flere skraldeposer

I weekenden begynder Robert Larsen på oprydningsarbejdet allerede klokken fem om morgenen, så stranden kan være klar til endnu en sommerdag klokken 10.

- Det er synd for dem, der kommer her, at det er så grisset. Men I er flinke til at samle det op, selv om det må være lidt træls med sådan et svineri, siger Anne Hyldahl-Ormslev til Robert Larsen.

Robert Larsen tager handskerne på. Det er manuelt arbejde at fjerne affaldet.

- Nu prøver vi at sætte nogle flere poser op, siger han.

Anne Hyldahl-Ormslev har svært ved at tro på at der kan være mere affald ved Bellevue end ved Åkrogen. Foto: Jens Thaysen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Gå - lad Aarhus bliver Danmarks gå-by nr. 1

Bølgerne går højt omkring byudviklingen i Aarhus, og denne avis har sammen med FO netop afholdt et offentligt møde derom på rådhuset. Der var mødt omkring 500 op til mødet (om det er mange i en by med 300.000 indbyggere, skal jeg ikke kunne sige), og det har allerede forårsaget et par læserbreve. I dag (21. ds.) et af Svend Carstensen, der anbefaler at bygge boliger i midtbyen uden parkeringspladser. Man må så købe sig til en parkeringsplads eller/og cykle. Begge synspunkter – boliger uden parkeringspladser og at cykle – var fremme på mødet. Det at cykle blev fremhævet igen og igen og bliver det i øvrigt meget ofte alle steder. Og det er helt sikkert også sundt og ikke miljøbelastende. Men hvorfor er der aldrig én, der nævner, at man kan gå. Det er da helt uden mekanisk hjælpemiddel af nogen art og lever på den måde fuldstændig op til ønskerne om at nedsætte køb af al industrielt fremstillet. At vi så ikke når målet (i fht. CO2-udledning, red.) alligevel, er noget helt andet. Der skal globale krav om indskrænkninger på flyrejser, al godstrafik over på bane, og næste bilkøb skal være en el- eller hybridbil. Men det at gå er dejligt, sundt, og du ser og oplever meget mere, end hvis du sidder i egen bil eller i et offentligt transportmiddel. Selv bor jeg på Langenæs og bruger aldrig bilen, hvis jeg skal ind til midtbyen. Det tager et kvarter til tyve minutter, så er du ved banegården eller rådhuset, og fem minutter mere, så er du ved domkirken. GÅ-GÅ-GÅ. Lad Aarhus bliver Danmarks gå-by nr. 1, og lad København, som vi alligevel ikke kan nå, forblive Danmarks cykelby nr. 1.

Annonce