Annonce
Aarhus

Robert kæmper for at rydde op på Bellevue: - Det så frygtelig ud i går

Robert Larsen fra Danjord rydder op på stranden, hvor skraldespandene er alt for få og små til at rumme alt det affald, strandgæsterne producere på en sommerdag. Foto: Jens Thaysen
Det varme vejr lokker århusianerne til stranden, men det er ikke alle, der får ryddet op efter sig selv.

AARHUS: Kun morgenens allerførste badegæster ser, hvor slemt det ser ud på Bellevue. Allerede klokken seks om morgenen dukker Robert Larsen nemlig op på stranden og fjerner alt det, sommerbadegæsterne ikke har gidet at slæbe med hjem – eller fundet plads til i skraldespandene.

- For det meste ser det rigtig slemt ud, når vi kommer, siger Robert Larsen.

Der er flere skraldespande på og ved stranden i badesæsonen. Men åbenbart ikke nok.

- Ud over de 20-25 skraldespande, der var her i forvejen, så har vi stillet 14 ekstra op, siger han.

Men det er bare ikke nok. Sommervarmen lokker folk til - ikke kun om dagen, men også om aftenen, hvor der tændes op i engangsgriller. Og det efterlader en del affald.

- Særlig nede på stranden var det slemt i dag, fortæller Robert Larsen, der arbejder for Danjord.

Annonce

For det meste ser det rigtig slemt ud, når vi kommer

Robert Larsen

Hvor slemt kan det være?

Ved Åkrogen var der ikke blevet ryddet op midt på formiddagen.

Det er tydeligt, det ikke kun er strandgæsterne, der har haft en fest her. Poser med affald er flået op af mågerne, så indholdet ligger spredt ud over græsset. Selv på stien må cyklister og gående træde forsigtigt.

- Låget på skraldespandene er konstrueret, så det skulle være svært for mågerne at komme til affaldet, men spandene er overfyldte, så folk stiller affaldet ved siden af dem, fortæller Robert Larsen.

En af de daglige gæster er Anne Hyldahl-Ormslev, som lige har været en tur i vandet.

- Det så frygtelig ud i går. Der er brug for nogen større spande. Når studenterne holder afslutningsfest her, er der sat en container op, forklarer hun.

Robert Larsen er rykket videre til Åkrogen og lukke affaldsbilen ind på strandområdet. Han tager en lille pause fra arbejdet.

- Det var værre inde ved Bellevue, sigerhan.

Det har Anne Hyldahl-Ormslev svært ved at tro.

- Er det rigtigt, er det rigtigt – du godeste, jeg kan slet ikke forestille mig, hvordan det kan være værre, siger hun.

Flere skraldeposer

I weekenden begynder Robert Larsen på oprydningsarbejdet allerede klokken fem om morgenen, så stranden kan være klar til endnu en sommerdag klokken 10.

- Det er synd for dem, der kommer her, at det er så grisset. Men I er flinke til at samle det op, selv om det må være lidt træls med sådan et svineri, siger Anne Hyldahl-Ormslev til Robert Larsen.

Robert Larsen tager handskerne på. Det er manuelt arbejde at fjerne affaldet.

- Nu prøver vi at sætte nogle flere poser op, siger han.

Anne Hyldahl-Ormslev har svært ved at tro på at der kan være mere affald ved Bellevue end ved Åkrogen. Foto: Jens Thaysen
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

Jada giver ekstrakoncert på Train

Læserbrev

Læserbrev: Stop fodboldbaners plastsvineri

Vidste du, at det måske smadrer havmiljøet, når dit barn går til fodbold? Hvis dit barn spiller på en gammel kunstgræsbane, er det desværre tilfældet. Kunstgræsbaner er ofte lavet af gamle bildæk, der bliver sprættet op og raspet. Det gør banen blød og rar at falde på. På den måde minder det om rigtige græsbaner. Men det raspede bildæk, bliver ikke på banerne, det hentes med hjem og alle mulige andre steder, hvor fodboldspillerne færdes. Derfor kommer det også i grundvandet, og det ryger i havene, derved ødelægges havmiljøet. Og vi risikerer selv at komme til at spise mikroplasten, når de fisk, vi spiser, har indtaget plasten enten som direkte føde, eller fordi de spiser andre dyr, der har det i sig. Nåh, ja de fisk spises også af andre dyr, der spises af større dyr, og så har vi det overalt i naturen. Enhedslisten kræver derfor et stop for anlæg af kunstgræsbaner med det forurenende granulat i, og at vi får de gamle baner skiftet ud med nyt, miljøvenligt kunstgræs. Der findes i dag alternativer lavet af f.eks. kokosfibre, sukkerroer eller olivenkerner – så der er ingen undskyldning for ikke at komme i gang! Sverige overvejer et forbud, og EU-Kommissionen skal til foråret diskutere, hvilke tiltag der skal til. Lad den grønne bølge gå på vores boldbaner – så vi og vores børn kan spille fodbold med god samvittighed!

Aarhus For abonnenter

Bevaringsværdigt byggeri til salg: Prisen starter ved 14 millioner

Danmark

Fund af væsentligt bevismateriale: Ledende nynazist og 27-årig varetægtsfængslet for hærværk på jødisk gravplads

Annonce