Annonce
Aarhus

Rockstjerner kom forbi: Fornem pris til særligt vaskeri

Lau Højen (midt) og resten af Carpark North gav en hånd med, da de tirsdag uddelte Muskelsvindfondens Plads til forskelle-pris og en check på 150.000 kroner til Foreningen Vaskeriet i Brabrand, hvor mennesker med udviklingshandicap kan træne sociale kompetencer og det at være på en arbejdsplads. Foto: Andreas Bang Kirkegaard

AARHUS: Det ikke hver dag at Foreningen Vaskeriet i Brabrand får besøg af rockstjerner. Ikke desto mindre var det tilfældet, da Carpark North tidligere på ugen kiggede forbi for at overrække Muskelsvindfondens Plads til forskelle-pris.

Vaskeriet driver et fællesvaskeri i Brabrand Boligforening. Her bliver mennesker med udviklingshandicap en del af et arbejdsfællesskab, hvor de får trænet deres sociale kompetencer og arbejdsevner gennem deres arbejde, og på den måde udvikler de både mod og evner til at finde sig til rette og trives på en arbejdsplads.

- Vaskeriet gør en stor forskel i lokalområdet ved Brabrand, fordi vaskeriet er med til at skubbe til fordomme om, hvad mennesker med udviklingshandicap kan og ikke kan. Fællesskabet er ikke en utopisk tanke, men noget vi kan skabe sammen, for vi indeholder alle noget, der samler os. Og Vaskeriet viser vejen for, hvordan vi skaber et mangfoldigt fællesskab, hvor alle er med - og det skal de hyldes for. Alle er forskellige, men sammen er vi mere, siger Carpark North-forsanger Lau Højen i en pressemeddelelse.

Pris på 150.000 kroner

Med prisen følger 150.000 kroner som skal gå til at udvikle Vaskeriets arbejde, så flere kan blive en del af fællesskabet.

- Det er den fineste pris, som vi er så taknemmelige for at modtage, fordi Vaskeriet netop er et fællesskab med plads til forskelle. Her ser vi først og fremmest mennesket – og ikke handicappet. Vaskeriet er mere end bare en vaskeservice; det er også et fællesskab for beboerne i Søvangen og hele lokalområdet, udtaler initiativtagerne Pia Stabell og Katrine Knudsen.

Det er fjerde gang, Plads til forskelle-prisen uddeles af Muskelsvindfonden. Pengene er i år indsamlet i et samarbejde mellem Carpark North, tøjfirmaet VRS, radiostationen NOVA og koncertkaravanen Grøn i forbindelse med sommerens koncerter.

Over 50 kandidater var indstillet til prisen.

Annonce
AGF For abonnenter

Bagkanten: 5 gode grunde til, at det ikke er så slemt i AGF, som det ser ud

Danmark

Mandagens coronatal: 70 procent har fået det første stik

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Midttrafiks formand om billetsnydere: - Jeg har svært ved at tro, det skulle være rigtigt, at så mange ikke betaler for turen

Østjylland For abonnenter

Forældre nægtede at sende deres børn på kæmpeskole 15 kilometer væk: Nu har de skabt deres egen friskole

Aarhus

Afstemning - du bestemmer: Skal vi tjekke op på de hylende tog eller rådden cykelkultur?

Alarm 112

Mystisk tyveri af landsbys bogautomat: Den er tung, stort set værdiløs og pist væk

Aarhus For abonnenter

Holy shit: Stiften tjekker byens automatiske toiletter -  sarte sjæle bedes klikke på en anden artikel

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Sport

Skæbnekamp for Odder-knægt tirsdag: En sejr vil gøre medaljechancen meget større

Østjylland

Massakre på naturen: Hvad skete der lige med de vilde blomster, der gjorde mig glad på mine gåture?

Debat For abonnenter

Rådmand og politi må finde en løsning på balladen på Aarhus Ø

Erhverv

Var på fallittens rand: Århusiansk spilfirma sælger for halv milliard kroner

Aarhus For abonnenter

Se her, Aarhus: I Odder findes det gode eksempel på et godt liv som voksen-handicappet

Aarhus

Kedelig førsteplads: Aarhus topper corona-barometer

Annonce