Annonce
Aarhus

Rockstjerner kom forbi: Fornem pris til særligt vaskeri

Lau Højen (midt) og resten af Carpark North gav en hånd med, da de tirsdag uddelte Muskelsvindfondens Plads til forskelle-pris og en check på 150.000 kroner til Foreningen Vaskeriet i Brabrand, hvor mennesker med udviklingshandicap kan træne sociale kompetencer og det at være på en arbejdsplads. Foto: Andreas Bang Kirkegaard
Annonce

AARHUS: Det ikke hver dag at Foreningen Vaskeriet i Brabrand får besøg af rockstjerner. Ikke desto mindre var det tilfældet, da Carpark North tidligere på ugen kiggede forbi for at overrække Muskelsvindfondens Plads til forskelle-pris.

Vaskeriet driver et fællesvaskeri i Brabrand Boligforening. Her bliver mennesker med udviklingshandicap en del af et arbejdsfællesskab, hvor de får trænet deres sociale kompetencer og arbejdsevner gennem deres arbejde, og på den måde udvikler de både mod og evner til at finde sig til rette og trives på en arbejdsplads.

- Vaskeriet gør en stor forskel i lokalområdet ved Brabrand, fordi vaskeriet er med til at skubbe til fordomme om, hvad mennesker med udviklingshandicap kan og ikke kan. Fællesskabet er ikke en utopisk tanke, men noget vi kan skabe sammen, for vi indeholder alle noget, der samler os. Og Vaskeriet viser vejen for, hvordan vi skaber et mangfoldigt fællesskab, hvor alle er med - og det skal de hyldes for. Alle er forskellige, men sammen er vi mere, siger Carpark North-forsanger Lau Højen i en pressemeddelelse.

Annonce

Pris på 150.000 kroner

Med prisen følger 150.000 kroner som skal gå til at udvikle Vaskeriets arbejde, så flere kan blive en del af fællesskabet.

- Det er den fineste pris, som vi er så taknemmelige for at modtage, fordi Vaskeriet netop er et fællesskab med plads til forskelle. Her ser vi først og fremmest mennesket – og ikke handicappet. Vaskeriet er mere end bare en vaskeservice; det er også et fællesskab for beboerne i Søvangen og hele lokalområdet, udtaler initiativtagerne Pia Stabell og Katrine Knudsen.

Det er fjerde gang, Plads til forskelle-prisen uddeles af Muskelsvindfonden. Pengene er i år indsamlet i et samarbejde mellem Carpark North, tøjfirmaet VRS, radiostationen NOVA og koncertkaravanen Grøn i forbindelse med sommerens koncerter.

Over 50 kandidater var indstillet til prisen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus For abonnenter

Hætteklædte tyveknægte på båd skaber utryghed på Aarhus Ø

Annonce