Annonce
Sport

Rod, fight og et enkelt lysglimt

Christian Nissen blev matchvinder for Aarhus Fremad i onsdagens lokalopgør mod VSK Aarhus. Arkivfoto: Ole Nielsen.
Onsdagens lokalopgør mellem VSK Aarhus og Aarhus Fremad var ikke den kønneste fodboldkamp, men fandt alligevel en vinder til sidst, da hjemmeholdets målmand lavede en fejl.

FODBOLD: Det var et lokalopgør, som de ofte er. Intenst, men ikke særlig velspillet. De mange fremmødte på Vejlby Stadion må også have taget sig selv i et gab eller to undervejs i første halvleg, som i perioder var gabende kedsommelig. Faktisk skulle der gå 38 minutter før man så den første rigtige chance. Et godt spark fra distancen fra VSK Aarhus, tvang Aarhus Fremads islandske målmand ud i fuld længde for at holde måltavlen på status quo.

- Det gode ved sådan en første halvleg er, at det kun kan blive bedre i anden halvleg, lød det fra en tilskuer i pausen.

Og selvom det ikke blev voldsomt meget bedre, så blev det lidt mere underholdende. Specielt efter en times spil, hvor gæsterne fra Riisvangen lukrerede på en fejl fra værternes målmand.

Keeperen havde bevæget sig lidt for langt ud i sit eget felt med bolden og blev så presset i afleverings-øjeblikket, at han sendte bolden lige op i fødderne på Aarhus Fremads angriber Christian Nissen, som uden den store betænkningstid sparkede direkte på kassen.

Bolden sejlede over VSK-målmanden og ind i netmaskerne.

Målet blev det eneste i kampen, men det burde have fået et par følgere.

Bagud 0-1 rykkede værterne længere frem på banen, tog mere initiativ, og det gav en række omstillinger til modstanderholdet, hvor især Fremads Frederik Høgh burde have scoret og lukket opgøret endegyldigt.

I stedet var hjemmeholdet tæt på at få det ene point til allersidst. Et godt forsøg endte dog i sidenettet.

VSKs cheftræner Jens Gjesing var også tilfreds med det, hans spillere leverede på banen, men han ville gerne have haft et point ud af det.

- Jeg er tilfreds med præstationen. Vi forærede bare minimum et point væk i dag. Sådan er gamet. Det er 2. division det her. Jeg synes, at vi var det bedste hold. Det var ikke markant, men når jeg gør tingene op, så synes jeg, at vi så stærkest ud på mange parametre. Mange af vores spillere har spillet sammen i tre fire uger, mens flere af Fremads har spillet sammen i tre år. Det skal ikke være en undskyldning, men det understreger, at vi leverede en god indsats. I princippet var det en 0-0 kamp. Desværre gav vi i et mål væk, men vi er nødt til at komme videre og give et skulderklap til vores målmand. Der var mange gode ting at tage med fra i dag, sagde træneren.

Den vindende træner fra Aarhus Fremad, Morten Mølkjær, roste også sin modstander.

- Jeg synes, at VSK Aarhus har stor ære af kampen. Det er ikke bare et oprykkerhold. De har noget power og er godt taktisk forberedte. Det skal de have ros for, sagde Aarhus Fremads cheftræner og fortsatte:

- Vi skulle have lukket kampen til både to og tre nul. Jeg synes, at det var en rigtig grim kamp, men det var et rigtigt lokalopgør. De her midtugekampe er sindssygt hårde for 2. divisionsspillere. De mangler de her 10 procents overskud, som der er i weekenden, hvor de ikke har været på arbejde. Derfor er det også stærkt at vinde alligevel, sagde han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tilbagegang til det bedre

Der er ingen grund til at ærgre sig eller græde over, at der bliver lånt færre bøger på bibliotekerne i Aarhus end tidligere - hvis nogen skulle komme på den tanke. For der er masser af folk på bibliotekerne. De henter viden, lærdom eller erfaring på andre måder end ved at slæbe bøger med hjem. De låner også stadig bøger, bare lidt færre end tidligere. De nye tider er såmænd bedre end de gamle. For mulighederne for at finde det, man har brug for, er øget betydeligt. Selvfølgelig står bibliotekerne ligesom andre, der opererer med trykte ting, i et vadested. For ingen ved, om den trykte verden helt forsvinder. Det gør den næppe. Under alle omstændigheder har elektronikken helt forandret vores verden, oftest til det bedre, ja, selv i lande, der gerne vil bestemme, hvad deres indbyggere skal tro og mene, må magthaverne give op. Det er nemt at finde oplysninger og nemt at komme ud med sine budskaber. Både det århusianske hovedbibliotek Dokk1 og de 18 lokale biblioteker låner stadig bøger ud, så på den front har de en mission, men de er også blevet så meget andet. For eksempel et sted, hvor man henter elektroniske oplysninger på computeren. Der ydes også borgerservice, og så har især Dokk1 fået en hel stribe af nye, velfungerende funktioner. Både det sted og lokalbibliotekerne er blevet mødesteder, og det var helt genialt, da Dokk1 fandt ud af at lave aftaler på forhånd med foreninger, som nu har mødested i den grå diamant på havnefronten. Flere end 100 foreninger har deres faste mødested der, hvor de ikke alene har plads, men også adgang til mange funktioner, som de har brug for i forbindelse med foreningsarbejdet. Dokk1 er også blevet et sted, hvor studerende går hen for at læse og arbejde sammen to eller flere i grupper og en legeplads for forældre med mindre børn. Det er virkelig blevet et multikulturelt hus med en god atmosfære og brugbare platforme. At omkring 1,2 millioner hvert år besøger huset vidner om dets værdi. Og så gør det ikke så meget, at de færreste kommer for at låne bøger.

Danmark

Få overblikket: Det kæmper borgmestrene om i slag om milliarder

Kultur For abonnenter

Krig og nye gæster påvirker hverdagen på Badehotellet: Sæson 7 balancerer fermt mellem feelgood og mere alvorsfulde takter

Annonce