Annonce
Navne

Roer fylder 30 år - med blikket rettet mod OL i Tokyo

René Holten Poulsen er seksdobbelt europamester og tredobbelt verdensmester, mens det er blevet til sølv ved OL. Foto: Linda Kastrup/Ritzau Scanpix

René Holten Poulsen er Danmarks bedste mandlige kajakroer. I 2018 vandt han sin syvende VM-medalje. Onsdag 28. november fylder han 30 år.

Annonce

Sygdom og græs i vandet satte i 2016 en stopper for det, der skulle have været en medaljetriumf for René Holten Poulsen ved OL i Rio. Den bomstærke kajakroer, der onsdag 28. november fylder 30 år, var dengang udråbt som Danmarks nok største medaljefavorit. Primært på baggrund af det hav af medaljer, han gennem årene havde skovlet ind - og stadig skovler ind.

Men han måtte nøjes med en skuffende sjetteplads i 1000 meter enerkajak og indfriede hverken sine egne eller omgivelsernes forventninger. Forventningerne, der ikke var kommet ud af det blå.

Holten Poulsen er uddannet tømrer, men i 2011 indgik han en sponsorkontrakt med Red Bull. Den betød, at han kunne fokusere på at være roer på fuld tid.

- Det er ikke sådan, at jeg kører rundt i en eller anden luksusslæde eller lever det fede liv, sagde han dengang til DR Sporten.

Kontrakten gjorde dog drømmene og målene endnu mere realistiske for stortalentet, der tre år forinden havde vundet OL-sølv i Beijing som 19-årig med makkeren Kim Wraae Knudsen.

Karrieren tog fart, og det ene mesterskab tog det andet. Kajakroerens cv tæller foruden OL-medaljen tre verdensmesterskaber og i alt syv VM-medaljer. Han er også seksdobbelt europamester og har i alt 20 EM-medaljer.

Men hverken OL i 2012 eller 2016 kastede medaljer af sig. Derfor sadlede roeren om og mindede sig selv om, at der er et liv uden for kajakken. Han har dog ikke tabt fokus af den grund. Blikket er stift rettet mod succes ved OL i 2020 i Tokyo. Og oprejsning fra fiaskoen i Rio.

- Til sidst nåede jeg dog frem til, at jeg ikke vil forlade sporten med så dårligt et resultat. Jeg vil rette op på det, så jeg kan sige, at jeg er tilfreds med det, jeg har gjort, når jeg engang stopper, sagde han til Ritzau i 2017.

Rene Holten Poulsen har også optrådt i forskellige sammenhænge uden for sportsverdenen. Han har blandt andet medvirket i "Vild med dans" og flere andre tv-programmer.

Kajakroeren har dannet par med svømmer og OL-guldvinder Pernille Blume ad flere omgange.

René Holten Poulsen

Født 28. november 1988 i Nykøbing Falster.Vandt som 19-årig OL-sølv og VM-guld i toerkajak sammen med Kim Wraae.

Fortsatte herefter karrieren primært i enerkajak og har vundet et væld af medaljer ved OL, VM og EM - bl.a. dobbelt verdensmesterskab på 1.000 og 500 meter.

Ved OL 2012 deltog han både i firerkajak på 1.000 meter sammen med Kim Wraae, Emil Stær og Kasper Bleibach samt i enerkajak.

Optaget i Kraks Blå Bog.

Deltog i tv-konkurrencen "Vild med Dans" i 2017, hvor han endte på en syvendeplads.

Annonce
Annonce
Aarhus

Militærpolitibetjent død i tjenesten

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

AGF-træner klar til sølv-brag: Det er jo helt vildt, at vi står her og nu kun er to point efter FCK

Aarhus

Sommerjazzen er i fuld sving

Annonce