Annonce
Navne

Roer fylder 30 år - med blikket rettet mod OL i Tokyo

René Holten Poulsen er seksdobbelt europamester og tredobbelt verdensmester, mens det er blevet til sølv ved OL. Foto: Linda Kastrup/Ritzau Scanpix

René Holten Poulsen er Danmarks bedste mandlige kajakroer. I 2018 vandt han sin syvende VM-medalje. Onsdag 28. november fylder han 30 år.

Sygdom og græs i vandet satte i 2016 en stopper for det, der skulle have været en medaljetriumf for René Holten Poulsen ved OL i Rio. Den bomstærke kajakroer, der onsdag 28. november fylder 30 år, var dengang udråbt som Danmarks nok største medaljefavorit. Primært på baggrund af det hav af medaljer, han gennem årene havde skovlet ind - og stadig skovler ind.

Men han måtte nøjes med en skuffende sjetteplads i 1000 meter enerkajak og indfriede hverken sine egne eller omgivelsernes forventninger. Forventningerne, der ikke var kommet ud af det blå.

Holten Poulsen er uddannet tømrer, men i 2011 indgik han en sponsorkontrakt med Red Bull. Den betød, at han kunne fokusere på at være roer på fuld tid.

- Det er ikke sådan, at jeg kører rundt i en eller anden luksusslæde eller lever det fede liv, sagde han dengang til DR Sporten.

Kontrakten gjorde dog drømmene og målene endnu mere realistiske for stortalentet, der tre år forinden havde vundet OL-sølv i Beijing som 19-årig med makkeren Kim Wraae Knudsen.

Karrieren tog fart, og det ene mesterskab tog det andet. Kajakroerens cv tæller foruden OL-medaljen tre verdensmesterskaber og i alt syv VM-medaljer. Han er også seksdobbelt europamester og har i alt 20 EM-medaljer.

Men hverken OL i 2012 eller 2016 kastede medaljer af sig. Derfor sadlede roeren om og mindede sig selv om, at der er et liv uden for kajakken. Han har dog ikke tabt fokus af den grund. Blikket er stift rettet mod succes ved OL i 2020 i Tokyo. Og oprejsning fra fiaskoen i Rio.

- Til sidst nåede jeg dog frem til, at jeg ikke vil forlade sporten med så dårligt et resultat. Jeg vil rette op på det, så jeg kan sige, at jeg er tilfreds med det, jeg har gjort, når jeg engang stopper, sagde han til Ritzau i 2017.

Rene Holten Poulsen har også optrådt i forskellige sammenhænge uden for sportsverdenen. Han har blandt andet medvirket i "Vild med dans" og flere andre tv-programmer.

Kajakroeren har dannet par med svømmer og OL-guldvinder Pernille Blume ad flere omgange.

Annonce

René Holten Poulsen

Født 28. november 1988 i Nykøbing Falster.Vandt som 19-årig OL-sølv og VM-guld i toerkajak sammen med Kim Wraae.

Fortsatte herefter karrieren primært i enerkajak og har vundet et væld af medaljer ved OL, VM og EM - bl.a. dobbelt verdensmesterskab på 1.000 og 500 meter.

Ved OL 2012 deltog han både i firerkajak på 1.000 meter sammen med Kim Wraae, Emil Stær og Kasper Bleibach samt i enerkajak.

Optaget i Kraks Blå Bog.

Deltog i tv-konkurrencen "Vild med Dans" i 2017, hvor han endte på en syvendeplads.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Århusiansk syrienkriger anholdt ved ankomst til Danmark

Læserbrev

Læserbrev: Socialdemokratiet vil gerne være med

Socialdemokratiet ønsker naturligvis at være med til at præge udviklingen i Odder Kommune. Derfor er vi også næsten hvert år med i budgetforlig. Desværre ikke i år. Det, der skiller, er især grønthøstermetoden forklædt som "hverdagseffektiviseringer", manglende satsning på grøn og bæredygtig udvikling og detailstyring på fagområderne. Med detaljerede retningslinjer og puljer udstråler budgetforliget desværre mistillid til medarbejderne. Det er New Public Management og djøfisering, når det er værst. Hverdagseffektiviseringerne, puljerne og flere eksempler på beslutninger, der ikke føres ud i livet, tegner et billede af en kommune, der er ved at gå i stå. Politikere, der ikke tager ansvar for udviklingsretningen. Og ikke tager ansvar for at rette økonomien op i tide. Ved sidste års budgetlægning blev det vedtaget, at der skulle udarbejdes et udviklingskatalog over mulige smarte investeringer/besparelser. Det er ikke udarbejdet. Ved 2. behandling af budgettet argumenterede borgmesteren for, at der ikke er afsat nye penge til energibesparende foranstaltninger, fordi penge i sidste års budget ikke er brugt. Eksempler blandt flere på manglende tempo og vilje til at udføre byrådets beslutninger. Det hjælper ikke at give forvaltningen skylden, ansvaret ligger entydigt hos borgmesteren. Manglerne i forhold til grøn og bæredygtig udvikling har fået mindre opmærksomhed. Lone Jakobi trak forskellen op således: "Sølle halvanden millioner kroner har I fundet til grøn og bæredygtig omstilling i Odder Kommune - over fire år! (...) Men derfra, da finder I ingenting. Som i absolut ingenting. Og I stopper endda det vigtige arbejde med energirenoveringer." Til sammenligning har Socialdemokratiet i sit budgetforslag fundet otte millioner kroner. Socialdemokratiet vil gerne tilbage til samarbejde over midten. Men det forudsætter, at borgmesteren leverer på byrådets beslutninger og herunder ikke mindst det omstillingskatalog, som også hans forligspartnere har bestilt. Der er brug for seriøs prioritering og handling, hvis vi skal rette op på både økonomi og kernevelfærd og samtidig bidrage til en grøn og bæredygtig udvikling.

AGF

Målfest, sejr og ny optimisme: Her er hele dækningen af AGF-Sønderjyske

Annonce