Annonce
Navne

Roer fylder 30 år - med blikket rettet mod OL i Tokyo

René Holten Poulsen er seksdobbelt europamester og tredobbelt verdensmester, mens det er blevet til sølv ved OL. Foto: Linda Kastrup/Ritzau Scanpix

René Holten Poulsen er Danmarks bedste mandlige kajakroer. I 2018 vandt han sin syvende VM-medalje. Onsdag 28. november fylder han 30 år.

Sygdom og græs i vandet satte i 2016 en stopper for det, der skulle have været en medaljetriumf for René Holten Poulsen ved OL i Rio. Den bomstærke kajakroer, der onsdag 28. november fylder 30 år, var dengang udråbt som Danmarks nok største medaljefavorit. Primært på baggrund af det hav af medaljer, han gennem årene havde skovlet ind - og stadig skovler ind.

Men han måtte nøjes med en skuffende sjetteplads i 1000 meter enerkajak og indfriede hverken sine egne eller omgivelsernes forventninger. Forventningerne, der ikke var kommet ud af det blå.

Holten Poulsen er uddannet tømrer, men i 2011 indgik han en sponsorkontrakt med Red Bull. Den betød, at han kunne fokusere på at være roer på fuld tid.

- Det er ikke sådan, at jeg kører rundt i en eller anden luksusslæde eller lever det fede liv, sagde han dengang til DR Sporten.

Kontrakten gjorde dog drømmene og målene endnu mere realistiske for stortalentet, der tre år forinden havde vundet OL-sølv i Beijing som 19-årig med makkeren Kim Wraae Knudsen.

Karrieren tog fart, og det ene mesterskab tog det andet. Kajakroerens cv tæller foruden OL-medaljen tre verdensmesterskaber og i alt syv VM-medaljer. Han er også seksdobbelt europamester og har i alt 20 EM-medaljer.

Men hverken OL i 2012 eller 2016 kastede medaljer af sig. Derfor sadlede roeren om og mindede sig selv om, at der er et liv uden for kajakken. Han har dog ikke tabt fokus af den grund. Blikket er stift rettet mod succes ved OL i 2020 i Tokyo. Og oprejsning fra fiaskoen i Rio.

- Til sidst nåede jeg dog frem til, at jeg ikke vil forlade sporten med så dårligt et resultat. Jeg vil rette op på det, så jeg kan sige, at jeg er tilfreds med det, jeg har gjort, når jeg engang stopper, sagde han til Ritzau i 2017.

Rene Holten Poulsen har også optrådt i forskellige sammenhænge uden for sportsverdenen. Han har blandt andet medvirket i "Vild med dans" og flere andre tv-programmer.

Kajakroeren har dannet par med svømmer og OL-guldvinder Pernille Blume ad flere omgange.

Annonce

René Holten Poulsen

Født 28. november 1988 i Nykøbing Falster.Vandt som 19-årig OL-sølv og VM-guld i toerkajak sammen med Kim Wraae.

Fortsatte herefter karrieren primært i enerkajak og har vundet et væld af medaljer ved OL, VM og EM - bl.a. dobbelt verdensmesterskab på 1.000 og 500 meter.

Ved OL 2012 deltog han både i firerkajak på 1.000 meter sammen med Kim Wraae, Emil Stær og Kasper Bleibach samt i enerkajak.

Optaget i Kraks Blå Bog.

Deltog i tv-konkurrencen "Vild med Dans" i 2017, hvor han endte på en syvendeplads.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Parkering i Skejby: Gylden mulighed for at få parkering til at fungere

En arbejdsplads med næsten 9.734 medarbejdere samlet på et areal, der svarer til cirka 500 parcelhusgrunde. Det er ikke svært at forestille sig, at det vil give problemer på mange forskellige områder. Men når det drejer sig om selve en af grundpillerne i vores velfærdssamfund; nemlig et sygehus, så tillader vi faktisk ikke, at der er alt for mange problemer. Så forventer vi - alle vi skatteborgere - at tingene bare kører efter en snor, der hverken knækker eller flosser det mindste. Men sådan er det selvfølgelig ikke i virkelighedens verden og slet ikke, når sygehuset er Aarhus Universitetshospital, der siden den tankemæssige fødsel har oplevet at få fjernet millioner og atter millioner af kroner, så det har meget svært ved at leve op til betegnelsen et supersygehus. Aarhus Universitetshospital er ét af de absolut bedste sygehuse i Danmark med nogle af de absolut bedste indenfor deres fag og specialer. Ingen tvivl om det. Men de senere år har Aarhus Universitetshospital fået et ry for også at være mangelfuldt og problemfyldt. Ikke på grund af personalet, men på grund af en økonomi og nogle økonomiske krav fra stat, der gør, at der alt for ofte har været sparerunder, nedskæringer og omorganiseringer. Samtidig har hospitalet kæmpet for at blive færdigbygget med de forsinkelser og fejl, som - desværre - alt for ofte er på store byggerier i Danmark. Nu står sygehuset færdigbygget, men der er stadig mulighed for forbedringer. Især på parkeringsområdet, som vi beskrev i mandagsudgaven af Århus Stiftstidende. Det har sygehusets ledelse, Region Midtjylland og Aarhus Kommune endelig erkendt og har derfor bedt konsulentvirksomheden Cowi om at udtænke noget bedre og langt mere funktionelt end det eksisterende. Som en - heldigvis - sjælden bruger af Aarhus Universitetshospital er det ikke svært at pege på skiltningen, som et forbedringspunkt. Ikke så meget antallet af skilte, mere størrelse og selve indholdet. Som ansat ved man godt, hvor man skal hen. Som indlagt er det mere eller mindre ligegyldigt, da andre oftest afleverer én. Som pårørende og gæst er man straks mere udfordret. Men hospitalet er førdigbygget og parkeringspladserne er lavet, så nu kan Cowi studere det adfærdsmønster, vi bilister har, når vi ankommer til et sygehus. Cowi har alle muligheder for at lave en analyse, der helt ned til de enkelte pladser kan optimere det for både ansatte og pårørende, så begge grupper får optimale parkeringsforhold tæt på supersygehuset. Alt andet vil være ærgerligt.

112

Politiaktion på Ringgadebroen afsluttet: Ung kvinde stod på ydersiden af broen

Sport

Kyniske Skjern vandt for syvende kamp i træk over Århus Håndbold

Annonce