Annonce
112

Større rokade i S rykker rundt på magten

Borgmester Jacob Bundsgaard har gjort det klart, hvad rangordenen er i den socialdemokratiske byrådsgruppe efter at socialrådmand Kristian Würtz er udnævnt til 1. viceborgmester. Foto: Hans Petersen
Lone Hindø tilbage som medlem af magistraten, mens Kristian Würtz bliver 1. viceborgmester i større rokade i Socialdemokratiet.

AARHUS: Socialdemokratiet i Aarhus laver en større intern rokade og rykker rundt på magten i byrådsgruppen, efter at Camilla Fabricius er blevet valgt til Folketinget og derfor må forlade Aarhus Byråd.

Ved rokaden rykker en erfaren politiker tilbage i magistraten, idet den tidligere rådmand, Lone Hindø, får Socialdemokratiets ledige plads som menigt medlem. Ved samtidig at blive ny gruppeformand i den socialdemokratiske byrådsgruppe rykker Lone Hindø op i geledderne og bliver en del af Socialdemokratiets lokale ledelse sammen med borgmester Jacob Bundsgaard, rådmand Kristian Würtz, politisk ordfører Anders Winnerskjold og partiets lokalformand Morten Pless.

- Jeg er glad for, at Lone Hindø har sagt ja til at træde ind som gruppeformand og samtidig bliver en del af gruppens ledelse. Lone har stor politisk og ledelsesmæssig erfaring, siger borgmester Jacob Bundsgaard i en pressemeddelelse.

Annonce
Lone Hindø er tilbage i magistraten - nu som menigt medlem. Og bliver som ny gruppeformand samtidig en del af den socialdemokratiske ledelse. Foto: Kim Haugaard

Fristet til genvalg

Lone Hindø, 70 år, blev efter 16 års pause fra lokalpolitik og ved udgangen af sit arbejdsliv som præst, fristet til at genopstille ved kommunalvalget i 2017, hvor hun blev genvalgt med 1.130 personlige stemmer.

Hun var i 1986 det første kvindelige medlem af magistraten. Dengang valgt for SF og først som rådmand for el, vand, varme og kollektiv trafik og senere som rådmand for skole- og kulturområdet.

Lone Hindøs genindtræden i magistraten sker efter at Socialdemokraterne nu må sige farvel til Camilla Fabricius, der fik 6.505 personlige stemmer ved folketingsvalget og dermed bliver den tredje socialdemokrat fra Aarhus på tinge sammen med Nicolai Wammen og Jens Joel.

Würtz med styrket mandat

Foruden Lone Hindøs nye poster bliver socialrådmand Kristian Würtz nu 1. viceborgmester. Würtz er i forvejen nummer to i den socialdemokratiske rangorden. Og selv om udnævnelsen mest består i at vikariere for borgmesteren, når denne er til KL-møder eller af anden grund ikke kan passe de formelle borgmesterpligter, ligger der også et signal fra Socialdemokratiet i, at rangordenen står ved magt.

Kristian Würtz får så at sige styrket sit mandat og skulle Jacob Bundsgaard få forfald i borgmesterjobbet eller engang blive fristet sige ja til en ministerpost, er Kristian Würtz partiets næste bud på en borgmester.

Som bekendt fik Camilla Fabricius flere stemmer end Kristian Würtz ved sidste kommunalvalg, og alligevel blev han rådmand, mens hun i stedet blev betalt med en række poster, der altså nu fordeles videre. Men nu er ordenen så at sige genoprettet.

Foruden de to indeholder den omfattende konstituering hos Socialdemokraterne følgende rokader:

  • Anette Poulsen bliver formand for økonomiudvalget.
  • Steen Bording Andersen bliver ny næstformand i byrådsgruppen.
  • Anders Winnerskjold bliver formand for Bæredygtighedsudvalget.
  • Louise Lindskrog bliver formand for Integrationsudvalget.
  • Peder Udengaard overtager Lone Hindøs plads i udvalget for Sociale Forhold og Beskæftigelse.
  • Ali Nuur indsuppleres i byrådet og træder ind i udvalget for Sundhed og Omsorg, hvor Peder Udengaard udtræder.
  • Hüseyin Arac overtager Camilla Fabricius’ plads i KL’s Børne- og Undervisnings-udvalg.

- Camilla har varetaget mange poster i den socialdemokratiske byrådsgruppe i Aarhus - derfor har det krævet en større rokade at få posterne til at gå op. Jeg mener, at den nye konstituering viser, at vores gruppe består af stærke og dygtige politikere, som kan løfte opgaverne i Aarhus Byråd. Vi glæder os til stadig at arbejde tæt sammen med Camilla, når hun skal være med til at varetage Aarhus’ interesser på Christiansborg, siger borgmester Jacob Bundsgaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Anden brøler fra myndighederne: Derfor må udskældt omskæringlæge fortsætte

Leder For abonnenter

Parkering i Skejby: Gylden mulighed for at få parkering til at fungere

En arbejdsplads med næsten 9.734 medarbejdere samlet på et areal, der svarer til cirka 500 parcelhusgrunde. Det er ikke svært at forestille sig, at det vil give problemer på mange forskellige områder. Men når det drejer sig om selve en af grundpillerne i vores velfærdssamfund; nemlig et sygehus, så tillader vi faktisk ikke, at der er alt for mange problemer. Så forventer vi - alle vi skatteborgere - at tingene bare kører efter en snor, der hverken knækker eller flosser det mindste. Men sådan er det selvfølgelig ikke i virkelighedens verden og slet ikke, når sygehuset er Aarhus Universitetshospital, der siden den tankemæssige fødsel har oplevet at få fjernet millioner og atter millioner af kroner, så det har meget svært ved at leve op til betegnelsen et supersygehus. Aarhus Universitetshospital er ét af de absolut bedste sygehuse i Danmark med nogle af de absolut bedste indenfor deres fag og specialer. Ingen tvivl om det. Men de senere år har Aarhus Universitetshospital fået et ry for også at være mangelfuldt og problemfyldt. Ikke på grund af personalet, men på grund af en økonomi og nogle økonomiske krav fra stat, der gør, at der alt for ofte har været sparerunder, nedskæringer og omorganiseringer. Samtidig har hospitalet kæmpet for at blive færdigbygget med de forsinkelser og fejl, som - desværre - alt for ofte er på store byggerier i Danmark. Nu står sygehuset færdigbygget, men der er stadig mulighed for forbedringer. Især på parkeringsområdet, som vi beskrev i mandagsudgaven af Århus Stiftstidende. Det har sygehusets ledelse, Region Midtjylland og Aarhus Kommune endelig erkendt og har derfor bedt konsulentvirksomheden Cowi om at udtænke noget bedre og langt mere funktionelt end det eksisterende. Som en - heldigvis - sjælden bruger af Aarhus Universitetshospital er det ikke svært at pege på skiltningen, som et forbedringspunkt. Ikke så meget antallet af skilte, mere størrelse og selve indholdet. Som ansat ved man godt, hvor man skal hen. Som indlagt er det mere eller mindre ligegyldigt, da andre oftest afleverer én. Som pårørende og gæst er man straks mere udfordret. Men hospitalet er førdigbygget og parkeringspladserne er lavet, så nu kan Cowi studere det adfærdsmønster, vi bilister har, når vi ankommer til et sygehus. Cowi har alle muligheder for at lave en analyse, der helt ned til de enkelte pladser kan optimere det for både ansatte og pårørende, så begge grupper får optimale parkeringsforhold tæt på supersygehuset. Alt andet vil være ærgerligt.

Aarhus For abonnenter

Omdiskuteret plejecenter skal forblive privat: Aarhus Kommune vil give firma flere år som boss i Bøgeskovhus

Danmark For abonnenter

Skandalelæge sagde det var mavesyre: 11 dage senere fødte Kristine sin døde søn

Annonce