Annonce
Sport

Rolig Veje efter Århus-uro: - Jeg ved ikke hvordan det skulle påvirke mig

Erik Veje Rasmussen forlængede for nylig sin kontrakt i Århus Håndbold med yderligere to sæsoner udover den nuværende. Arkivfoto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix
På trods af kontroverser og kommende klubskifter, er Nikolaj Læsø og Anders Kragh Martinusen stadig en del af holdet i Århus Håndbold.

HÅNDBOLD: Inden for de seneste måneder har Århus Håndbold af to omgange været ramt af uro.

Først var det Nikolaj Læsø, der var "meget skuffet" over, at klubben ikke havde overholdt aftaler, og at "setuppet omkring klubben, ikke var det, han var blevet lovet". Derfor ville han gerne ud af sin kontrakt. Det fik han ikke lov til, men det er senere meldt ud, at han skifter til de forsvarende danske mestre Aalborg Håndbold efter sæsonen.

Og så er der Anders Kragh Martinusen. Ud af det blå var han taget af holdkortet til en udekamp mod Ribe-Esbjerg. Det var eftersigende fordi han og Læsø til en vis grad havde isoleret sig fra resten af holdet og havde stillet spørgsmålstegn ved cheftræner Erik Veje Rasmussens træningsmetoder. Martinusen er også færdig i Aarhus efter denne sæson, da han allerede er blevet præsenteret i Fredericia. Han er dog blevet benådet og er igen en del af kampene i resten af sæsonen.

Og tilbage står så netop Erik Veje Rasmussen. I gang med sin 17. sæson i klubben har han allerede grebet til nye metoder. Det var ifølge ham selv første gang i hans 20 år som træner, at han stak hånden ned i den disciplinære myretue og gav en straf som den til Anders Kragh Martinusen.

Annonce

Klubskifter er naturlige i en klub som Århus Håndbold

Hvordan påvirker det dig, når Nikolai Læsø og Anders Kragh Martinusen agerer som de gør med den uro, der er fulgt med?

- Det, der var uro omkring, var ikke selve klubskifterne. Det er fuldstændig naturligt, når vi ligger, som vi gør, at vi er og bliver en mellemstation, og at spillene vokser ud herfra. Jeg ved ikke, hvordan det skulle påvirke mig. Jeg er i princippet glad, hver gang en spiller hæver sit niveau.

Klubskifter i Århus Håndbold er selvfølgelig naturligt, men det er vel ikke naturligt når en udtalelse som Nikolaj Læsøs følger med?

- De ting, der har været på tv (TV2, red.) omkring Nikolaj Læsø gider jeg ikke tale mere om, og jeg ved ikke, hvordan jeg kan tilføje mere omkring det. Havde du spurgt mig, da sagen var på sit højeste, havde jeg gladeligt svaret. Vi er videre, nu fungerer det hele rigtig fint, der er optimisme i truppen, og vi har lige vundet over Kolding. Det er et overstået kapitel.

Du er kendt for en ledelsesstil, hvor man kan snakke om tingene og ikke for at du er autoritær. Hvorfor er det vigtigt?

- Vi taler hele tiden om tingene. Når man laver nogle systemer og afleveringer, er man hele tiden nødt til at tale om tingene, og der vil altid være en udveksling og en dialog. Det foregår hele tiden.

- Så har der i løbet af mine mange år været nogle spillere, der havde behov for at få ridset alt op, og det er der jo ikke altid tid til i træningerne. Sådan er det, og så må man snakke med dem bagefter. Hvis noget ikke fungerer i en trup, er man nødt til at snakke om det. Man sidder ikke på afstand og leder mennesker, ligesom man gør i en virksomhed, siger Erik Veje Rasmussen.

Han og Århus Håndbold skal i kamp onsdag aften, hvor de møder Bjerringbro-Silkeborg i Jysk Arena i Silkeborg. Århus ligger for tiden nummer ti i herrehåndboldligaen, midtjyderne nummer fem.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kunstværk er vigtigere end kunstkøn

Lad os bare slå det fast fra start: ja, der er stadig åbenlyse udfordringer med ligestilling i dagens Danmark. Det er der på mange områder, og på mange områder er der heldigvis også bevægelser mod mere ligestilling. Måske ikke på alle områder, og måske er der heller ikke lige meget fart i bevægelserne mod det bedre, men der er bevægelse mange steder. Et af de steder er i kunstens verden, og seneste eksempel er hentet i hovedstaden, hvor Københavns Kommune har et udvalg; Rådet for Visuel Kunst, der støtter og køber kunst af "høj kvalitet" (som der står skrevet på kommunens hjemmeside) Rådet for Visuel Kunst køber kunst til kommunens mange institutioner og kontorer og har nu besluttet, at der fremover skal være kønskvoter på den kunst, som Københavns Kommune køber. Det vil sige, at der fra nu af skal være en kønslig ligefordeling mellem de indkøbte værker. At kunstnerens køn skal være et parameter, når der købes et kunstværk. Men måske burde Rådet for Visuel Kunst vende øjnene 180 grader og kigge nærmere på kønsfordelingen blandt dem selv. Der er nemlig otte medlemmer af rådet, hvoraf kun to er kvinder. De seneste seks år har rådets seks mænd og to kvinder købt 190 kunstværker, hvoraf 109 er udført af en mand, og 81 er udført af en kvinde. Det er ikke kønslig ligefordeling til sidste decimal, men det er vel ikke et udtryk for et kønsligt fravalg af kvinder. Havde den kønslige fordeling af kunstværker været mere lige, hvis rådet havde været mere lige kønsfordelt? Måske. Måske ikke. Men når det drejer sig om kunst, så bør kunstnerens køn ikke spille nogen rolle overhovedet. Kunstværket er vigtigere end kunstnerens køn, og selv om intentionen bag beslutningen om et ligeligt kønsfordelt indkøb af kunstværker er prisværdig, så er beslutningen også latterlig, netop fordi den siger, at kønnet er vigtigere end værket - og hvorfor så købe værket? Nu risikerer Københavns Kommune at købe kunstværker af "mindre høj kvalitet", fordi der er truffet en beslutning om kønslig ligefordeling, og dermed kommer kunsten i anden række. Det er vel ikke meningen.

Danmark

Sådan undgår du at få coronavirus: Tag bare til Norditalien, men kram ikke en italiener

Aarhus

En stemning af første skoledag: 169 århusianere havde en fest med at blive danske statsborgere

Aarhus For abonnenter

Vandchef vil forebygge katastrofer: Ønsker flere engsøer ved Aarhus

Annonce