Annonce
Sport

Rolig Veje efter Århus-uro: - Jeg ved ikke hvordan det skulle påvirke mig

Erik Veje Rasmussen forlængede for nylig sin kontrakt i Århus Håndbold med yderligere to sæsoner udover den nuværende. Arkivfoto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix
På trods af kontroverser og kommende klubskifter, er Nikolaj Læsø og Anders Kragh Martinusen stadig en del af holdet i Århus Håndbold.
Annonce

HÅNDBOLD: Inden for de seneste måneder har Århus Håndbold af to omgange været ramt af uro.

Først var det Nikolaj Læsø, der var "meget skuffet" over, at klubben ikke havde overholdt aftaler, og at "setuppet omkring klubben, ikke var det, han var blevet lovet". Derfor ville han gerne ud af sin kontrakt. Det fik han ikke lov til, men det er senere meldt ud, at han skifter til de forsvarende danske mestre Aalborg Håndbold efter sæsonen.

Og så er der Anders Kragh Martinusen. Ud af det blå var han taget af holdkortet til en udekamp mod Ribe-Esbjerg. Det var eftersigende fordi han og Læsø til en vis grad havde isoleret sig fra resten af holdet og havde stillet spørgsmålstegn ved cheftræner Erik Veje Rasmussens træningsmetoder. Martinusen er også færdig i Aarhus efter denne sæson, da han allerede er blevet præsenteret i Fredericia. Han er dog blevet benådet og er igen en del af kampene i resten af sæsonen.

Og tilbage står så netop Erik Veje Rasmussen. I gang med sin 17. sæson i klubben har han allerede grebet til nye metoder. Det var ifølge ham selv første gang i hans 20 år som træner, at han stak hånden ned i den disciplinære myretue og gav en straf som den til Anders Kragh Martinusen.

Annonce

Klubskifter er naturlige i en klub som Århus Håndbold

Hvordan påvirker det dig, når Nikolai Læsø og Anders Kragh Martinusen agerer som de gør med den uro, der er fulgt med?

- Det, der var uro omkring, var ikke selve klubskifterne. Det er fuldstændig naturligt, når vi ligger, som vi gør, at vi er og bliver en mellemstation, og at spillene vokser ud herfra. Jeg ved ikke, hvordan det skulle påvirke mig. Jeg er i princippet glad, hver gang en spiller hæver sit niveau.

Klubskifter i Århus Håndbold er selvfølgelig naturligt, men det er vel ikke naturligt når en udtalelse som Nikolaj Læsøs følger med?

- De ting, der har været på tv (TV2, red.) omkring Nikolaj Læsø gider jeg ikke tale mere om, og jeg ved ikke, hvordan jeg kan tilføje mere omkring det. Havde du spurgt mig, da sagen var på sit højeste, havde jeg gladeligt svaret. Vi er videre, nu fungerer det hele rigtig fint, der er optimisme i truppen, og vi har lige vundet over Kolding. Det er et overstået kapitel.

Du er kendt for en ledelsesstil, hvor man kan snakke om tingene og ikke for at du er autoritær. Hvorfor er det vigtigt?

- Vi taler hele tiden om tingene. Når man laver nogle systemer og afleveringer, er man hele tiden nødt til at tale om tingene, og der vil altid være en udveksling og en dialog. Det foregår hele tiden.

- Så har der i løbet af mine mange år været nogle spillere, der havde behov for at få ridset alt op, og det er der jo ikke altid tid til i træningerne. Sådan er det, og så må man snakke med dem bagefter. Hvis noget ikke fungerer i en trup, er man nødt til at snakke om det. Man sidder ikke på afstand og leder mennesker, ligesom man gør i en virksomhed, siger Erik Veje Rasmussen.

Han og Århus Håndbold skal i kamp onsdag aften, hvor de møder Bjerringbro-Silkeborg i Jysk Arena i Silkeborg. Århus ligger for tiden nummer ti i herrehåndboldligaen, midtjyderne nummer fem.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Nyt notat: Flere er blevet smittet ved eid-fester og en begravelse

Aarhus

Tre ud af fire århusianske studerende må blive hjemme i år: Det er pisse surt, fortæller de

Annonce