Annonce
Rejser

Romantik over skyerne: På et hotel i Tjekkiet rykker mange brudepar ind for at få en nat - og en udsigt - de aldrig glemmer

De 23 værelser repræsenterer ikke én bestemt tidsperiode. Når man bestiller værelse, er der automatisk også reserveret bord i restauranten. Foto: Simon Pikous/www.jested.cz
I det nordlige Tjekkiet kan man bo på et hotel i et tårn på toppen af et bjerg, hvorfra der er udsigt ind i Tyskland og Polen.

De færreste får mulighed for at overnatte på en rumstation, men i det nordlige Tjekkiet kan man betale sig til noget, der ligner.

Hotel Ještěd tilbyder 23 værelser i forskellige størrelser og indretninger, og når man kigger ud ad de skråtstillede vinduer, kan man let få fornemmelsen af at befinde sig et stykke over Jordens overflade. Hotellet er nemlig en del af en bygning, som - da den stod færdig - vakte opmærksomhed langt uden for landets grænser. Et tårn, der synes som en forlængelse af det bjerg, Ještěd, som tårnet står på toppen af.

Ud over hotellet er her også restaurant, bar, café og tv-sender. Toppen er 1012 meter over havets overflade, og fra værelserne og restauranten med 360 graders udsigt kan man i klart vejr se ind i både Tyskland og Polen. Nærmeste by er Liberec.

Annonce

Både på nogle af værelserne og i baren kan gæster få en fornemmelse af at være med i en  James Bond-film fra 1960’erne eller 1970’erne. Da vi ser interiøret, er det i hvert fald den tanke, der simultant kommer til mig og mine to medrejsende.

En romantisk nat

På en biltur til for eksempel Prag kan en overnatning på Mount Ještěd være oplagt. Prisen for et dobbeltværelse med morgenmad er fra cirka 1125 kroner, og så kan man komme hjem og sige, at man har boet på et hotel, hvis lige ikke findes noget sted i verden. Men en impulsbeslutning dur ikke. De 23 værelser er normalt reserveret lang tid i forvejen af nogle, der enten skal have en romantisk aften eller giftes. Næsten alle nøjes med én nat.

Toppen af tårnet er 1012 meter over havets overflade. Fra hotelværelserne og restauranten kan man i klart vejr se til Tyskland og Polen. Foto: Milan Drahonovsky/www.jested.cz

Men man kan selvfølgelig også bare tage en pause på vejen for at nyde den fabelagtige udsigt fra restauranten og en kop kaffe - når vejret ellers er til det. Der er åbent alle dage bortset fra 24. december.

Priser

Dobbeltværelse med morgenmad: Fra cirka 1125 kroner.

Hovedretter i restauranten: 82-105 kroner.

En flaske vin: 140-180 kroner.

Se mere på www.jested.cz.

Tårnet blev opført mellem 1966 og 1973 og vakte - ud over selve formen - opsigt, fordi der under konstruktionen blev anvendt nye materialer og uprøvede teknikker. Arkitekten Karel Hubáček modtog siden Perett-prisen - arkitekternes svar på skuespillernes Oscar. I 1998 blev hotellet erklæret kulturelt monument. I 2000 blev tårnet kåret som århundredets bygningsværk i Tjekkiet og i 2006 erklæret som nationalt, kulturelt monument.

Den mest spektakulære måde at ankomme til hotellet på er at tage kabelbanen. Mount Ještěd benyttes også til skiløb, blandt andet Nordic World Ski-mesterskaberne i 2009. Foto: Milan Drahonovsky/www.jested.cz

Man kan køre i bil eller for den sags skyld gå til toppen af bjerget, men hvis besøget skal være endnu mere minderigt, tager man kabelbanen - en tur på fire minutter.

Vejen dertil

Fra Padborg til Liberec er der 790 kilometer, hvis man vælger ruten via Berlin. Fra Prag cirka halvanden times kørsel.


Annonce
Byudvikling For abonnenter

Lokale politikere om forslag om svævebane og rullende fortov på Aarhus Ø: Fint med forskellige input, men ...

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Tirsdagens coronatal: 756 nye smittede - positivprocenten er den højeste i 10 uger

Annonce
Annonce
Annonce
AGF

AGF svarer på billetkritik: Det var rigtigt at sælge flere billetter end pladser

AGF For abonnenter

Bagkanten: Vi bliver nødt til at tale lidt om Frederik Brandhof

Sport

Anton, Magnus og Mads er på vej igennem et snævert nåleøje: - Mens vi står i det, kan det være svært at se, hvor stort det her egentlig er

Debat

Jeg har fået en fiks idé: Send stadion ud til motorvejen - med mindre Salling og Lind nedlægger veto

Aarhus

Gratis hvidvin, hummersuppe og torsk: Århusiansk fiskehandler begraver Østersøtorsken

Navne For abonnenter

Folketingspolitiker Camilla Fabricius fylder 50: - Magten, jeg har fået til del af århusianerne, er til låns. Den er vitterligt ikke min

Rejser For abonnenter

Kalk Kaminoen: Prøv den nye midtjyske vandrerute

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

AGF

Peter er sæsonkortholder i AGF - men blev afvist i døren, da gratister havde fyldt stadion op

Bolig

Danmarks billigste 'herregård' til salg: Her har Christian IV overnattet

Erhverv

Aarhus er trækplaster for udenlandske IT-specialister: Ramon har taget turen fra Brasilien

Byudvikling For abonnenter

Video: Kom med indenfor i de dyreste lejligheder med panoramaudsigt i Nicolinehus på Aarhus Ø

Aarhus

- Når kommunen privatiserer en vej, får borgerne både en ekstra udgift og et dilemma, der ødelægger stemningen på vejen

Annonce