Annonce
Aarhus

Ronaldo, Messi og Zlatan på samme hold

Lars Kyllesbech og Mefisto (i midten) vandt i aftes prisen som årets skaldyrs- og fiskerestaurant, 20 år efter han var indstillet til prisen som Årets Restaurant i Den Danske Spiseguide. Foto: Mikkel Berg Pedersen

Aarhus vandt flere priser, da Den Danske Spiseguide i går afviklede sin 40-års galla-fest på Frederikshøj Kro

Annonce
Forestil dig, at du har Ronaldo, Messi og Zlatan på samme hold samtidig. Så har du nogenlunde den opstilling, som danske madelskere oplevede i går aftes på Frederikshøj Kro.
Årets restaurantchef Jeppe Lund, Frederikshøj. Foto: Mikkel Berg Pedersen
Her afviklede Den Danske Spiseguide sin 40 års gallafest, og for første gang nogensinde optrådte Wassim Hallal fra Frederikshøj, Rasmus Kofoed fra Geranium og René Redzepi fra Noma på samme hold.
Lars Kyllesbech og Mefisto (til højre) vandt i aftes prisen som årets skaldyrs- og fiskerestaurant, 20 år efter ?han var indstillet til prisen som Årets Restaurant i Den Danske Spiseguide. Foto: Mikkel Berg Pedersen
De tre lavede nemlig hver sin ret. Masser af Michelin-stjerner i køkkenet på samme tid, og fremragende mad på tallerkenerne.
Jeppe Lund (i midten) blev en meget populær vinder af prisen som Årets Restaurantchef, da Den Danske Spiseguide i aftes fejrede 40 års jubilæumsfest på Frederikshøj Kro. Foto: Mikkel Berg Pedersen
»Formentlig den bedste okse-ret jeg nogensinde har smagt. Men hvordan skulle det kunne være anderledes, når man samler så gode kokke inden for så få kvadratmeter,« som en af gæsterne konstaterede, da Wassim Hallals Tournados Rosssini var blevet serveret.
Ud over de tre nævnte stjernekokke var også Jakob de Neergard, Hans Beck Thomsen, Ronny Emborg og Jens Peter Kolbeck i køkkenet og kreerede lækkerier til de mange gæster, så der manglede ikke kvalitet i køkkenet.
Som altid blev der uddelt mange priser til det danske restaurantionsmiljø, og Aarhus tog sig af to af priserne.
Annonce

Aldrig for gammel til hæder

Restaurant Mefisto løb således med titlen som Årets Fiske & Skaldyrsrestaurant, og det var en mere end glad ejer, Lars Kyllesbech, der modtog prisen.
»Man bliver bare aldrig for gammel til at få ros og modtage hæder. Det her er helt fantastisk,« sagde Lars Kyllesbech, der tydeligvis var en populær vinder.
Flere af deltagerne i festen omtalte Kyllesbech som en legende inden for kokkefaget, og det er da også hele 20 år siden, at han første gang var indstillet til en pris af Den Danske Spiseguide.
Den gang drev Kyllesbech restaurant i København og havde blandt andet en Michelin-stjerne.
»Den gang var det lidt hysterisk. Jeg var indstillet til Årets Restaurant. Jeg vandt ikke, men jeg er til gengæld så meget mere glad for at vinde den her pris - også selvom den koster mig mange penge,« sagde Kyllesbech med et smil.
For et par måneder siden havde han nemlig været så letsindig at love sit personale en tur på en to-stjernet Michelin-restaurant, hvis han endte med at vinde prisen.
»Så den her pris koster mig nok i omegnen af 100.000 kroner. For nu må vi jo alle sammen en tur på Noma,« sagde Kyllesbech.
Manden bag Den Danske Spiseguide Bent Christensen var glad for at kunne overrække prisen til Lars Kyllesbech.
»Jeg tror, at jeg har en lille del af æren for prisen. Det var mig, der anbefalede Lars at satse endnu mere på fisk og skaldyr. Det tog han til sig, og se hvilken fantastisk restaurant, han har skabt i dag,« sagde Bent Christensen.
Annonce

Ud af skyggen

Kyllesbech var dog ikke den eneste århusianer, der hjemtog en pris. Frederikshøjs restaurantchef Jeppe Lund blev også en meget populær vinder af »Årets Restaurantchef«.
»Helt ærlig, så går jeg ikke så meget op i den slags. Men naturligvis er det da fedt at blive hædret foran så mange mennesker fra branchen. Det er da mega-fedt,« sagde Jeppe Lund, der normalt står i skyggen af restaurant-ejer Wassim Hallal.
Men denne aften var det altså Lund, som løb med æren og prisen.
»Naturligvis vandt Jeppe. Han er fantastisk dygtig. Og alle, der har arbejdet under ham, har oplevet, hvor god han er til sit job,« sagde Rasmus Bertelsen, der tidligere har arbejdet på Frederikshøj men nu er ansat på Nordisk Spisehus.
Annonce

Flere var tæt på

Flere århusianere var tæt på at vinde priser, men måtte i sidste ende se sig slået. Domestic var indstillet som årets nye restaurant, F-høj var tæt på at blive årets frokostrestaurant måtte i sidste ende se sig slået af Bistroteket fra Randers, mens Mellemrum var indstillet til »Årets Oste«, men måtte nøjes med en flot andenplads.
Årets hæderspris gik Claus Meyer, og årets kok blev Rasmus Kofoed fra Geranium.
Endelig blev årets danske restaurant, Restaurant Clou fra København, der blandt andet besejrede Restaurant Noma, som flere gange tidligere er blevet kåret til Verdens Bedste Restaurant.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

45-årig mand anholdt efter at have generet helikopter med en laserpen flere gange ved Aarhus Universitetshospital

Aarhus

Lokal hjælpepakke fra Salling og kommunen: Stort millionbeløb på vej til sport og fritid

Annonce