Annonce
Sport

Ronaldo sikrer Juventus smal sejr på straffespark

Isabella Bonotto/Ritzau Scanpix
Juventus måtte slide for det, da Verona blev slået 2-1 i Serie A, hvor Juventus topper inden Milano-derby.

Juventus måtte senest nøjes med uafgjort i Serie A, men lørdag kom mesterholdet tilbage på sporet med en sejr.

Det blev en af de smalle af slagsen, da en scoring på et straffespark af Cristiano Ronaldo sikrede 2-1-sejren hjemme over Verona.

Dermed hoppede Juventus på førstepladsen igen med ti point for fire kampe, men Inter kan senere tage førstepladsen tilbage, når holdet i lokalbraget i Milano møder AC Milan.

Juventus spillede Champions League sent onsdag ude mod Atlético Madrid, og mesterholdet var ikke sprudlende i første halvleg.

Her sørgede Verona i stedet med et drømmemål for en 1-0-føring, da gæsterne fastholdt bolden efter et misbrugt straffespark.

Først tordnede Samuel Di Carmine bolden på stolpen på Veronas straffespark, men bolden røg tilbage i spil, og gæsternes Dako Lazovic sendte så bolden på overliggeren.

Igen røg den i spil, og Verona fastholdt taget, og da bolden endte hos Miguel Veloso, flugtede Veloso kuglen op i det ene målhjørne til 1-0.

Aaron Ramsey fik scoret sit første mål i Serie A, da den tidligere Arsenal-profil udlignede på et langskud efter en halv time, og 1-1 var resultatet i pausen.

Få minutter inde i anden halvleg gik klappen ned for Veronas forsvarsspiller Koray Günter, der forsøgte at save Juan Cuadrado midt over i feltet.

Det gav et åbenlyst straffespark, som Cristiano Ronaldo udnyttede, og så var Juventus foran 2-1.

Veronas Marash Kumbulla fik sit andet gule kort i tillægstiden, og dermed blev gæsterne reduceret til ti mand.

Danske Jens Stryger Larsen var med i hele opgøret, da Udinese hjemme led sæsonens tredje nederlag i træk med 0-1 mod Brescia.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland For abonnenter

Tiltalt for voldtægt af fire unge kvinder: Ung mands sexliv rulles op i detaljer i godt fyldt retssal

Leder For abonnenter

Racisme skal standses og andet end det

Et fodboldstadion har sin egen retorik. Der er næsten ingen grænser for, hvad publikum tillader sig at råbe efter aktørerne på banen. Det gælder både spillere og dommere, som bliver udsat for tilråb, som kunne have kostet en dom, hvis de var blevet råbt på åben gade. Men stadions har deres egne regler. Mere bliver tilladt indenfor end udenfor. Racisme burde slet ikke forekomme, heller ikke på fodboldstadions. Ethvert menneske har ret til respekt uanset hudfarve, og det er godt, at der nu bliver taget fat på at standse racismen på internationalt niveau. I yderste instans skal en fodbolddommer afbryde en kamp, hvis racistiske tilråb bliver gentaget. Det skete to gange i Bulgarien-England forleden. Men kampen blev spillet færdig. Reglen er ikke uden problemer. Hvis et hold er bagud, og tilhængerne ønsker at få kampen standset, kan de råbe racistiske udtryk, så dommeren må gribe ind. Og så ekstrem som sport på øverste niveau er blevet, er mange parate til at udnytte enhver regel og mulighed for at vinde eller undgå at tabe. Et andet sted kan vi begynde. Herhjemme sker det meget ofte, at tilskuerne råber "ludersøn" efter en dommer, hvis de mener, han har dømt forkert - selvfølgelig mod deres eget hold. Det tilråb er krænkende og uholdbart, og Dansk Boldspil-Union bør give dommeren eller endnu bedre fjerdedommeren ret til at standse kampen, når tilråbet forekommer. I gentagne tilfælde kan han standse kampen helt. Det er også upassende, når fodboldlandsholdet og andre hold synger den sejrssang, som slutter med "store patter". Det er plat og lummert. Selv om der kan være voldsomme fysiske udfoldelser, når det går hårdest til i fodbold, kan spillet også være elegant. Stemningen på et stadion kan være fantastisk og hjertegribende, og stedet bør ikke være skueplads for latrinære, platte, upassende og racistiske tilråb. Det vil også klæde spillet, hvis elegancen føres videre, når kampen er forbi. Spontan jubel og glæde hører med, og den skal der selvfølgelig være plads til, men den kan også udføres værdigt.

Aarhus

Bølge af indbrud i fritidshuse: Kan være samme gerningsmænd

Annonce