Annonce
Aarhus

Ros til de århusianske idrætsforeninger: Har formået at fastholde størstedelen af medlemmerne under pandemien

Selvom det har været småt med aktiviteterne, så er det kun en procent af medlemmerne i de århusianske idrætsforeninger, som har meldt sig ud i perioden 2019-2020, skriver DGI og DIF. Fotograf: Frederik Tybjerg
Blot en procent af medlemmerne i idrætsforeningerne i Aarhus Kommune har valgt at stoppe, selvom det har været småt med aktiviteterne.

AARHUS: Det har ikke været nemt for idrætsforeninger i det seneste år. Forsamlingsforbud, lukkede haller og tomme græsbaner har gjort det svært at holde foreningens aktiviteter i gang. På landsplan har der været en tilbagegang på næsten 90.000 medlemmer i foreningerne under DGI og Danmarks idrætsforbund, så der i dag er 2.216.675 medlemmer i foreningerne.

De århusianske idrætsforeninger har også været ramt af tilbagegang, men har faktisk klaret sig imponerende igennem perioden 2019-2020, hvor 1110 medlemmer er stoppet i kommunens 514 foreninger. Det vidner om en tilbagegang på en procent i kommunen, hvilket er lavere end gennemsnittet i landets kommuner.

Her er fire procent af medlemmerne faldet fra i løbet af pandemien.

Det viser en opgørelse fra DGI og Danmarks Idrætsforbund.

Aarhus-borgmester Jacob Bundsgaard glæder sig over, at de lokale foreninger har formået at holde fast i et hårdt år for foreningerne.

- Tallene vidner om, at vi i Aarhus har et meget stærkt og sundt idrætsliv. Der er et tæt og godt samarbejde mellem kommunen, DGI, DIF og vores lokale idrætsforeninger med fokus på brobygning mellem kommunale tilbud og foreninger. Der er grund til at rose vores frivillige ledere og trænere – og ønske alle en rigtig god genstart af idrættens mange fællesskaber, lyder det fra borgmesteren.


Tallene vidner om, at vi i Aarhus har et meget stærkt og sundt idrætsliv. Der er et tæt og godt samarbejde mellem kommunen, DGI, DIF og vores lokale idrætsforeninger med fokus på brobygning mellem kommunale tilbud og foreninger

Jacob Bundsgaard


Annonce

Ros til de frivillige

De store idrætsorganisationer DGI og DIF roser den indsats, der er lavet af foreningernes frivillige under pandemien. En indsats, der har betydet, at langt størstedelen af medlemmerne har holdt fast i deres medlemsskab og har betalt for kontingent i 2020, selvom det har været småt med aktiviteterne for deres medlemmer.

Samtidig glæder DGI og DIF sig over kommunerne, der har holdt hånden under foreningslivet med økonomisk støtte og andre former for hjælp.

- Det har været et hårdt år for idrætsforeningerne. Det har i flere perioder været vanskeligt at holde fast i de aktive fællesskaber, selvom mange foreninger har været kreative og f.eks. sat gang i online-træning. Takket være en stor indsats blandt frivillige, trænere og ledere og et godt samarbejde med kommunerne har vi fastholdt medlemmerne i højere grad, end vi kunne have frygtet var muligt. Nu handler det om at genstarte idræts- og foreningslivet og få alle tilbage i fællesskabet, siger Charlotte Bach Thomassen, formand i DGI.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Nyt plejehjem for demensramte borgere åbner i Aarhus

Aarhus

Livet i en fredet bygning: - Vi lever på husets præmisser

Danmark

Få overblikket over de nye rejseregler her: Hvornår må vi grænsehandle og rejse på ferie?

Annonce