Annonce
Debat

Ros til fiskehandler Clausen: Smilets by fik smilet frem hos fiskerne

"Mange glemmer, at bag hver fisk, der fanges, står en fisker. Og lige netop derfor er det også på sin plads, at jeg på vegne af de danske erhvervsfiskere hylder Jakob Clausen for hans utrættelige engagement til fordel for fiskeriet og fiskerne", skriver Svend-Erik Andersen om Jakob Clausen (billedet), der vandt prisen som Byens Bedste specialbutik 2020. Foto: Kim Haugaard

DEBAT: For nylig kårede Århus Stiftstidende årets specialbutik, og titlen som Byens Bedste blev vundet af Clausens Fiskehandel.

I den forbindelse vil jeg på vegne af de danske erhvervsfiskere gerne ønske Jakob Clausen tillykke med titlen, men også rose ham for det store arbejde han gør. Ikke bare når det handler om at få århusianerne til at spise mere fisk, men også når det handler om at skabe forståelse for fiskeriet som erhverv.

Da Clausens Fiskehandel for mange år siden slog dørene op til deres butik, var der livlig aktivitet på kajen i Aarhus. Små fiskerbåde lagde til kaj i havnen, og dengang var århusianerne tæt på fiskeriet.

Annonce


Vi fiskere er ikke kendt for at smide om os med roser, men i dette tilfælde er anerkendelse og et stort tillykke med titlen som byens bedste specialbutik på sin plads.


Men vores samfund har på godt og ondt ændret sig meget siden da, og i dag er det fåtallet, der har stiftet bekendtskab med fiskeriet i praksis. Det betyder, at de fleste mennesker i dag er distanceret fra fiskeriet og har svært ved at forholde sig til erhvervet. Mange glemmer, at bag hver fisk, der fanges, står en fisker.

Og lige netop derfor er det også på sin plads, at jeg på vegne af de danske erhvervsfiskere hylder Jakob Clausen for hans utrættelige engagement til fordel for fiskeriet og fiskerne. Tak for dine altid inspirerende aktiviteter på de sociale medier, dine velskrevne debatoplæg i Stiften og det politiske engagement, du yder for fiskebranchen generelt. Og ikke mindst tak for, at du kæmpede side om side med de danske fiskere mod statslig kameraovervågning af fiskefartøjerne, og for at du bruger din indflydelse til gavn for dansk fiskeri.

Vi fiskere er ikke kendt for at smide om os med roser, men i dette tilfælde er anerkendelse og et stort tillykke med titlen som byens bedste specialbutik på sin plads. Du er med til at gøre en forskel, hver gang du sælger dansk fisk og skaldyr.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Corona-smitten går stadig den rigtige vej, men Aarhus er voldsomt overrepræsenteret i statistikken

Aarhus For abonnenter

Beboere frygter, at dødskørsel på Aarhus Ø vil koste liv: Vagter og afspærring af p-plads er i spil til at dæmpe uroen

Aarhus

Undrer du dig også? Hvorfor er der blå plastre på havneskulptur?

Annonce